Marin upozorava, Olimpijakos je bolji kod kuće

Autor: Beta Beta
utorak 10.12.2019.
12:57
Izvor: Beta

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Marko Marin, rekao je danas da njegova ekipa ima kvalitet da ostvari dobar rezultat u utakmici šestog kola Grupe B Lige šampiona protiv Olimpijkosa.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Marko Marin, rekao je danas da njegova ekipa ima kvalitet da ostvari dobar rezultat u utakmici šestog kola Grupe B Lige šampiona protiv Olimpijkosa.

"Olimpijakos je kvalitetna ekipa, posebno je jak kod kuće, što pokazuju mečevi protiv Totenhema i Bajerna u Atini u kojima su im dobro parirali. Medjutim, mi smo svesni koliko je ovo velika i bitna utakmica za nas. Donosi nam proleće u Evropi, bio bi to jedan značajan iskorak u odnosu na prošlu sezonu i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da omogućimo klubu i navijačima još evropskih utakmica ove sezone. Imamo kvalitet da prodjemo dalje", rekao je Marin za klupski sajt.

On je dodao da njegovim saigračima neće biti lako u Grčkoj, ali da imaju pravo da se nadaju dobrom rezultatu.

"Olimpijakos je veoma kvalitetan protivnik i ako hoćemo da prezimimo u Evropi ovako važne mečeve moramo odigrati na vrhunskom nivou. Neće bit lako, to znamo, jer da je lako neka srpska ekipa bi i pre nas pobedjivala u Ligi šampiona", kazao je kapiten crveno-belih.

Kako bi zadržali treću poziciju i obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, izabranicima Vladana Milojevića bi u ovom meču bio dovoljan i nerešen rezultat.

"Znamo da nam je i bod dovoljan i to ćemo svakako imati u glavi. Imali smo slične situacije u kvalifikacijama, Jang Bojs smo prošli na takav način. Nikad se u sportu ne može unapred planirati, ali ako u 85. minutu bude 0:0 nećemo napadati i juriti pobedu po svaku cenu", rekao je Marin.

On je dodao da prekidi mogu biti dobra prilika da Crvena zvezda stigne do pogotka, kao i da će dati sve od sebe da doprinese dobroj igri svog tima.

"Bitno je iskoristiti maksimalno svaki prekid, posebno u ovako značajnim i teškim mečevima kakav nas očekuje u Grčkoj. Prekid je važan segment igre, u Evropi se 30 do 40 odsto golova postiže na taj način. Asistencije su moj posao i trudiću se da i u ovoj utakmici u tom smislu dam doprinos uspehu ekipe", kazao je Marin.

Marin je tokom svoje karijere nastupao i za klub iz Pireja, a sada je istakao da ga raduje što će u Atini videti stare prijatelje sa kojima je delio svlačionicu.

"Igrački kadar se znatno promenio od vremena kad sam igrao, ali su radnici u klubu isti. Biće mi prijatno da sretnem neke poznanike a uvek je interesantno vratiti se na mesto gde si igrao. Prijateljstvo postoji, ali ne verujem da će baš atmosfera biti tako prijateljska kao na Marakani. Stadion će sigurno biti pun, ali navijaće domaćini za svoje, žele i oni da prodju baš kao i mi. Znamo gde smo došli i da smo ipak gosti. Imaćemo podršku naših navijača što će nam mnogo značiti. Došli smo u Atinu da damo sve od sebe i da prođemo. Samo to je važno", završio je Marin.

Utakmica izmedju Olimpijakosa i Crvene zvezde igra će se sutra od 21.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 10.12.2019
14:18

Marin kaze, "Neće bit lako, to znamo, jer da je lako neka srpska ekipa bi i pre nas pobedjivala u Ligi šampiona", Kakav kralj je ovaj nas Marko Marin.

avatar
Dorotej
Tuesday, 10.12.2019
14:16

Ma mi ćemo to da izgubimo sa 2-3 gola razlike, samo da ne bude više. Daj Bože da grešim. Kvalitet Zvezdine igre je slab već duže vreme, s mukom dobijamo utakmice i u domaćem prvenstvu.