Maksa zna recept za plasman na EURO!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 03.06.2019.
09:25
Izvor: Sportske.net, Tanjug

"Orlove" očekuju nova iskušenja u kvalifikacijama.

Epa/Focke Strangmann
Epa/Focke Strangmann

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije se okupljaju ovog ponedeljka u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će početi pripreme za predstojeća dva kvalifikaciona meča za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine (7. jun) i Litvanije (tri dana kasnije).

Vezista "Orlova" Nemanja Maksimović istakao je da je duel u Lavovu protiv Ukrajinaca jedan od najbitnijih u borbi za odlazak na Evro.

"Predstojeća utakmica je jedna od ključnih, iako je početak i ima puno da se igra. Ako osvojimo tri boda, što verujem da hoćemo, napravićemo veliki korak ka Evropskom prvenstvu", rekao je Maksimović Tanjugu.

Vezista Hetafea veruje da fudbaleri Srbije mogu da nastave sa dobrim partijama od početka novog ciklusa.

"Od Lige nacija smo podigli nivo igara, posebno u Nemačkoj, gde smo odigrali nerešeno u meču koji je za nas bio kao kvalifikacioni. Sada smo maksimalno koncentrisani na Ukrajinu, idemo polako i daćemo sve da pobedimo".

Maksimović priznaje da je mnogo rasterećeniji što ostaje u Hetafeu i naredne sezone, u kome je dobio pravu šansu, za razliku od Valensije.

"Valensija je imala pravo preče kupovine ovog leta i Hetafe je otkupio tu opciju. Jako sam srećan što ću biti u istoj ekipi", ne krije zadovoljstvo epilogom zlatni "Orlić" sa Novog Zelanda.

Maksimović ističe da ostaje žal što Hetafe, najprijatnije iznenađenje španske Primere, nije uspeo da izbori mesto u Ligi šampiona, iako je dugo držao četvrtu poziciju.

"Svakako da smo zadovoljni, imali smo sjajnu i istorijsku sezonu. Ostaje žal za Ligom šampiona, imali smo sve u svojim rukama, a ključan meč bio je protiv Sosijedada u gostima gde smo izgubili, pa smo morali da se "vadimo" protiv Barselone, što je teško. Bez obzira na sve, napravili smo veliki rezultat i želim da ga ponovimo", zaključio je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Monday, 03.06.2019
16:41

Super da si ostao u Hetafeu. Igraćeš i napredovaćeš. U Valenciji bi grejao klupu. Dobro je to i za našu reprezentaciju. Koristan je igrač neproblematičnog karaktera.