Lešnjak: "Više smo želeli pobedu"

Autor: Beta Beta
petak 15.04.2016.
21:55
Izvor: Beta

Trener Čukaričkog Milan Lešnjak ocenio je da su njegovi fudbaleri u utakmici protiv Borca pokazali veću želju za pobedom i da su na kraju zasluženo trijumfovali u 31. kolu Superlige Srbije.

Beta/FK Čukarički/Ds
Beta/FK Čukarički/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu Borac iz Čačka sa 3:1 u prvoj utakmici 31. kola, kojom je počeo plej-of Superlige Srbije.

"Mislim da su moji igrači pokazali veću želju za pobedom i mislim da smo u ovoj utakmici zasluženo pobedili. Bila je ovo teška utakmica, borbena. Drago mi je što smo osvojili tri boda i što smo na ovakav način počeli plej-of", rekao je Lešnjak novinarima posle meča na Banovom brdu. 

Čukarički je u 17. minutu stigao do prednosti posle greške golmana Borca, a do odlaska na odmor postigao je drugi gol i primio jedan.

"Otvorili smo utakmicu jednim golom posle greške njihovog golmana. Nije delovalo da će to biti gol, ali imali smo sreće. Taj gol nam je dostao pomogao u daljem razvoju utakmice. Posle 2:0 primili smo gol iz prekida, jer nismo na najbolji način reagovali i nismo imali disciplinu. Prekide gledam kao disciplinu, a tada je nismo imali i to moramo korigovati", rekao je Lešnjak i dodao:

"Na poluvremenu smo želeli da se stabilizujemo i da hladne glave odradimo posao u drugom poluvremenu. Na kraju smo uspeli i osvojili smo tri boda", dodao je on.

Strelac sva tri gola za tim Milana Lešnjaka bio je Andrija Pavlović. On je tako stigao do 14. gola u šampionatu Srbije.

"Pričali smo o tome u prethodnom periodu. Znali smo da će golovi doći. To je proizvod rada, kako njega, koji je to zaslužio, tako i cele ekipe. Nama nije bitno ko će postizati golove, samo gledamo da kao tim funkcionišemo na najbolji mogući način", rekao je Lešnjak.

On je izrazio zabrinutost zbog velikog broja žutih kartona koji su dobili njegovi fudbaleri, pošto u naredna dva gola prvo gostuju Partizanu, a onda i lideru Crvenoj zvezdi.

Takođe, Lešnjak je ponovio da i pored toga što je Čukarički u seriji od pet prvenstvenih pobeda, ekipa ne razmišlja o tome, već "o svakoj narednoj utakmici".

Čukarički se današnjom pobedom osamostalio na drugom mestu Superlige sa 30 bodova, tri više od Partizana, koji svoj meč 31. kola igra sutra na stadionu "Rajko Mitić" protiv lidera šampionata Crvene zvezde. Borac je četvrti sa 23 boda.

Trener Borca Ljubiša Stamenković čestitao je Čukaričkom na zasluženoj pobedi.

"Previše su ova tri primljena gola. Utakmica je možda bila lepa zbog četiri gola, ali ti golovi su bili plod grešaka, a ne kvaliteta. Pored toga ne mogu da se setim nekih šansi ni na jednoj, a ni na drugoj strani. Od nas je bilo nerealno očekivati bilo šta na ovom meču osim poraza. Ipak, čeka nas polufinale Kupa, kroz koji želimo da izađemo u Evropu", kazao je on i poželeo Čukaričkom da kroz Superligu izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Čukarički će u narednom, 32. kolu gostovati Partizanu, dok Borac u sredu očekuje revanš Kupa Srbije protiv Javora, a narednog vikenda u Čačak im dolazi lider šampionata Crvena zvezda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke