Lešnjak: "Nema opuštanja, 'džet leg' najveći rival u revanšu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 30.06.2016.
23:48
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila zasluženu pobedu protiv Ordabasija, ali da i pored ubedljive pobede ne sme da se opuati u revanšu.

Beta/FK Čukarički/Ds
Beta/FK Čukarički/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su u Beogradu kazahstanski Ordabasi s 3:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Mislim da smo ovaj prvi deo odradili rezultatski jako dobro. Zasluženo smo pobedili. Imali smo još neke šanse koje nismo iskoristili, ali dobro. Ovaj rezultat ne sme da nas opušta. Moramo da budemo spremni za revanš i da u Kazahstanu sačuvamo našu mrežu, a po mogućstvu i da damo neki gol", rekao je Lešnjak novinarima u Beogradu.

Revanš susret je na programu za sedam dana, a strateg "Brđana" tvrdi da će najveći protivnik njegovih igrača u Kazahstanu biti težak put koji predstoji do Šimkenta.

"Ordabasi je sačinjen od kvalitetnih pojedinaca koji rešavaju lako situacije jedan na jedan. Očekuje nas težak revanš. Naš najveći protivnik će biti 'džet leg' zbog šest sati puta, ali i velike vremenske razlike. Učinićemo sve što je u našoj moći da pripremimo ekipu na pravi način", kazao je Lešnjak.

Trener Čukaričkog pohvalio je igre novajlija, a posebno Ismaela Beka Fofanu.

"Podigli smo s novajlijama određene segmente igre. Mislim da će u predstojećem periodu to biti još bolje. Svako od njih je pokazao da je zasluženo ovde. Imaju još vremena da se adaptiraju, pogotovo Fofana koji nije odradio pripremni period s nama. Njemu sam tek poslednjih par dana predstavio svoje zamisli i jako dobro je to usvojio za ovaj kratak period", rekao je Lešnjak.

Trener Ordabasija žalio se na suđenje Fabarsija Verasima, a Lešnjak je rekao da mu je suđenje delovalo "sasvim normalno".

"Svako ima pravo da se opravdava. Meni je sve delovalo normalno. Nisam ja zadužen da ocenjujem suđenje", rekao je Lešnjak.

Trener kazahstanskog Ordabasija Bahtijar Bajseitov rekao je da je suđenje znatno uticalo na rasplet situacije na večerašnjoj utakmici protiv Čukaričkog i dodao da veruje u pobedu svog tima u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Sve ste videli. Nismo očekivali ovakvu utakmicu i ovakvo suđenje. Čukarički je odmah dobio penal, a onda smo mi dobili crveni karton, pa još jedan penal. Nisam očekivao takav rasplet situacije. U nekim situacijama fudbaleri Čukaričkog pravili su iste faulove, ali sudije to nisu sankcionisale", rekao je Bajseitov novinarima u Beogradu.

Bajseitov je rekao da o Čukaričkom nema ništa loše da kaže i da je to dobra ekipa s dobrim igračima.

"Imali smo težak let. Putovali smo skoro 24 sata. Igrači su juče spavali gotovo ceo dan, nismo ni trening uspeli da odradimo juče. Tek smo danas oko podneva trening oporavka odradili", rekao je on.

Bajseitov je dodao da očekuje da će njegova ekipa ostvariti pobedu u revanšu.

"Mislim da ćemo da vas pobedimo, samo ne znam kojim rezultatom. Ne mogu da kažem da smo bolja ekipa, ali nama nije igralo četvoro standardnih prvotimaca. Imajte u vidu da smo danas morali da se rotiramo dosta zbog isključenja", kazao je Bajseitov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Friday, 01.07.2016
08:45

Па тешко да ће тих четворо донети неку превагу, поготову ако је нека старија жена у питању :D