Lalatović: "Možemo da se nadamo tituli"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.11.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

Nakon turbulentnog perioda koji je na "Marakani" izazvan porazom u "večitom derbiju" i eliminacijom u osmini finala Kupa Srbije, stvari su se četiri kola pre kraja stišale o čemu svedoče i izajve trenera Nenada Lalatovića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Šampion Srbije našao se posle poraza u 147. "večitom derbiju" u poziciji da za Partizanom zaostaje sedam bodova ali su neuspesi crno-belih doveli Zvezdu na samo "-2" četiri kola pre kraja jesenjeg dela sezone.

Situacija je posle pobede nad Radom u okviru 11. kola JSL znatno bolja iako Nenad Lalatović ne želi ni u jednom trenutku da zanemari uslove u kojima se trenutno radi u Zvezdi.

"Da biste vozili automobil ponekad morate da sipate i gorivo. Svi znaju u kako teškim uslovima funkcioniše Zvezda, a ni ja, ni bilo ko drugi ne može da očekuje da svi igrači budu u svakom momentu 100 odsto u svom poslu. Ali, baš zbog takve situacije i našeg suživota kao porodice, ponosan sam i na njih i na sve što su do sada uradili" kaže Lalatović za "Novosti".

A koliko su fudbaleri Crvene zvezde uradili u jesenjem delu sezone govori podatak da Lalatovićev tim ima šest bodova više nego onaj šampionski sastav koji je u istom trenutku pre godinu dana vodio Slaviša Stojanović.

"Igrači daju uglavnom maksimum i osvojili su više bodova nego u isto vreme prošle godine tim Slaviše Stojanovića, sa Milijašem, Mrđom, Daudom, Ninkovićem! Ako sudimo po tome, potencijalu koji imamo i pojačanjima koje planiramo da dovedemo na zimu, onda s pravom možemo da se nadamo da ćemo odbraniti titulu" optimista je Lalatović.

Crveno-beli do kraja jesenjeg dela sezone dočekuju Čukarički i OFK Beograd a odlaze u goste Radničkom 1923 i lučanskoj Mladosti.

"Ne smemo sada da se opterećujemo bilo čime osim rezultatom. Moramo da završimo jesen pobednički, da se stisnemo već protiv Čukaričkog, koji je odličan tim, i da barem ostanemo na ovih minus dva" zaključuje trener Crvene zvezde.

Prvi naredni meč u JSL Zvezda igra u subotu pred svojim navijačima protiv ekipe Čukaričkog što će biti derbi 12. kola domaćeg šampionata.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke