LE: Totenhem - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.11.2014.
20:56
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije poražen je u Londonu rezultatom 1:0 što znači da posle pet odigranih utakmica zauzima poslednju poziciju u grupi "C" sa jednim osvojenim bodom.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Bilo je to sve što smo večeras mogli da vidimo na "Vajt Hart Lejnu". Dopadljiva utakmica sa mnoštvom šansi na obe strane i na kraju zaslužen trijumf domaće ekipe.

Minut pre kraja susreta Erik Lamela tera Milana Lukača na novu paradu kojom golman Partizana sprečava Totenhem da dođe do drugog gola.

Kakvu su samo priliku imali fudbaleri Partizana pet minuta pre kraja. Vladimir Volkov tukao je glavom a nakon fantastične intervencije Huga Lorisa Andrija Živković pogađa spoljni deo mreže.

Uspeli su fudbaleri Partizana da odbiju napade Totenhema ali onda Lamela umalo nije savladao Lukača. Prečka je bila saveznik Partizanovog golmana u 68. minutu. Nepun minut kasnije rezervista Andrija Živkovića šalje loptu preko gola.

Sve veći pritisak "Pevaca" i čini se da je pitanje trenutka kada će Milan Lukač ponovo morati da vadi loptu iz mreže. Udarac Erika Lamele iz 59. minuta završio je tik pored leve stative.

Odmah potom Milan Lukač pravi bravuru i ostavlja Partizan u igri. Roberto Soldado se našao sam pred golom Partizana a onda je Lukač refleksnom intervencijom sprečio Španca da duplira prednost domaćih.

Mogli su fudbaleri Partizana do izjednačenja već u 54. minutu ali je Danko Lazović loše zahvatio loptu posle asistencije Petra Škuletića pa lopta odlazi pored gola.


Svega četiri minuta igre u drugom delu bilo je neophodno fudbalerima Totenhema da sitgnu do vodećeg gola. Benjamin Stambuli doveo je domaće u prednost nakon što je Soldado pogodio stativu!


Nastavljena je utakmica. Prvo poluvreme trajaće nešto duže zbog prekida koje su izazvali navijači domaćeg tima.

Pet minuta pre kraja prvog dela igre sudija je prekinuo utakmicu zbog toga što je treći put u prvom delu meča jedan navijač utrčao na teren!


Treći udarac u okvir gola Partizana uputio je Stambuli ali je Milan Lukač bio siguran i ukrotio taj udarac koji je išao po zemlji. Na drugoj strani Nikola Ninković posle sprinta sa svoje polovine šutira pravo u Lorisa.

Nastavljaju fudbaleri Partizana da prete odbrani domaćeg tima. Ovoga puta Lazović je lob pasom spojio Škuletića sa golom ali je najbolji strelac Partizana posle obilaženja Lorisa izgubio korak i propustio priliku da šutira na gol.

Utakmica dobija na dinamici a prilike se ređaju kao na traci. Nikola Ninković oprobao je udarac i zagrejao dlanove sigurnog Lorisa u 24. minutu.

Pogrešili su fudbaleri Partizana na sredini terena a onda Erik Lamela šalje upotrebljiv centaršut po ivici peterca no Roberto Soldado kasni pa ostaje 0:0.

Oslobodili su se izabranici Marka Nikolića uvodnog pritiska domaćina a u 18. minutu Danko Lazović zamalo biva neprecizan. Loptu je iz "gola auta" izvukao Branko Ilić a onda je iskusni napadač šutirao tik pored leve stative gola Huga Lorisa.

Posle deset minuta igre fudbaleri Partizana stižu do prve prilike. Brz kontranapad po desnoj strani rezultirao je centaršutem Petra Grbića na koji je zamalo zakasnio Petar Škuletić. Ostaje 0:0.

Minut i tri sekunde igre na "Vajt Hart Lejnu" a fudbaleri Totenhema stižu do prve prilike za postizanje gola. Robertu Soldadu ostavljeno je previše prostora na ivici šesnaesterca a napadač Totenhem tuče pored desne stative Lukačevog gola.

Takmičenje: Liga Evrope – Grupna faza, 5. kolo
Mesto i datum: London, 27.11.2014.
Stadion: "Vajt Hart Lejn"
Gledalaca:
Vreme početka: 21.05h

Totenhem - 1 Loris, 5 Vertongen, 6 Kirikeš, 16 Noton, 33 Dejvis, 7 Lenon, 8 Paulinjo (od '87 Vinks), 11 Lamela, 19 Dembele (od '56 Bentaleb), 25 Stambuli, 9 Soldado (od '66 Kejn)

Klupa - 13 Vorm, 15 Dajer, 46 Bol, 23 Eriksen, 42 Bentaleb, 44 Vinks, 18 Kejn

Partizan
- 25 Lukač, 30 B. Ilić, 13 Ćirković, 6 Stanković, 3 Volkov, 21 Marković, 22 S. Ilić (od '74 Marinković), 14 Grbić, 11 Ninković (od '62 A. Živković), 27 Lazović, 32 Škuletić (od '73 Kojić)

Klupa - 1. Ž. Živković, 5 Petrović, 17 A. Živković, 29 Marinković, 7 Luka, 9 Kojić, 10 Fofana

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke