Licenca temelj, crno-bele čeka "berićetno leto"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.04.2019.
20:06
Izvor: Sportske.net

Dobijanjem licence za učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA u Humskoj je urađen tek jedan deo posla. Miloš Vazura otkriva koji su sledeći koraci.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Prethodni mesec bio je mesec izazova za rukovodstvo FK Partizan, pošto je osim borbe za evropsku licencu Zoran Mirković podneo ostavku i ostavio ekipu bez trenera.

Paralelno sa rešavanjem problema koji su stajali na putu ka dobijanju evro-licence radilo se na angažovanju novog trenera. Danas je u Humsku konačno stigla lepa vest, licenca je odobrena tako da je sada na Savu Miloševiću i igračima da se izbore za mesto koje vodi u evropske kvalifikacije.

"Otkako sam u klubu ovo je peta godina zaredom kako dobijamo licencu, a pred svaki monitoring se postavljalo isto pitanje - da li će Partizan dobiti licencu ili se pričalo da 'Partizan ostaje bez evropske licence'. U medijima se pisalo o tome da je Partizanu potrebno 2,5 ili 3 miliona evra. Naravno da te informacije nisu bile tačne. Sa mnogo manje novca smo rešili svoje obaveze i uspeli smo da dobijemo licencu", objasnio je generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura u razgovoru za klupsku televiziju.

Najveći problem za klupsko rukovodstvo predstavljao je dug za porez, ali su tu bila i dugovanja prema bivšim i sadašnjim igračima. Neka dugovanja su isplaćena, druga reprogramirana.

"Naši mediji, očigledno, nisu dobro ispratili da smo produžili ugovor sa Telekomom na još dve godine i taj ugovor je na godišnjem nivou povećan. Imamo i novi sponzorski ugovor sa Dunav osiguranjem i na tome smo zahvalni, i tim kompanijama i državi. Eto, odakle novac", rekao je Vazura.

Dobijanjem licence za takmičenje u Evropi urađen je deo posla. Sada sledi borba za finansijsku konsolidaciju, a tu će i prelazni rok biti posebno značajan.

"Uradili smo ogroman i težak posao, idemo u sređivanje našeg finansijskog stanja. Teška godina je iza nas, nismo igrali u Evropi, nismo imali velike prodaje. Nije lako, ali pokušavamo da se konsolidujemo. Mislim da će naredni prelazni rok biti jako dobar za Partizan. Probaćemo da sačuvamo igrače koji donose razliku. Već imamo pregovore o prodaji nekih igrača, možda i rekordnih. Slede, verujem, bolji dani za Partizan", kaže Vazura.

Posebna pažnja biće usmerena na filijalu Teleoptik koja će morati da daje više "gotovih proizvoda" prvom timu.

"U narednom periodu ćemo se malo više baviti Teleoptikom, koji mora potpuno da se rekonstruše. Neophodno je da u prvi tim Patizana upravo iz Teleoptika dolaze igrači, a ne iz omladinaca i da 'preskaču' Teleoptik kao što je do sada bio slučaj. Iz Teleoptika mora da dođe bar jedan ili dva igrača spremnih da odmah igraju za prvi tim", zaključio je Vazura.

Partizan je uprkos svim problemima koje je imao tokom sezone i dalje u trci za trofej i ukoliko odbrani trofej u Kupu moglo bi se reći da je urađen veliki posao.

Na leto bi zatim morala da usledi rekonstrukcija jer je jasno da sa ovakvim igračkim kadrom Partizan teško može da parira Crvenoj zvezdi ali i drugim jačim klubovima u Srbiji naredne sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 19.04.2019
13:34

zvezdine sudije svake sezone izbijaju preko 5M € Partizanu krađama kojima smanjuju cenu Partizanovim igračima samo što se tiče SL. Zatim sudije UEFA-e gde je Partizan pokraden protiv Olimpijakosa i izbačen još na domaćem terenu, kasnije su u Pireju sudije otaljavale posao, pa isto pokušali protiv Videotona i tako nastavili i u grupi sa Dinamom K i Jang Bojsom i konačno uspeli protiv Plzenja da izbace Partizan iz Evrope. Zatim je Partizan da umesto da igra kvalifikacije za LŠ zbog zvezdinih sudija igrao kvalifikacije za LE, a onda umesto da bude nosilac i u poslednjem kolu kvalifikacija promenom pravila UEFA-e bio autsajder u plej-ofu. Oni koji mu sada daju par stotina hiljada € za spas su mu tokom poslednje dve sezone izbili na desetine miliona € jer su ga radnjama izvan terena ostavili bez kvalifikacija za LŠ, bez veće zarade od prodaje igrača, i u zavisnosti od ulaska u LŠ ili prolaska u 1/8 finala LE Partizan odnosno još jedne LŠ ili eventualno LE izbili Partizanu samo od UEFA-e 15-50 M €, plus zarada od prodaje igrača tako da bi mogao da vrati sve dugove i još bude u plusu. Ali Partizan koji je jak i sam sebe finansira je opasan za zvezdu jer državni projekat nikad onda ne bi video ni trofej, ni učešće u LŠ, već bi morao da prodaje pečurke i dobija šampone kao humanitarnu pomoć.

avatar
paok
Saturday, 20.04.2019
09:22

Svi su nam krivi samo je nasa uorava postena. Mrzi me da pisem saopstenja kao ti samo mi reci ko nam je kriv sto nemamo koga da prodamo i sto ne znamo pojacanja da dovedemo. Samo cu neke pomenuti Miletic, Urosevic, Nikolic, mali Ukrajinac, jesu to igraci za nas.

avatar
paok
Saturday, 20.04.2019
21:35

Vazno da je tebi sve jasno. Meni je merilo tabela i rezultati.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 20.04.2019
15:51

Sve ti je lepo rečeno i objašnjeno, ali takvim kao tebi to nije dovoljno. Partizan ima koga da proda i imaće dok god ima Omladinsku školu, ako mu i to ne oduzmu na silu, a ti igrači su dovedeni po principu koliko para toliko muzike, a ako tebi i dalje nije jasno zašto nema više para za bolje igrače onda ne vredi ni da ti objašnjavam.

avatar
SvetskiSampion
Friday, 19.04.2019
12:12

Drzavni projekat. A ramadani je uzeo milionce ... treba ugasiti neprofitabilni klub u koji se sipaju narodne pare.

avatar
magister
Friday, 19.04.2019
10:30

Kao što napisa Poznavalac (podržao), ne da bih pristao, već bih se i radovao ne dobijanju licence ako bi to značilo da štetočine idu. Ali oni Moraju da ostanu dok ne - završe posao. Ili dok se onaj više ne bude pitao.

avatar
Slavko Knezevic
Friday, 19.04.2019
09:58

Dali ovom neko veruje?

avatar
Poznavalac
Thursday, 18.04.2019
23:20

Pristao bih na to da nismo dobili licencu ako je to cena da sadašnja uprava ode.

avatar
Душан Терић
Thursday, 18.04.2019
22:54

Bericetno leto? Rekordne prodaje? U ovo ni sam ne veruje. Koga da prodamo? Scekica? Tosica? Zakarica? Pa za njih trojicu ne mozemo ukupno 3 miliona. Pavlovic? Daj boze 2. Nema tu kvaliteta za bericetno leto.

avatar
Edin Šantić
Thursday, 18.04.2019
21:50

Kako oterati ove iz uprave već jednom?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 19.04.2019
13:19

Oterati im gazdu. Jel znaš ko im je gazda?

avatar
Slobodan Dragojevic
Thursday, 18.04.2019
21:18

Ista priča kao i sa KK,prvo te država razvali pa onda dozirano kao infuziju dodaje da se ne rikne,dok komšinica dobija lopatama.Samo pogledati zadnjih nekoliko prelaznih rokova,oni u svakom po deset-petaest igrača mi dva,tri.Uvek se pitam gde ta njihova pojačanja nestaju kao u zoni sumraka.Pristali smo na ulogu dekora.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 19.04.2019
00:59

mi od ls i transfera zaradili preko 50 miliona,a te price o drzavi,smesne,pogledaj vas KK zavrsena prica

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 18.04.2019
20:46

Ma da, ludilo, drzava te prvo unisti pa ti onda kao pomaze. Koliko mi uopste imamo od njih, tri kisela krastavca i jedan i po batak?

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 18.04.2019
20:43

Mars iz svetinje!!