LE - Sa Brda se vidi drugo kolo, Matić i drugovi razbili Ordabasi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.06.2016.
22:20
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su ubedljivu pobedu na startu kvalifikacija za Ligu Evrope i praktično već obezbedili plasman u drugo kolo. "Brđani" su sa igračem više i pored promašenog penala častili Ordabasi sa tri gola.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Superligaš sa Banovog Brda praktično je prebrinuo pitanje plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon ubedljive pobede od 3:0 (0:0) nad kazahstanskim Ordabasijem.

Golove pogledajte OVDE!

Čukarički je večeras na Banovom Brdu imao igrača više čitavih sat vremena, pa je i pored promašenog penala u sedmom minutu na kraju potpuno zasluženo ostvario ubedljiv trijumf i došao na prag plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Čukarički (4-2-3-1)
: Stevanović - Stojković, Đurić (C), Pjasentin, Živković - B. Janković (od 60' Docić), Lagator - Knežević (od 72' Mašović), Kajević, Mandić (od 46' Matić) - Fofana

Ordabasi (4-2-3-1): Boičenko - Simčević, Abdulin, Muhtarov (C), Adirbekov - Dijakate, Ćato (od 86' Belsenov) - Tolebek (od 59' Gejnrih), Gogua, Tungišbajev - Kasalica (od 84' Kozabajev)

Superligaš sa Banovog Brda nije mogao da poželi bolje otvaranje meča i lepšu priliku da stigne do prednosti jer je već u 6. minutu kapiten Ordabasija Muhtar Muhtarov skrivio penal i zaradio javnu opomenu.

Kazahstanski reprezentativac držao je u svom kaznenom prostoru Dejana Đurića a portugalski sudija nije se libio da pokaže na kreč i javnom opomenom kazni nepromišljen potez iskusnog defanzivca.

Ono što Čukarički nikako nije smeo sebi da dozvoli jeste luksuz da propusti priliku da iz penala stigne do prednosti u ranoj fazi utakmice, a upravo se to dogodilo usled traljavog udarca Brazilca Lukasa Pjasentina.

Narednu šansu za postizanje gola "Brđani" su stvorili u 17. minutu posle odličnog pasa Asmira Kajevića koji je spojio sa golom Filipa Kneževića, ali bivši fudbaler Partizana biva izblokiran u poslednjem trenutku.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Asmir Kajević iz kornera gađa Lukasa Pjasentina a ovaj glavom skreće loptu ka golu ali ona prolazi paralelno sa linijom i završava u gol autu tik pored desne stative već savladanog Segeja Boičenka.

Sve do odlaska na odmor Čukarički je nastavio da atakuje ka protivničkom golu ali novi udarci Filipa Kneževića i Asmira Kajevića nisu doneli promenu rezultata.

Na isteku pola časa igre kapiten Ordabasija Muhtar Muhtarov pravi novu neshvatljivu grešku i prekršajem nad Bekom Fofanom na nekih 40 metara čini svom timu medeveđu uslugu. Pregrub start rezultirao je drugom javnom opomenom a zatim i isključenjem pa je Ordabasi posle pola časa igre ostao sa devetoricom u polju.

Interesantno je da su gosti iz Šimkenta do isključenja Muhtarova bili bezopasni po gol Nemanje Stevanovića, a potom su sa devetoricom u polju dva puta ozbiljno zapretili preko Mardana Tolebeka iz slobodnog udarca i Filipa Kasalice koji je u 40. minutu oprobao udarac i loptu poslao pod prečku dobro postavljenog golmana "Brđana".

Poslednji detalj iz prvog poluvremena koji je bio vredan pažnje zabeležen je nekoliko trenutaka pre poslednjeg sudijskog zvižduka kada je raspoloženi Asmir Kajević tukao visoko preko gola sa nešto više od 18 metara.

Branislav Jankovic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Sve ono što nisu uspeli u prvom poluvremenu izabranici Milana Lešnjaka naplatili su Kazahstancima u nastavku utakmice kada je u potpunosti došao do izražaja kvalitet domaćeg tima i brojčana prednost na terenu.

Šutinom Ismaela Beka Fofane u 47. minutu posle koje se zatresla prečka gola Ordabasija napravljen je uvod u ono što će uslediti u narednih dvadeset minuta tokom kojih su "Brđani" slomili goste.

Portugalski arbitar u 48. minutu ponovo pokazuje na belu tačku posle starta Abdulina nad Asmirom Kajevićem, a ovoga puta odgovornost je preuzeo kapiten Igor Matić koji je na teren ušao na startu drugog dela igre.

Ne može se reći da je Igor Matić bolje izveo penal od Lukasa Pjasentina ali je kapiten belo-crnih imao više sreće pošto je lopta završila ispod tela golmana Boičenka koji je ponovo pogodio stranu ali je Čukarički ipak stigao do prednosti!

Nakon vodećeg gola "Brđani" hvataju nemoćne goste u mašinu pa šanse počinju da se nižu kao na traci. Strelac vodećeg gola već u 51. minutu natrčava na odbijenu loptu posle prodora Filipa Stojkovića ali ovoga puta šutira tik pored leve stative.

Domaći dupliraju prednost u 52. minutu posle sjajne akcije u kojoj je Beko Fofana "spojio" Crnogorce Jankovića i Asmira Kajevića pa je potonji izbio sam pred golmana i lako sproveo loptu u mrežu za 2:0!

Treći pogodak na utakmici pao je u 68. minutu posle sjajnog prodora Stefana Živkovića koji je probio po levom boku i doveo Igora Matića u poziciju da prostim postavljanjem noge skrene loptu u mrežu nemoćnog Sergeja Boičenka.

U poslednjih 20 minuta igre Čukarički je imao još dve šanse preko Beka Fofane i Marka Docića, a Filip Kasalica je mogao da kazni lošu rekaciju odbrane "Brđana" deset minuta pre kraja susreta ali je šutirao previsoko.

Čukarički sa ubedljivih 3:0 putuje na revanš u Šimkent koji je na programu za sedam dana. Ukoliko overe plasman u drugo kolo kvalifikacija, a svi verujemo da hoće, fudbalere Čukaričkog u drugom kolu najverovatnije čeka Videoton koji je danas sa 3:0 tukao moldavsku Zarju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
EDO
Friday, 01.07.2016
09:50
avatar
Realan tip
Friday, 01.07.2016
00:33

Naprijed CUKA!

avatar
El Diablo
Thursday, 30.06.2016
23:06

Dobro je Cuka odigrala,samo trebao je Matica da stavi od pocetka.I mozda Regana ako ga nisu prodali.

avatar
čerčil Brod
Saturday, 02.07.2016
07:09

Stvarno sta je sa Reganom? Mislim da nije bio uopste u protokolu za ovu utakmicu?

avatar
M.V.P.14
Thursday, 30.06.2016
22:40

Bravo bre, lepo sam rekao pre neki dan da Cuka ima velike sanse da pobedi! Gazi!

avatar
Fair Play
Thursday, 30.06.2016
22:37

Dobra igra skoro tokom cele utakmice, dosta agresivno na sredini terena. Ima Cuka dobar tim ali vidi se da nedostaju Stojiljkovic i Pavlovic. Fofana bio sasvim solidan, kratkim pravovremenim dodavanjima mucio odbranu Ordabasija, asistirao za gol i pogodio precku. Ipak nedostaje strelac i oko 80.min se videlo da nisu imali vise snage, postali su tromi.. sve u svemu, mora se reci potpuno zasluzeno slavili.. Videcemo protiv Videotona koliko mogu. Ocekujem prolazak u 2.kolo naravno.. sve sem prolaska je senzacija.

avatar
Dr Ivica Iliev
Thursday, 30.06.2016
22:23

Idemo Cuka u LE.