Lazetić: "Tu su konfete i vatromet, ali strahujem da to ne pokvarimo..."

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.05.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Obazriv je Žarko Lazetić.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da je njegova ekipa ostvarila istorijski uspeh ove sezone u Super ligi Srbije, ali je i istakao da strahuje da se to ne pokvari na poslednjem koraku, na utakmici protiv Vojvodine. 

"Nakon ovakvog uspeha, svi su srećni, ali predstojeća utakmica može mnogo toga da pomuti. Predsednik organizuje slavlje, tu su konfete i vatromet, hrana i piće i sve je spremno za proslavu, ali strahujem da to u ovom poslednjem koraku ne pokvarimo", rekao je Lazetić, prenosi klub.

"Iako nam svi već čestitaju i vide nas u kvalifikaciji za Ligu šampiona, ovo je utakmica kao i svaka druga u kojoj nam pobeda nije zagarantovana. Ipak i bez obzira na sve, naš poduhvat jeste veliki i ništa ga ne može umanjiti", dodao je on.

Fudbaleri TSC-a dočekuju sutra ekipu Vojvodine, u utakmici poslednjeg kola Super lige Srbije i bod im je dovoljan da sačuvaju drugo mesto i nađu se u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta.

TSC je drugi na tabeli sa 74 boda, odnosno ima dva boda više od trećeplasiranog Čukaričkog. Na drugoj strani, Vojvodina je peti tim lige sa 62 osvojena boda.

Lazetić je rekao da mu se čini kako su svi u poslednjih mesec dana očekivali da TSC napravi neki kiks i da je svestan da je pred njegovom ekipom neizvesnih 90 minuta u kojima je čak moguće da odigraju najlošiji meč sezone.

Rekao je da veruje da njegovi igrači neće upasti u zamku i da će zadržati kontinuitet dobrih igara i pobeda, da će odigrati kako treba i da će u ovoj poslednjoj utakmici opravdati mesto na tabeli.

"Činjenica je da smo ove sezoni bolji od Vojvodine, bolje smo plasirani i imamo više bodova, ali u slučaju neuspeha publika i navijači će reći da ja nisam dobro spremio utakmicu ili da su igrači podlegli pritisku i svi će nas ocenjivati po ovom duelu i to je normalno", rekao je Lazetić.

"Što se mene tiče, igrači su dokazali kvalitet i obezbedili grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da im ne treba dodatni motiv da pokažu da su kvalitetniji od protivnika", naveo je on.

On je dodao i da se TSC sprema za dobar meč i da to što im je dovoljan bod ne znači da neće pokušati da odigraju što bolje, nametnu se i da kao tokom cele sezone idu na pobedu.

"Nećemo ništa epohalno menjati i teško da bi nam to dalo rezultate na duže staze. Tokom cele sezone se videlo da su igrači motivisani i spremni, a na meni je sada da ih usmerim na fudbalske stvari, da ne razmišljaju o slavlju", rekao je trener tima iz Bačke Topole.

Lazetić je rekao da je svestan da njegova ekipa na sutrašnjoj utakmici može mnogo da izgubi, a malo toga da dobije.

"Moramo da se fokusiramo na igru dobrim intenzitetom, da budemo sigurni, da napadamo i da radimo sve što smo radili cele sezone, zahvaljujući čemu smo i došli u poziciju u kojoj smo sada. Koliko je ovaj uspeh kluba značajan videće se tek u godinama pred nama", zaključio je Lazetić.

Utakmica TSC - Vojvodina na programu je sutra od 17.00 u Bačkoj Topoli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke