Loše vesti za srpski fudbal - Evo koliko predstavnika ćemo imati u LŠ, LE i LK!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.11.2019.
21:03
Izvor: Sportske.net

Možemo se slobodno oprostiti od 15. mesta.

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Šanse Srbije za 15. mesto u rangiranju zemalja u Evropi bile su velike kada su i Crvena zvezda i Partizan uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, odnosno u Ligu Evrope.

Posebno je to bilo izraženo jer su zemlje koje su naši konkurenti bile sa jednim predstavnikom u Evropi, pa smo imali čemu da se nadamo.

Nakon ispadanja Partizana iz Lige Evrope sada je i definitivno da su šanse Srbije za 15. mesto ravne čudu, odnosno da je potrebno da Crvena zvezda ne samo pobedi Olimpijakos i da Partizan savlada Astanu, nego i da Zvezda stigne dosta daleko u Ligi Evrope. Pod dosta daleko podrazumevamo osvajanje ili finale uz veliki broj pobeda.

Nakon loših rezultata u duelima sa engleskim rivalima "večiti" su sebi šanse daleko smanjili, a sada praktično ona i ne postoji da se domognemo tog 15. mesta.

Na kraju, Srbija će u toj sezoni 2021/22 morati da se zadovolji sa jednim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno tri predstavnika u Ligi konferencija, a predstavnika u Ligi Evrope nećemo imati (osim u slučaju ispadanja predstavnika iz kvalifikacija za LŠ).




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Covek Sismis
Friday, 29.11.2019
10:12

I ovo nam je dosta, kakvo bre 15 mesto, da li ste normalni sta pisete. Igramo poslednjih 30 godina na njivama umesto fudbalskih terena, igraci nam beze za malo novca (talentovanog nijednog ne mozemo zadrzati duze od godinu dana kod nas) i plus igramo fudbal iz 60ih godina i mi da ocekujemo 2 mesta u LS. Daj ne zajebavajte...

avatar
Carina_11303
Friday, 29.11.2019
07:07

Ja ne znam odakle poverenje u nase fudbalske klubove i da li je neko iskreno ocekivao to. Ja sam zvezdas, ali sramota je u 4 utakmice izgubiti od Bajerna i Totenhema sa 18:0. Bruka i sramota. Ono sto je Partizan juce uradio mi je tek nejasno. Sta radi Stojkovic i ko tog coveka drzi na golu, nije mi jasno. Dve utakmice sa Az Alkmarom partizan ima igraca vise i u obe vodi i u obe na kraju nereseno. Smejurija ziva od fudbala.

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 29.11.2019
01:34

Znači ipak ćemo imati jednog u kvalifikacijama za LE i 3 u kvalifikacijama za LK.

avatar
Offside
Friday, 29.11.2019
01:11

A malo pitanje!Zbog cega ne bi imali predstavnike u Ligi Evropa?Liga Sampiona je najjace takmicenje i tu imamo jednog a u Ligi Evropa ni jefnog a u Konfederaciji 3?Gde je tu logika?Kakva je ovo glupost?Sledom logicnosti LS 1,LE 2 i u Konfederaciji 2...Meni ovo trece takmicenje nema apsolutno nikakvog smisla...Ocigledno je pokusaj da se napravi zatvoren sistem u LS,da u LE igraju odabrani unapred a da skart ode u tu trecu ligu koji apsolutno niko nece shvatati ozbiljno i koja ce se svesti na kup takmicenje,razigravanje mladjih,da budem precizan.

avatar
Man united
Friday, 29.11.2019
20:07

Управо тако. Сам си себи одговорио. Праве затворен систем за богате. Избацили би нас и из ЛШ, него им фрка да то ураде одједном, а мало и због назива. Јер Каква је то лига шампиона ако избаце шампионе. Мада, постепено, верујем да ће и то доћи на дневни ред.

avatar
magister
Friday, 29.11.2019
00:45

Negativna selekcija (u svim oblastima), nekvalitet koji izbija na površinu, dok se kvalitetu podsmevamo, uljuljkivanje u laži o sopstvenim moćima, umesto analize situacije i popravljanja i napredovanja - naravno da ne vode u uspeh, a kakva se atmosfera u društvu pravi, nažalost, biće sve gore i gore.

avatar
Jelena Renovcevic
Friday, 29.11.2019
00:41

Sta pricate? To su najbolje vesti jer mi fudbal da igramo ne znamo.

avatar
Marko Kralj
Friday, 29.11.2019
00:11

Kako to sad?
Do juce nam je 15. mesto bilo na 0.500 bodova,sad najednom nista.
A partizan uzeo danas 0.250..

avatar
Limenka
Friday, 29.11.2019
00:06

To nam je i prava mera. Za LS nismo dorasli ocigledno, treba da se takmicimo sa sebi ravnima, ma koliko imali visoko misljenje o sebi, evropski brazilci, 91' itd. Nekad bese

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
10:24

Treba država da svojim institucijama zaštiti fudbal u Srbiji, da fudbal pripadne fudbalskim ljudima, da se svi i sve u FSS promene odnosno promeni, da jedini zadatak FSS bude regularnost takmičenja i uslovi koje klubovi moraju da ispune da bi igrali SL, da država ne favorizuje nijedan klub ni finansijski ni na koji drugi način, da se napravi sistem takmičenja da svaka utakmica ima rezultatski pritisak od 10 klubova gde svako mesto donosi nešto ili odnosi ako ga ne osvojiš, u Engleskoj svako mesto znači određenu cifru novca, a kod nas pošto nema upliva novca svako mesto mora da donosi ili odnosi u rezultatskom smislu. Znači moramo da imamo terene, suđenje i pritisak u domaćem takmičenju kao što imamo u LŠ i LE, što je približnije moguće. Umesto toga imamo zvezdu povlašćenu u svakom segmentu u fudbalu svake instance u državi i kada izađe da igra fudbal u LŠ za nju je to skoro pa nepoznata oblast jer joj deluje kao drugi sport u odnosu na ono što dobijaju da igraju u Srbiji. I imamo Partizan koji je doveden delovanjem istih tih instanci u lošu finansijsku situaciju da svaku utakmicu u Evropi igra pod većim pritiskom od normalnog, da ne može da kompletira prvih 11 igrača za LE sve dok ne uđe u istu, a to je kraj avgusta i ne može kompletira roster ni nakon prelaznog roka, iako je obezbedio novac jer FSS promeni pravila da ne može da se dovede igrač iz inostranstva nakon završetka prelaznog roka. Pa ljudi, Partizan ne može da uzleti i sleti na beogradskom aerodromu kad mu treba za korist srpskog fudbala, provociraju članove delegacije na aerodromu u Beogradu kao što nisu ni u Albaniji,o čemu više da pričamo. zvezda i Partizan ispaštaju zbog dve potpuno različite krajnosti koje doživljavaju u srpskom fudbalu i u Srbiji, zvezda zbog raja, a Partizan zbog pakla.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 28.11.2019
23:56

Možda i bolje.

avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 28.11.2019
23:46

Dobro je da bolje ne može ni biti. Uostalom, ovo i zasluzujemo. Odavno je došlo vreme da se neki ljudi iz našeg fudbala povuku za sva vremena, s obzirom da u isti očigledno zalutali.

avatar
Kunilingus
Thursday, 28.11.2019
22:33

Kako igraju naši klubovi evropska takmičenja nismo ni zaslužili više.

avatar
Ivb PcDelovi
Thursday, 28.11.2019
22:17

Прво, треба рећи да су са овим нерешеним резултатом наши клубови скупили и ове сезоне 5.5 бодова, а да би били стабилно међу првих 15 треба да освајамо 6 бодова по сезони.
Друго, невероватно је да ваш новинар не разуме систем бодовања у Европи. Ако Патизан победи Астану, а Звезда одигра нерешено у Грчкој, стићи ћемо Кипар на 16, месту и бежаће нам само Шкотска и око ње се све врти даље јер Селтик и Ренџер имају фантастичне сезоне и шансе да презиме. Уколико одиграју лошије последње колико и испадну одмах на пролеће, била би довољна и једна победа Звезде на пролеће или две нерешене... Какво црно полуфинале или финале. (у националном коефицијенту се мере само победе и нарешени, не и пласмани из кола у коло, изузев пласмана у ЛШ он нам је донео цео бод)
Треће, наши клубови наредне сезоне губе 4.2, а оне тамо свега 2.9 бодова тако да имамо огромне шансе да уђему у првих 12-13 лига, а свакако у првих 15 ако и наредне две сезоне будемо имали по 2 тима у групним фазама или ако наши "мањи" клубови буду добро играли кфалификације и дуже остајали, онда и један тим у групној фази може да нас доведе до тог просеке од 5,5-6,5 бодова.

avatar
Man united
Friday, 29.11.2019
20:15

Шкотска нам већ бежи 1,375, Кипар 1,25. То можемо да стигнемо ако добијемо 6 утакмица а они све изгубе. Што у преводу значи да стигнемо минимум до полуфинала.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 28.11.2019
22:16

Nerealno je bilo očekivati da zvezda uopšte prođe kvalifikacije, ali nekako uz skor 2-5-1 je uspela, a sada ima sa ovom pobedom nad olimpijakosom 3-9-1 skor. Partizan ima 5-3-3 umesto 6-3-2 zbog krađe protiv Mančester Junajteda zbog čega neće proći grupu, a plus što je sam kriv što nije oba puta pobedio AZ, a realno je trebao da ima 8-3-2 i uz te bodove i prolazak dalje mogli bi da se nadamo 15. mestu u borbi sa Grcima i Hrvatima.

avatar
REVØLT
Friday, 29.11.2019
13:00

Ne 8-3-2 nego 8-1-2:-D zvezda ima 3-5-5, kakvih crnih 3-9-1 Hahaha