LŠ - Ko su potencijalni rivali povlašćene Zvezde?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2019.
22:03
Izvor: Sportske.net

Sada kada znamo da će crveno-beli biti povlašćeni na žrebu za prvo i drugi kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, možemo da napravimo i prve projekcije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Nema još mnogo nedoumica oko toga kako će izgledati spisak timova koji će se 18. juna naći na žrebu za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ostalo je samo da Bugarska i Jermenija daju svoje šampione, pa da sve bude jasno i da sa sigurnošću možemo da kažemo da znamo kojih 16 klubova participira kao potencijalni rival Crvene zvezde na startu kvalifikacija.

Ukoliko unapred dodelimo titule aktuelnim liderima bugarskog i jermenskog prvenstva, Crvena zvezda bi na žrebu za prvo kolo kvalifikacija mogla da dobije:

1. Suduva (Litvanija) 4.250
2. Valeta (Malta) 4.250
3. Sarajevo (BiH) 4.250
4. Pjast (Poljska) 3.850
5. Pjunik (Jermenija) 3.750
6. Kluž (Rumunija) 3.500
7. Ferencvaroš (Mađarska) 3.500
8. Nome Kalju (Estonija) 3.500
9. Sutjeska (Crna Gora) 3.000
10. Partizani (Albanija) 3.000
11. Valur (Island) 2.750
12. Linfild (S. Irska) 2.250
13. HB Toršavn (Farska Ostrva) 1.500
14. Riga (Letonija) 1.125
15. Saburtalo (Gruzija) 0.950
16. Najbolji iz preliminarne faze (Linkoln Red Imps, Santa Koloma, Feronikeli ili šampion San Marina)

Kao što možete da vidite, spisak ne deluje zastrašujuće i to je logično kada se ima u vidu da se radi o prvom kolu kvalifikacija. Zvezdi će trebati malo sreće da bi izbegla šampione Rumunije i Poljske, premda ne znači da bi bila u podređenom položaju u dvomeču sa Klužom ili Pjastom.

Sada prelazimo na još važniji deo, a to je žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona koji će biti održan istog dana kad i žreb za prvo.

Pored pobrojanih klubova na spisak potencijalnih rivala dolazi još devet klubova koji će biti povlašćeni na žrebu za prvo kolo, te Makabi iz Tel Aviva koji se u žreb uključuje od drugog kola (ovo pod uslovom da Ludogorec osvoji titulu u Bugarskoj).

Zvezdini potencijalni rivali u drugom kolu mogli bi da budu: Makabi Tel Aviv (Izrael), Šerif (Moldavija), Rozenborg (Norveška), HJK Helsinki (Finska), Dandalk (Irska), F91 Didelanž (Luksemburg), Škendija (S. Makedonija), Nju Sejnts (Vels), Slovan Bratislava (Slovačka) i AIK (Švedska).

Dajmo sada i plastični primer kako bi mogao da izgleda žreb za prvo i drugo kolo iz perspektive Crvene zvezde.

Šampion Srbije mogao bi da izvuče Linfild (S. Irska), a da na žrebu za drugo kolo dobije boljeg iz dvomeča Rozenborga (Norveška) i Ferencvaroša (Mađarska).

Dalje možete sami, opcija ima mnogo, a najvažnije je da ekipe kao što su Kopenhagen, Seltik, Dinamo Zagreb, APOEL, BATE, Astana, Karabag, Ludogorec i Marbor ne mogu da se ukrste sa Zvezdom pre trećeg kola.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan je za 18. jun, a Crvena zvezda će uz malo sreće imati otvoren put ka trećem kolu a samim tim i ka grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Monday, 20.05.2019
11:08

Хоћемо Партизанов братски клуб из Тиране!!!!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 20.05.2019
01:11

Voleo bih da u prvomkolu oducimo fudbala njihovog brata blizanca iz Tirane.

avatar
MihajloCZV
Sunday, 19.05.2019
22:58

Prvo kolo: HB Torsavn;
Drugo kolo: Dandalk/Valur
Treće kolo: Kopenhagen
Ovo bi po meni bilo super.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 19.05.2019
22:50

Pjast, Kluz i Ferencvaros su solidni timovi. Valjalo bi izbeci ih ako moze, iako bi izasli i sa njima na kraj. Takodje, iz svima znanih razloga koji nemaju veze sa fudbalom, ne bi bilo dobro ni kada bi nam se pali Partizani. Mada mislim da nece, dovoljno je vec sto sa jednim klubom iz te zemlje koji nosi isto ima igramo 4 puta ove sezone. Mislim da uz malo srece mozemo do LS, ako ne, grupne faze LE su odlicna opcija.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 19.05.2019
22:47

Ja ne znam zasto ovo pisete kada u pravilniku francuskog tuzilastva jasno stoji da usled nemoci nekog kluba ( Zaostajanje preko 35 bodova na tabeli da se nisu delili bodovi ) taj klub ima pravo da kao treceplasirani direktno ide LS dok su svi klubovi koji su ispred njega izbaceni iz evropskih takmicenja. Naravno, i titula u domacem prvenstvu se dodeljuje treceplasiranom klubu. Osim u slucaju da je Cukaricki zavrsio treci. Tada bi se sve ovo odnosilo na klub koji je prvenstvo zavrsiio kao 4. :D

avatar
CZYNWA
Sunday, 19.05.2019
22:18

Cak i u trecem kolu, uz malo srece da se izbjegnu Seltik i Dinamo (sto ne znaci da ne mozemo i to proci, Salzburg je bolji i od jednih i od drugih), ne bi trebalo biti vecih problema.

avatar
НЕМАЊА
Sunday, 19.05.2019
23:57

Mislim da si zaboravio Ajaks

avatar
Man united
Monday, 20.05.2019
16:47

То што смо прошли Салцбург не значи да смо бољи од њих. Не смемо да летимо превише. Не можемо сваки пут чудо да направимо. Зато боље да пожелимо да и нас макар једном Бог погледа у жребу и да извучемо неке слабије клубове. Не морају неки конобари из Шамрока или нека тиква, али ред би био да нам дође неки аутсајдер.