Kup Srbije: Partizan za spas sezone, Zvezda za prekid posta

Autor: Pavle Knežević
sreda 22.05.2019.
12:48
Izvor: Sportske.net

Treneri "večitih" rekli da jedva čekaju utakmicu. Neka pobedi bolji i neka pobedi fudbal.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Klupska fudbalska sezona u Srbji završava se sutra, "večitim" derbijem u finalu kupa. To je utakmica koja može da "spasi" sezonu Partizana, ali Savo Milošević kaže da trofej timu može da donese i veću korist od "pukog" osvajanja trofeja.  

Vladan Milojević kaže da je Crvena zvezda željna duple krune, koju nije osvajala 12 godina.

"Čeka nas jako bitna i velika utakmica, najveća utakmica koju srpski fudbal ima. Ove godine posle dužeg vremena igramo utakmicu koja ima malo veću vrednost i težinu, jer direktno donosi trofej. Obe ekipe će učiniti sve da dođu do trofeja.

Svaka ekipa ima svoje razloge da hoće da pobedi, mi ćemo uraditi sve da naši razlozi prevagnu. Očekujem dobar meč. Dobro je da se priča o fudbalskim stvarima u poslednje vreme i dobro ja da naša dva najveća kluba igraju u finalu. Neka pobedi bolji
", rekao je Milošević.

Može li Partizan osvajanjem kupa da spasi sezonu?

"Može delom da se gleda da Partizan delom može da spasi sezonu osvajanjem kupa. Sigurno je da za veliki klub znači kad osvojite trofej u toku godine. Za nas je možda bitnija stavka da osvajanje trofeja može da nam donese rasterećeni kalendar na početku kvalifikacija. Znate svi da imamo vrlo malo vremena za pripreme i značilo bi nam da počnemo pripreme dve nedelje kasnije", rekao je Savo.

Koliko će vama značiti taj prvi derbi koji ste vodili kao trener u derbiju? Može li biti nekakvih taktičkih iznenađenja posle ovoliko utakmica?

"Meni će sigurno značiti više, ja sam bio samo jedan i sigurno da mi to iskustvo znači više, ali ne u smislu da možemo da iznenadimo, jer se dobro poznajemo. A druga stvar koja će uticati na ishod meča, jer je ovo drugačija utakmica, ovde 90 minuta rešava sve.

Znam da moja ekipa može više i bolje, ali očekujem i bolju Zvezdu u odnosu na ono što smo gledali poslednjih par meseci, ali sigurno da ćemo gledati u boljem izdanju od onog što ste gledali poslednjih mesec dana. Samo se nadam da neće biti u formi kao kad je igrala Ligu šampiona, jer bismo onda bili u problemu. Ekipa koja ne bude spremna da da svoj maksimum će biti u problemu
", rekao je Milošević.

Vladan Milojević je ponovio da je Zvezda od početka sezone govorila da je cilj osvajanje oba domaća trofeja.

"Prvi cilj smo ostvarili. Želeli smo i prošle godine, a i dugo nismo imali priliku da se borimo za kup. Činjenica da dugo vremena nismo osvojili duplu krunu nam daje motiv. Nije ovo utakmica za bodove, maksimalno smo motivisani, daćemo sve od sebe.

Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Mislim da su zasluženo oba tima u finalu kupa. Očekujem dobru predstavu i da pre svega pobedi fudbal. Mi smo se spremali, kao što smo i rekli, ovo nam je cilj od početka prvenstva
", rekao je Milojević.

Da li je Zvezda možda rasterećenija jer je osvojila titulu?

"Moji igrači dobro znaju da ja ne želim da budu rasterećeni ni na treningu, kamoli na utakmici. Sasvim pogrešno je gledati da li smo rasterećeni zbog šampionske titule. Jedan cilj smo ostvarili, ovo nam je drugi.  

Ne vidim da taktički neko nekog može da iznenadi, ali specifična je utakmica, igra se za trofej, ima mnogo sitnica koje mogu da odluče. Nadam se da ćemo mi biti oni koji treba da budemo, ali ponoviću, uveren sam da će moji igrači da odrade sve što budemo pripremili
", rekao je Milojević.

Plašite li se možda emotivnog i mentalnog pražnjenja vaše ekipe posle ovako dugačke sezone u kojoj ste svašta proživeli?

"Nemam razloga da se plašim. Mnogo puta sam pominjao da ove momke cenim i jako ih volim. Sve što je bilo je i prirodno da ne odigrate na svom nivou. Ovo je utakmica, ne znam šta bismo mogli kao treneri da kažemo da bismo motivisali svoje igrače. Daćemo sve od sebe, kao i do sada. Ne vidim tu neku vrstu opuštanja ili tako dalje", rekao je Milojević.

Kapiten crno-belih Vladimir Stojković ocenio je da je ovo jedna od najbtinijih utakmica u sezoni.

"Jedna od najbitnijih utakmica za nas u ovoj godini. Imali smo turbulentan period, igramo protiv večitog rivala, koji je osvojio titulu. Čestitam im ovom prilikom na tituli i ostvarenim rezultatima. Jedva čekamo, sigurno najlepša utakmica u našem fudbalu i pravi spektakl za gledaoce", rekao je Stojke.

Kapiten crveno-belih Vujadin Savić takođe je bio kratak.

"Sutra nas očekuje jako važna utakmica. Mi smo imali fenomenalnu sezonu, ali naš cilj je da osvojimo duplu krunu, koju čekamo 12 godina i iskreno se nadam da ćemo uspeti u tome", rekao je Savić.

Zvezda neće moći da računa na Babića, koji ima kartone, dok je Boaći pod znakom pitanja. Utakmica se igra od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 22.05.2019
18:06

Partizan igra za start od 2.kola kvalifikacija za LE pošto mu je zvezda ukrala još jedno učešće u kvalifikacijama za LŠ i oštetila ga za milione i milione €. zvezda igra za jadnički da bi oni startovali od 2.kola, a Partizan je osvajač duple krune dok zvezda može eventualno da obori rekord u skupljanju limova, i ništa drugo.

avatar
Čerek B.
Wednesday, 22.05.2019
13:26

Savo Milošević ne radi za dobrobit Partizana, rekao je da je Zvezda bila u stršnoj formi dok je trajala Liga Šampiona što nije u skladu sa pričom da je sve utakmice namestila

avatar
Südkurve München
Wednesday, 22.05.2019
13:14

Miloje legendo