LŠ - Zvezda zasijala na pola sata, "neosvojiva tvrđava" pala posle godinu dana!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.12.2018.
22:59
Izvor: Sportske.net

Porazom od Pari Sen Žermena u poslednjoj utakmici Grupe C fudbaleri Crvene zvezde oprostili su se od Lige šampiona i Evrope za sezonu 2018/19.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Premijerno učešće u Ligi šampiona fudbalski klub Crvena zvezda okončao je porazom od Pari Sen Žermena u Beogradu.

U poslednjoj utakmici Grupe C izabranici Vladana Milojevića poraženi su od šampiona Francuske rezultatom 4:1 (2:0) čime su stavili tačku na evropsku sezonu.

Dosta loše izgledala je Crvena zvezda u prvom poluvremenu večerašnje utakmice i to je kvalitetan rival uspeo da kazni lakim golovima iz kontranapada.

Gosti su poveli u 10. minutu golom Edinsona Kavanija, ali je ostalo nejasno da li je u začetku akcije postojao prekršaj nad Milanom Pavkovim koji sudija Kolum nije svirao. Ulogu asistenta preuzeo je Kilijan Mabape.

Vodeći gol Pari Sen Žermena pogledajte OVDE!

Nakon primljenog gola u redove domaćeg tima uvukla se nervoza, tome su kumovale i nekolike sudijske odluke, a pet minuta pre kraja prvog poluvremena stigla je nova kazna.

Neodlučnost Filipa Stojkovića i Gorana Čaušića iskoristio je Nejmar koji je povukao loptu sa sredine terena i sve do kraja uradio sam za drugi gol PSŽ-a na večerašnjoj utakmici.

Gol Nejmara pogledajte OVDE!

Nastavak utakmice doneo je potpuno drugačiju sliku na terenu. Samo u prvih deset minuta Zvezda je uradila više nego za čitavih 45 minuta prvog dela igre, a nagrada je stigla u vidu gola koji je postigao Marko Gobeljić.

Zvezdin univerzalac iskoristio je "nabačenu loptu" Tijaga Silve i otvorenim stopalom iz prve tukao u donji levi ugao Bufunovog gola.

Gol Marka Gobeljića pogledajte OVDE!

Nakon postignutog gola delovalo je da je PSŽ u problemu. Zvezda je nastavila sa napadima, odbrana Pari Sen Žermena bila je pod pritiskom, ali je gost na kraju uspeo da odbije nalete i da umrtvi igru.

Petnaest minuta pre kraja centaršut sa leve strane Anhela Di Marije koristi Brazilac Markinjos koji glavom šutira i pogađa mrežu Milana Borjana.

Treći gol PSŽ-a pogledajte OVDE!

Treba reći i to da je u nastavku Milan Borjan imao nekoliko odličnih intervencija ali je u nadoknadi još jednom kapitulirao pošto je Kilijan Mbape pogodio za 4:1 i tako stavio tačku na trijumf Pari Sen Žermena.

Bio je ovo ujedno i prvi poraz Crvene zvezde na domaćem terenu posle više od godinu dana. Poslednji put na "Marakani" je slavio Arsenal u grupnoj fazi Lige Evrope.

Crvena zvezda usled poraza završava takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona na četvrtom mestu u Grupi C ali sa četiri osvojena boda, što je nešto što niko nije mogao da očekuje pre starta elitnog takmičenja.
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skoljka
Wednesday, 12.12.2018
14:17

Zvezda se sjajno pokazala u grupnoj fazi, uzeti 4 boda u ovakvoj grupi... Ipak, realno, Psg za klasu bolja ekipa, pogotovo sa razigranim Nejmarom, koji je u top 3 na svetu kad igra u ovakvoj formi.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 12.12.2018
09:47

Malo ste pregrubi prema Zvezdi, jeste da smo podigli standarde, ali PSG je i dalje jedno 50 puta skuplji tim. Nije Zvezda bila losa u prvom poluvremenu, jednostavno te dvije situacije su se desile i stigla je kazna. Nijedan gol (osim Markinjosa) nije posljedica neke direktne greske, to su sve neke 'sitne' greske na sredini terena koje su Parizani znali da kazne. Utisak utakmice: parirali smo, igrali smo fudbal protiv jednog od najjacih timova koji je ikad bio na Marakani (vjerovatno najjaci posle one Barse sa Ronaldom), nakon 2:1 siguran sam da je Tuhelu svasta prolazilo kroz glavu. To je glavno, ako mozemo da igramo fudbal protiv ekipa kakve su Liverpul i PSG, onda mozemo sa svakim! Generalni utisak je takodje odlican, 4 boda, pobjeda i remi, 5 golova, sansa za prolaz dalje 2 kola prije kraja, aktivno smo skrojili rezultat grupe (prosipali su se bodovi na Marakani)... sta vise pozeljeti? Svaka cast i kapa do poda svakom igracu Zvezde i clanu strucnog staba, zestoko su pomjerili granice moguceg.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 12.12.2018
02:39

Komsinice rezultat vas demantuje, tako da dosta hfalisanja!

avatar
NemanjaVidic No1.
Wednesday, 12.12.2018
20:49

1-1-4 u najtezoj grupi u LS,a neko 0-0-6 u najsmesnijoj grupi

avatar
nemam pojma
Wednesday, 12.12.2018
02:18

10 DESET KOMADA!!! Masakrirali su ih! Baš lepo veče!

avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 12.12.2018
00:50

У оваквој групи 4 бода су већа од авалског торња.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 12.12.2018
00:41

Ne brinite se, osvetili smo vas večeras u Francuskoj ahahahahahaha

avatar
NemanjaVidic No1.
Wednesday, 12.12.2018
01:20

Ne brinite sa 0 bodova u najslabijoj grupi ikad se javlja

avatar
Kori Volden
Wednesday, 12.12.2018
01:20

Osveili su vas Besiktas, Surdulica i kompanija. :)

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 12.12.2018
00:21

Sa previse respekta smo usli u mec I odigrali lose prvo poluvreme,a po drugom se videlo kako mozemo I treba da Igramo,sjajnih petnaestak minuta u svakom smislu,nije im bilo svejedno,I onda opet smesan gol I resena utakmica.Cinjenica da bez Vujadina Savica u evropi tesko,I svakako Krsticica na sredini.Causica i Simica ne bih da komentarisem,mislim da smo mogli drugaciju taktiku da smislimo i da igramo sa nekim drugim igracima,ali najmanje zelim da kritikujem nekog,ovo je za nas veliki rezultat u ovakvoj grupi smrti, ma koliko to neki fudbalski 'strucnjaci' osporavali.Pokazali smo da mozemo I samo je bitan kontinuitet,tako cemo I rasti kao tim I biti sve bolji I bolji.Sto se tice Psz-a mislim da ove godine imaju sa Tuhelom(plus Bufon) nesto sto nisu imali pre I vidi se taj odnos sa igracima,siguran sam da ce ove sezone Igrati minimum polufinale. Liverpul je prosao,'taj slabi I smesni tim' kako rece mesija Pantic ,zbog gol razlike,a Napoli je ispao zato sto su nas 'pustili da im damo gol I nisu hteli da nam daju vise', jer tako kazu ovi znalci sa ovog sajta,zato sto od muke ne znaju sta ce. I na kraju da zahvalim Miloju I igracima za fantasticnu godinu koju su nam podarili,nadam se da ce sledeca biti jos uspesnija.

avatar
Wednesday, 12.12.2018
00:39

Jesi li pod "stručnjacima" mislio na izvesnog gospodina iz Partizanovog vesnika? :D

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 12.12.2018
01:25

Da on je prva glava :D jos sta se sve nalupao za Klopa,pa mene bi bilo sramota da se vise pojavim na televeziji :)

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.12.2018
00:56

PSG vas je danas dobio na solo potez Nejmara (drugi gol). Da je ostalo 1:0 na poluvremenu vi ne biste izgubili, jer gotovo njima bi voda usla u usi, nije ti svejedno, sezona ti zavisi od jedne utakmice.
Po meni je taj PSG previse izvikana ekipa, ne zbog nekvaliteta igraca, nego zbog toga sto trenutno ti igraci nemogu da podsenu tolki teret (breme jednog od favorita za osvajanje LS). Moze sad bacimo "opkladu", prvi ozbiljni rival (jedan od favorita za osvajanje LS) ih glat izbacuje, ko Real prosle godine.
Pazi njima se danas po faci videlo da im nije svejedno, da ih u neku ruku malo i strah.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 12.12.2018
00:21

Ponosan sam na ove momke, odigrali smo hrabro, napadali i izgubili. Hrabro, kako Zvezda treba da igra. Falio je Savic u odbrani ali i ovako osakaceni protiv PSG smo odigrali otvoreno. Uspesna godina na evropskom nivou, sad domaca titula pa opet LS

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 12.12.2018
00:12

Kada se sve sabere i oduzme,zadovoljan sam,tj prezadovoljan,sada,sto smo naleteli na bas 3 ekipe,koje imaju prebrze igrace,pa cak ni to ne bi bilo strasno,da nam je mozda drugo ucesce,ovako su se desavale malo ruzne scene,ali opet su te scene oprane pobedom protiv Liverpula. Na kraju cemo imati vise osvojenih bodova od 6 klubova i isti broj bodova kao verovatno 5 klubova,tj na kraju bi se moglo reci da smo neko 24 mesto od 32 ekipe,a kako imamo najmanji budzet od svih koji ucestvuju i kako smo bili u UBEDLJIVO najtezoj grupi koji je ijedna ekipa ikada dobila koja je izvlacena iz cetvrtog sesira,to je vise nego odlican rezultat. Sada osvojite tu titulu,zaradite kroz neke prodaje,dovedite jos bolje igrace,jos bolje sponzore,pa opet u LS,pa ce dogodine biti i trece mesto u grupi,a za par godina ko sto Dzaja kaze,sto da ne i titula :D

avatar
Wednesday, 12.12.2018
00:42

Druže moj za titulu treba jako puno još da se napreduje :) Bar 10-15 godina kontinuiteta i velikih para a to za nas baš i nije realno. Ma samo da se za početak iz Lige Šampiona plasiraju u 1/16 finala Ligu Evrope i to će za sad biti dovoljno :)

avatar
ISTINA BOLI
Thursday, 13.12.2018
10:49

Pa ni nisam napisao da cemo ozvojiti LS 2021,ali sto da ne 2030 ako nastavimo ovako. Naredne sezone cemo imati jos jacu ekipu,a ako izborimo LS,za 2 godine imacemo jos jacu ekipu,a ako u naredne 3 sezone 1 izborimo LS i 2x LE,Crvena Zvezda ce po fifinoj rang listi biti na otprilike 35 poziciji,a posle toga,sve dosta lakse ide,bukvalno bi bili favoriti u svakom kolu dal igrali kvalifikacije za LS il LE,a ekipa bi nam bila prejaka,uz podrsku navijaca,koje ce tada biti jos vise,ne vidim,zasto se ne bi potrefila jedna generacija,koja ce odigrati iznad realnih ocekivanja,a do tada cemo biti dovoljno jaki da se nadamo bar osminifinala,a za ostalo ti treba sreca,sve da si Real,a ne Zvezda.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 12.12.2018
09:52

Je l' realno da dobijemo Liverpul 2:0? A da pritiskamo PSG 20-ak minuta i generalno dobro odigramo protiv njih? Smijes li reci da je nesto nerealno sa ovim igracima i Milojem? :)

avatar
Wednesday, 12.12.2018
00:11

Tempo koji je Zvezda igrala od 46. do 72. minuta me je oduševio! To je pravi evropski fudbal! Mislim da je Gobeljić u drugom poluvremenu odigrao meč karijere. Zaista sam imao osećaj kao da gledam na Karvahala :) Zaista svi su odigrali odlično drugo poluvreme. Samo, Simić me je razočarao u prvom poluvremenu. Drugo je odigrao bolje, ali definitivno nije za Evropu. Bez obzira na sve, mislim da nismo zaslužili ovako visok poraz i na 1:2 su bili naši, ali nismo imali sreće da akcije završimo na pravi način. Dokaz koliko su se tad us*ali je slavlje ko njihovog trećeg gola. Ipak kad se sve sabere i oduzme, PSŽ je zasluženo dobio i plasirao se dalje. Čestitam im na tome. A ja sam Zvezdo na tebe PONOSAN! Rastemo kao ekipa i u ovakvoj grupi imati 4 boda protiv ovakvih ekipa i trenera je SAN. Sada se okrećemo duploj kruni.

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 12.12.2018
03:02

Jesmo ih saterali u jednom trenutku nisu znali gde su,videlo se po izrazima lica,a I po proslavi treceg gola.To je put kojim treba ici ali mora puno da se radi I napreduje,ali nista bez kontinuiteta u Evropi,barem Liga Evrope,I ono kljucno poslovanje I dalji skauting I kupovina Igraca,I pitanje sta dalje kad ode Miloje,ako uspemo da ga zadrzimo jos jednu sezonu bice najvece pojacanje ali sumnjam u to.Ima tu mnogo stvari,videcemo!Svakako ako se setimo godina pre svega ovog I kroz sta smo sve prosli,ovo je veliki podvig!

avatar
svetski prvaci 1991
Wednesday, 12.12.2018
00:10

Četvrti gol iz ofsajda

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 12.12.2018
00:09

Штета. Недовољно агресивно се ушло у утакмицу, платили смо то голом, додуше, после чистог фаула над Павковом. Врло добрих пола сата у другом полувремену, могло се и до изједначења, а на крају убедљив пораз. Тако то иде. Ипак, у овом тренутку и оваквој групи, 4 бода уопште не изгледају лоше. Догодине ће бити боље.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 12.12.2018
00:07

Sasvim solidna sezona u LS nakon 27 godina. Mogu samo biti na to ponosan, kao drzavljanin Srbije i kao neko ko voli CZ, naravno da sada Miloje zna na cemu treba poraditi, svaka njemu cast za ovu godinu i po sto nam je pruzio, nadam se da ce jos dugo puno toga ciniti za CZ

avatar
kizito
Wednesday, 12.12.2018
00:07

Moglo je bolje,ali nema razloga za tugu.Primili smo cetiri na Marakani, mislim prvi put posle 1982. i Maradonine Barselone.Ovo je lepo cistiliste,da se vidi koji igraci nisu za najviši nivo.Simic i Causic su sigurno medju tim igracima, isto bih rekao i za Gobelju ali izvukao ga gol.

avatar
kizito
Wednesday, 12.12.2018
00:25

Ne racunam Ludogorec i cetiri gola posto su dva u produžetku

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 12.12.2018
09:54

Simic je bio veoma borben, da nema neki kvalitet to se oduvijek znalo, ali ta borbenost je nesto sto je prvi preduslov, zato ga ne bih kritikovao.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 12.12.2018
00:06

Nezasluzen rezultat, bravo Zvezdo na borbenosti! Eeej pa tim od milijardu.. Marin klasa, iznad svih u klubu.. Stojkovic ne moze da igra stopera unistio ga je Mbappe.. Sve u svemu realno je bilo 1:3.. Ponosni smo!

avatar
äxwell
Wednesday, 12.12.2018
00:04

Pa cekajte strucnjaci ovde najavljivali prolaz Napolija?! Sta je ovo?? Trebali su popiti 10 komada veceras..Jos ih sudija konstantno navlacio sa smjesnim prekrsajima...I to im je dzabe!

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 12.12.2018
00:52

Ma Pantic rekao kako je Liverpul smesna ekipa a Klop neznalica trenerska I ovi samo slede njihovu mesiju obolelu,nista tu cudno nije.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 12.12.2018
11:11

Ma pusti tog Panjkovica

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 12.12.2018
00:03

kvalitetnija ekipa ali mi nije jasno da dozvoljavaju da ovakve sudije sude i pomazu tako skupim klubovima

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 12.12.2018
00:02

Steta, nije Zvezda zasluzila ovako visok poraz, deluje mi da je bio faul kod prvog gola, jako glupo primljen treci i pogotovo cetvrti ali sve je ovo skola za buducnost.

avatar
Wednesday, 12.12.2018
00:29

Prvi je čisti faul a četvrti je ofsajd, mada nisam siguran kod četvrtog. Uglavnom veliko iskustvo za sve igrače i oduševljen sam što je Jovelja ušao na kraju. E kad bi ga još zabio Bufonu... :D

avatar
Flex2302
Wednesday, 12.12.2018
03:52

Meni deluje da je biobi penal za PSZ?😉

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 12.12.2018
00:02

Svaka cast momcima na svemu. U najjacoj grupi su uspeli da postignu koji gol,da osvoje bodove i da iznenade mogo jace od sebe. Iz ovoga izlaze jaci.Za neki novi pocetak je odlicno.

avatar
myspace
Wednesday, 12.12.2018
00:01

Mario Rui je kanta od igraca. Cim njega vidite u postavi znate da Napoli prima gol sa te strane to izgleda svi timovi provalili.