Lalatović: "Ispisali smo istoriju Radničkog"

Autor: Beta Beta
subota 22.09.2018.
23:36
Izvor: Beta

Fudbaleri Radničkog iz Niša su današnjom pobedom protiv Radnika ispisali istoriju kluba, pošto su ostvarili najbolji start u prvih devet kola domaćeg šampionata, a trener Nenad Lalatović je istakao da ga raduje što je deo toga.

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

"Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri. Mislim da je bila lepa utakmica, agresivna, ne možda sa puno stopostotnih šansi, ali se videlo da je to derbi juga Srbije koju je na našu sreću pripao mojoj ekipi", rekao je Lalatović novinarima u Surdulici.

Fudbaleri Radničkog pobedili su posle preokreta Radnik u Surdulici sa 2:1, u utakmici devetog kola Super lige Srbije. Ekipi sa Čaira je ovo šesta pobeda i druga je na tabeli sa 20 bodova.

"Kad sam dolazio u Radnički nisam prihvaćen na nabolji način, ali eto, Radnički je sa mnom kao trenerom uspeo da napravi najbolji rezultat u istoriji ovog kluba u prvih devet kola i mene raduje što sam na neki način postao deo te istorije", rekao je Lalatović.

"Ali, zasluge za to ne idu na moj račun, nego na račun igrača", istakao je trener Radničkog.

Lalatović je na konferenciji za novinare preneo i ono što su mu rekli igrači posle meča.

"Oni ovu pobedu posvećuju gazdi kluba Ivici Tončevu koji je mnogo toga uradio za Radnički od kad je došao. Za njega je ovo bila specifična utakmica iz mnogo razloga i mi smo je pobedili i ovu pobedu posvećujemo njemu", rekao je Lalatović.

Govoreći o samom meču, Lalatović je naveo da je prvo poluvreme bilo izjednačeno i da je najpravednije bilo da se na odmor ode nerešenim rezultatom.

"Primili taj šok gol u poslednjoj sekundi iz auta, ali vratili smo se u drugom poluvremenu. Napravili smo dobre izmene i one su donele preokret", rekao je Lalatović.

Trener Radnika Milan Milanović složio se sa Lalatovićem, rekavši da je utakmica bila "živa i borbena".

"Odigrali smo odličnih 60 minuta... Kolega spominje svoje izmene, mi smo, nažalost, imali dve prinudne izmene i tu smo izgleda izgubili utakmicu", rekao je Milanović.

Radnik je na 14. poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke