Lalatović otvorio dušu posle pobede u Šapcu - Zvezda i Partizan imaju više para, ali nešto drugo ga mnogo više boli!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.11.2019.
23:14
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener Vojvodine imao je dosta toga da kaže novinarima posle najnovijeg trijumfa njegove ekipe.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Novosađani su večeras u 16. kolu Linglong Superlige savladali Mačvu u Šapcu sa 1:0, a na konferenciji za medije posle meča, šef struke Vojvodine Nenad Lalatović je za početak poželeo Šapčanima da ostanu u ligi.

Potom je kratko prokomentarisao i najvažnije detalje iz ove utakmice.

''Od prvog do poslednjeg minuta, igrali smo čvrsto i agresivno, jer smo znali da i Mačva igra tvrd fudbal. Iskoristili smo našu prvu šansu, kada je Matić sjajno prihvatio loptu i postigao gol, a u prvom poluvremenu smo mogli i da rešimo utakmicu.

Eze je bio u situaciji 'jedan na jedan', potom je i Bojić imao stopostotnu šansu… Nažalost, to nismo realizovali i zato sam se pribojavao, jer posle toga obično sledi kazna. Međutim, moji igrači su danas delovali kao pravi tim'', istakao je Lalatović i dodao:

''U srpskom fudbalu, samo Crvena zvezda i Partizan imaju para da plate igrače koji su u stanju da individualnim potezom reše utakmicu. Mi možemo da igramo jedino kolektivno i upravo tako smo danas došli do pobede. Dobro smo stajali u srednjem bloku i defanzivno smo sve uradili besprekorno, te smatram da smo zasluženo pobedili'', objašnjava Lalatović.

Međutim, priznao je da mu smeta odnos medija prema Vojvodini, iako ove sezone novosadski superligaš pruža mnogo bolje partije nego u proteklih par sezona, a posle najnovijeg trijumfa Vojvodina se ponovo probila na drugo mesto na tabeli, iza vodeće Crvene zvezde.

''Nadam se da će sada i novinari malo više hvaliti Vojvodinu, a ne samo kuditi je kada izgubi ili odigra nerešeno. Kada sam došao, Vojvodina je bila sedma na tabeli, sad je druga, a pohvale od strane novinara ne vidim nigde. Vidim samo kritike i ne znam šta je razlog tome.

Možda to što je Vojvodina druga ili to što će izaći u Evropu? Ja sam i došao ovde zbog toga, a ukoliko smetam, mogu i da odem, to nije nikakav problem.

Dlaku na jeziku nemam i žao mi je kada me moji igrači pitaju: 'Šefe, da li je moguće da nas nikad nema u novinama? Da li je moguće da o Vojvodini niko ništa ne piše, a druga-treća je na tabeli? Samo pljuju i kritikuju kad izgubimo'.

Baš me zanima da li će neko u narednih 14 dana, makar i na sedmoj stranici, pisati nešto o mojim igračima. Vojvodina je veliki klub i tužno je to što o njoj u Srbiji niko ništa lepo ne priča i ne piše.

To je sramota i jako mi je žao zbog toga, jer Vojvodinu doživljavam kao svoju drugu kuću, pa zato ne mogu da verujem u neke stvari. Nadam se da je barem 80 posto naše uprave srećno što smo pobedili danas, a 20 posto možda i nije. No, šta da radim?

Moji igrači su pokazali kako se bori za klub. Mi nemamo veliki fond igrača, ali od ovoga što imamo, ja izvlačim maksimum. Oni mi daju srce, a ja njima svoju dušu'', naglasio je Lalatović i današnju pobedu ''poklonio navijačima''.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 10.11.2019
10:27

Koliko se ja sećam on je bio i u toj Zvezdi što ima više para,još jedino nije bio u Partizanu,a nadam se i da neće.

avatar
gaja
Sunday, 10.11.2019
07:17

....nema dlaku....šta bi sa lažiranjem?

avatar
Raky_b
Sunday, 10.11.2019
02:46

Kad ta Vojvodina odigra jednu pravu utqkmicu protiv Zvezde, makar i izgubila ali da da sve od sebe....e tad cete zasluziti da mediji pisu nesto lepo o vama.
Do tada, vi ste samo jedna filijala....i cemu trositi reci?!

avatar
RG VILI
Sunday, 10.11.2019
00:20

Tebi je svaki klub druga kuca, pa ga dogodine obavezno ispljuješ

avatar
Man.United99
Sunday, 10.11.2019
08:24

Ali sa svakim klubom pravi rezu