Lalatović nam otkrio želje, hoće li ih Zvezdina uprava ispuniti?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.07.2014.
21:18
Izvor: Sportske.net, Nebojša Petrović

Novi trener Crvene zvezde Nenad Lalatović je od samog dolaska na klupu crveno-belih otvoreno govorio o onome što želi da postigne u narednoj sezoni, ali i o imenima igrača koje bi voleo da ima u svom timu. Mnoge njegove želje u prelaznom roku još uvek nis

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde juče su startovali pobedom protiv Veržeja (4-2) na pripremama u Sloveniji, a trener Nenad Lalatović podelio je sa novinarima svoje impresije o tom meču.

Takođe, mladi stručnjak ne krije da očekuje još konkretnih aktivnosti ljudi iz uprave kluba, po pitanju angažovanja pojačanja. On je i precizirao na kojim pozicijama njegovoj ekipi trebaju nove snage, a naredni period pokazaće koliko će te njegove želje biti i realizovane.

Krenimo redom, najpre od Lalatovićeve analize jučerašnje utakmice...

Mogu li se izneti neki konkretni zaključci imajući u vidukvalitet rivala i vremenske uslove u kojima je utakmicaigrana?

''Rival nije bio na nivou ekipe protiv koje Zvezda treba da igra. Raduje me da smo postigli 4 gola, ako se uzme u obzir da smo u fazi priprema gde se više brine o fizičkom aspektu. Dobro smo trčali u prvom poluvremenu i nismo dozvolili protivniku nijednom da nam zapreti. U nastavku smo izveli izmenjen sastav gde sam pružio šansu mnogim omladincima da debituju za prvi tim. Videlo se da igrači primenjuju neke stvari sa treninga i to svakog trenera čini srećnim''.

Sledeća, takođe veoma važna tema jesu i pomenuta potencijalna pojačanja...

Može li Zvezda sa ovim timom do odbrane titule?

''Moramo da budemo iskreni i realni. Ostali smo bez 7-8 igrača koji su nosili igru prošle sezone i značajno doprineli osvajanju prvog mesta. Već sam se čuo sa čelnicima kluba i izložio im situaciju. Zvezdi su hitno potrebna pojačanja. Bar 4-5 kvalitetnih igrača koji će odmah moći da konkurišu za startnu postavu. Samo u tom slučaju možemo da razmišljamo o borbi za trofeje i u narednoj sezoni“.

Jasno je da bi sistem igre trebalo da zavisi od karakterisitika igrača koje imate na raspolaganju. Na kojim pozicijama tražite pojačanja?

''U ovom tenutku neophodna su nam dva bočna igrača koji igraju visoko, dva prednja vezna i jedan centralni. U svojoj glavi imam sistem i način na koji želim da Zvezda igra, ali ne mogu ništa da kažem dok ne vidi sa kojim če fudbalerima uprava kluba završiti posao u ovom prelaznom roku“  

Juče ste pohvalili igrače po završetku treninga i rekli da nisu bili za 10, već za 11.

Jasna je ideja koju imate da se kroz brzu pas igru lopta prenosi na polovinu protivnika, ostaje samo dilema da je ovaj tim Zvezde dovoljno tehnički potkovan da sve to pretvori u praksu?

''Moram da priznam da sam prijatno iznenadjen zalaganjem igrača. Pre podne se radi na fizičkoj spremi, popodne sa loptom na uigravanju tima. Nametnuo sam žestok ritam od početka i niko još nije iskočio iz koloseka. U pravu ste, insistiram da kroz pas igru dolazimo do završnice i na taj način rešavamo probleme na terenu.

Nikada neću dozvoliti svojim igračima da „lupaju po lopti“ i preskaču sredinu terena. Ponavljam, za sve je preduslov dolazak sveže krvi. Pod hitno dva brža vezna i dva bočna igrača na obe strane. Samo pod tim uslovom Zvezda može da igra brži i da izgleda onako kako bih ja voleo'',
više nego jasan je Nenad Lalatović u prvoj izjavi posle utakmice protiv slovenačkog drugoligaša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke