Lalatović: "Partizan bi trebalo da igra žmureći ovu ligu"

Autor: Beta Beta
subota 21.02.2015.
15:01
Izvor: Beta

Kormilar Crvene zvezde Nenad Lalatović kazao je da Partizan slovi za prvog favorita u borbi za titulu i da bi domaću ligu trebalo da "igra zatvorenih očiju".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri treba da budu oprezni na teškom gostovanju protiv Radničkog u Nišu u prvoj utakmici drugog dela Superlige.

"Čeka nas teško gostovanje, uvek su najteže prva i poslednja utakmica. Treba da imamo oprez, ali samo oprez. Mi smo ipak Crvena zvezda. Treba da počnemo dobro i dođemo do pobede u prvoj utakmici", rekao je Lalatović.

Zvezda će u ponedeljak nastaviti takmičenje u Superligi utakmicom 16. kola protiv Radničkog u Nišu.

"Dobro smo odradili pripreme, igrači su izneli sve što je od njih traženo i jako sam zadovoljan urađenim. Jedno su prijateljske, a zvanične nešto potpuno drugo", kazao je Lalatović.

Zvezda na polusezoni zaostaje šest bodova za vodećim Partizanom na tabeli srpskog prvenstva, a Lalatović je kazao da su crno-beli favoriti za titulu.

"Verujem u svoj tim. Ekipa koja je vodeća na tabeli je favorit, promenila je dva igrača, beži šest bodova. Oni bi trebalo da mogu žmurećki da igraju. Tu su i Vojvodina, Čukarički, koji tri godine igra zajedno. Ali, najbliži tituli u ovoj sezoni je prvoplasirani tim", rekao je Lalatović.

On je ocenio narednog protivnika Radnički kao "dobar tim" i da je prekid najjače oružje niškog tima.

"Znamo otprilike njihove vrline i mane, ali ne bi trebalo mnogo da se bavimo njima. Poštujemo ih, ali za nas je najbitnije da maksimalno ozbiljno uđemo u utakmicu. Moji igrači jedino moraju da na svakoj utakmici daju ne 100, već 120 odsto svojih mogućnosti, da ostave srce na terenu, a imaju kvalitet, to su dokazali", rekao je trener Zvezde.

Golman crveno-belih Predrag Rajković rekao je da oseća pritisak što će u prolećnom delu sezone Zvezdu predvoditi kao kapiten.

"Imam mali pritisak, ali mi to sigurno neće smetati da povedem ekipu u Nišu. Hvala svima koji veruju u mene, velika je to čast, biti kapiten sa 19 godina", rekao je Rajković.

Trener Lalatović je kazao da Rajković nije iznenada dobio traku, posle povrede Aleksandra Lukovića koji neće igrati do kraja sezone.

"Nije iznenada došla traka. Luković je bio kapiten, Darko Lazović je to nasledio i da je ostao, bio bi kapiten. Razmišljalo se oko svega toga i Rajković je jednostavno najbolji mladi golman u Evropi i odluku da on bude kapiten doneo sam u razgovoru sa ljudima iz kluba, a oni nisu želeli da se mešaju u to", kazao je Lalatović.

Kada je reč o statusu Darka Lazovića, koji je potpisao predugovor sa italijanskom Đenovom, Lalatović je kazao da je on "reprezentativni kalibar" i najbolji igrač na svojoj poziciji u ligi.

"Od njega zavisi, ali ako bude igrao kao na pripremama, na Lazovića ozbiljno računamo", rekao je Lalatović.

Rajković je dodao da njegov tim očekuje veoma teška utakmica u Nišu.

"To je teška i neugodna ekipa, teren će biti težak, ali ako budemo dali maksimum, mislim da rezultat neće izostati. Verujem u to da ćemo se srećni vratiti u Beograd", kazao je Rajković.

Utakmica na stadionu "Čair" u Nišu igraće se u ponedeljak od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 21.02.2015
16:04

Koliko ono zajedno igramo u ovom sastavu?:-D Rekao si da smo 2-3 godine na okupu:-D

avatar
Nikola_pg
Saturday, 21.02.2015
16:32

Rekao je za Cukaricki.... Ali dobro.

avatar
dejanera
Monday, 23.02.2015
11:43

Pa pre 30 dana je tako i bilo! Pogledaj vas sastav od prosle godine na pocetku drugog dela prvenstva i onaj koji bi bio pre 30 dana! Jedini ko nije bio u Partizanu pre 30 dana, a igrao je prolecni deo proslog prvenstva, je Trajkovic a svi ostali su bili tu. A i pored odlaska Skuletica, Stankovica i Lazovica opet imas kompletan vezni red iz proslog prvenstva, golmana, bekove a i svi koji su najcesce ulazili u igru kao rezerve su ostali.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Sunday, 22.02.2015
13:19
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 21.02.2015
17:58

Potrazio sam ovo samo zbog tebe, ovo je izjavio pre tacno 30 dana.nnPARTIZAN DA IGRA ŽMUREĆI PARTIZAN se samo pojačao i prema viđenju Lalatovića to mu je dodatna prednost osim onih plus šest.n- Doveli su Babovića, štopera Tubića, ostali su svi. Igraju već dve sezone zajedno i našu Ligu bi trebalo da igraju žmureći. Zamislite da Zvezda nije promenila 16 igrača? Mi bismo se prošetali ligom. Partizan ima veliki pritisak da moraju sve da dobije, ali i da igra najlepši fudbal.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 21.02.2015
17:53

Pre par nedelja je to izjavio za nas...