Mičel Donald - I podrška i savet za Evertona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.02.2017.
09:58
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

I Zvezdin vezista je neprijatno iznenađen dešavanjima na Banjici, žao mu je zbog onoga što je doživeo fudbaler Partizana, ali tvrdi da bi on drugačije reagovao u takvoj situaciji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Rasističke uvrede koje je u nedelju doživeo fudbaler Partizana Everton Luiz i dalje su tema ne samo u domaćim, nego i u medijima širom sveta.

Brojne su i reakcije na ono što se desilo na Banjici, a među onima koji su se oglasili i pružili podršku Partizanovom Brazilcu, jeste i Mičel Donald, fudbaler Crvene zvezde.

Holanđanin je tim povodom poručio da sve ljude treba poštovati, bez obzira na boju kože.

''Ja sam takođe crni momak, i kao osoba sam ljut kad tako nešto čujem i vidim. Jer, svi moraju da imaju poštovanje bez obzira na boju kože, da li si crn, beo, žut, plav... Svi imaju imena. Ako vam se ne sviđa neki igrač možete da ga kritikujete, ali pominjati boju kože zaista nije neophodno'', naglašava Donald, a prenose ''Novosti''.

Ipak, on smatra da je Everton previše emotivno reagovao u toj situaciji, pa mu je, s tim u vezi uputio i jedan savet.

''Razumem da je Evertonu bilo teško. Međutim, morate biti pametniji u reakciji kad čujete te krike sa tribina ili reč 'banana'. Vi možete i da se pobijete sa celim svetom, ali je bolje da nađete drugi način da im pokažete šta o nečemu mislite'', objašnjava Donald.

Zvezdin vezista ističe da je u Srbiji do sada naišao na odličan prijem i da zbog toga oseća veliko poštovanje prema srpskom narodu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Yes We Can
Wednesday, 22.02.2017
14:21

Objasnio brat...

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 22.02.2017
12:28

Apsolutno osudjujem svaki vid rasizma,upućen prema bilo kome,tu nema opravdanja samo taj Everton je jako prgava i bezobrazna osoba,mogao bi i on da pripazi na svoje ponašanje i ophodjenje prema drugim ljudima,igrač je odlican ali ga nikad ne bi voleo u Zvezdi,niti njega niti nekog njemu sličnom po ponašanju i manirima. Ipak,podrška za njega u ovom momentu

avatar
MrBelgrade
Wednesday, 22.02.2017
11:44

To je pravi profesionalac!al dzaba mu pricas decko ima neki problem.. Treba pretrcati 70 m da bi slavio gol u derbiju ispod Severa bez ikakvog razloga

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 22.02.2017
11:43

Свака част Доналде јер рекао си усто што сам ја већ неколико пута рекао. Стоп расизму али и играч мора да зна како треба да се понаша. И једно и друго је за осуду свидело се то некима или не.