Kup - Vošin oproštaj od trofeja, uspešni ''Zmajevi'' i Jagodinci!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.12.2014.
15:03
Izvor: Sportske.net

Osim meča na Vračaru, danas odigrane i ostale tri utakmice četvrtfinala Kupa Srbije. Branilac trofeja, ekipa Vojvodine, poražena od Čukaričkog, minimalne, ali vredne pobede ostvarili Voždovac i Jagodina.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Pored Partizana, plasman u polufinale nacionalnog kupa danas su obezbedili i Čukarički, Voždovac i ekipa Jagodine, koja je prošle sezone igrala u finalu.

Čukarički je u razmaku od samo četri dana, dva puta uspeo da savlada Vojvodinu. Prvo su ''Brđani'' to učinili u prvenstvenom meču na ''Karađorđu'', da bi danas to ponovili i u Kupu i trijumfom rezultatom 2-1 eliminisali prošlosezonskog osvajača Kupa.

Domaći tim je bolje počeo ovaj meč, golom Regana du poveli posle deset minuta igre, ali je samo tri minuta kasnije Poletanović vratio ''Lale'' u igru - 1:1.

Trenutak odluke dogodio se početkom drugog poluvremena, kada je Bojić zatresao mežu gostiju i postavio konačnioh 2:1.

Isti rezultat i u utakmici između Voždovca i Spartaka, ''Zmajeve'' je ka polufinalu poveo njihov najbolji fudbaler Stefan Babović, da bi u finišu Škerjanc posle sjajnog solo prodora duplirao prednost, a poraz Subotičana je ublažio Ilić u nadoknadi vremena. Ovo je najveći uspeh u istoriji Voždovca, koji nikada nije igrao u završnici nacionalnog Kupa.

Konačno, jedinu pobedu od gostujućih ekipa je, uz Partizan, ostvarila Jagodina, koja već treću sezonu igra odlično u ovom takmičenju.

Njihov trener Simo Krunić je današnji meč na Čairu najavio kao ''meč godine'' za Jagodince, oni su mu tako i pristupili i golom Đurića posle pola sata igre došli do pobede rezultatom 1:0.

Kup Srbije, četvrtfinale

Čukarički - Vojvodina 2:1
Regan 10', Bojić 47' - Poletanović 13'

Voždovac - Spartak 2:1
Babović 14', Škerjanc 90' - Ilić 90+3'

Rad - Partizan 0:1
Škuletić 45'(pen)

Radnički Niš - Jagodina 0:1
Đurić 31'

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke