LSL - Vikend u znaku derbija, a ko se još sastaje?

Autor: Darko Mitrović
petak 17.09.2021.
13:06
Izvor: Sportske.net

Danas se igraju još tri utakmice.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U nedelju je na programu 165. fudbalski večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, a tom utakmicom biće zaključeno deveto kolo Super lige Srbije.

Oba tima ulaze u derbi sa pobedama u evropskim takmičenjima, Zvezda je na svom terenu pobedila Bragu (2:1), u meču grupne faze Lige Evropa, dok je Partizan na gostovanju savladao kiparski Anortozis (2:0), u meču grupne faze Lige konferencija.

Poslednji derbi meč odigran je u finalu prošlosezonskog Kupa Srbije (25. maj), kada je Zvezda došla do pobede nakon boljeg izvodjenja penala.

Zvezda je do pobede došla i u poslednjem prvenstvenom derbiju, nakon što je u aprilu bila bolja sa 1:0.

Na tabeli Super lige Srbije vodi Partizan sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda iz sedam mečeva, dok je Zvezda iz istog broja utakmica upisala 19 bodova.

Meč će suditi Novak Simović, koji je prošle sezone bio glavni sudija na oba prvenstvena duela gradskih rivala.

Deveto kolo Super lige Srbije počelo je u četvrtak utakmicom TSC-a i Napretka (1:2), a danas su na programu tri utakmice, Novi Pazar - Radnički Niš (16.00), Metalac - Kolubara (19.00) i Radnik - Vojvodina (19.00).

U subotu će igrati Čukarički - Spartak Subotica od 16.00, u isto vreme na programu je meč Proleter - Mladost Lučani, dok od 18.30 nastupaju fudbaleri Voždovca i Radničkog iz Kragujevca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke