Milanovo trežnjenje, šta to znači za Zvezdu i hoće li promeniti Piolijeve planove?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.02.2021.
10:06
Izvor: Sportske.net

"Rosoneri" spušteni na zemlju protiv Ligurijana, lekcija na "Piku", šta se menja pred duel sa srpskim šampionom?

Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Povezane vesti

Milan je konačno zaustavljen, dobili su lekciju protiv Specije, i ovo je prvi poraz "Rosonera" u gostima od brodoloma u decembru 2019. protiv Atalante. Milan nije šutnuo na gol na stadionu "Piko", a Stefano Pioli kaže da je njegov tim zasluženo poražen.

"Očitali su nam lekciju, mi nismo tim koji je sposoban da pobeđuje igrajući loše, kada nemamo dovoljno energije i ne radi nam pas igra kao protiv Specije, ishod je jasan. Moramo mnogo bolje, već u sledećoj utakmici moramo da podignemo glavu. Moramo da treniramo jako i da se spremimo za derbi", kaže trener Milana.

Međutim pre toga je Zvezda, koju nije pomenuo.

Jasno, bez obzira na floskule da je prva sledeća utakmica najvažnija, da u Milanu razmišljaju o gradskom rivalu. Situacija je jasna, večeras bi mogli da izgube čelo tabele, ako Inter dobije Lacio. A nadali su se da bi s obzirom na teške mečeve rivala mogli da povećaju prednost.

Time "Madonina" itekako dobija na značaju, a jasno je i da o Zvezdi malo ko razmišlja.

U italijanskoj štampi pominje se i dalje da će Pioli dovesti rezervni tim u Beograd, juče je nekoliko igrača sa klupe dobilo šansu, Tomori, Meite i Mandžukić, pa Kastiljeho i Hauge, ali kako kažu mediji da je mogao, zamenio bi čitav tim.

Rebić nije bio ni na klupi juče, u pitanju je povreda, udarac zarađen na treningu, verovatno ni on neće biti u timu za Zvezdu od početka, pa je gotovo sigurno da će Mario Mandžukić predvoditi napad. Doduše, Pioli je rekao da će Rebić biti u konkurenciji za četvrtak.

Raspored je težan, nije samo Inter u pitanju, Milan posle revanša sa Zvezdom igra protiv Rome, i u naredne dve nedelje će se mnogo toga rešavati.

Sigurno je da će Milan izvesti rezervni tim, da će odmarati najiskusnije, a od tima koji je izgubio od Specije, verovatno će Dalot igrati od prvog minuta, jer se za derbi vraća Kalabrija.

Sigurno da će Ibrahimović, Kjaer, Čalhanoglu biti pošteđeni, pitanje je da li će putovati, a i Teo Ernandez gotovo sigurno neće biti u konkurenciji. Iako Milan ima ambicije u LE, tim pre što nikada nisu osvojili ni Kup UEFA, ni LE koja je nasledila nekadašnje takmičenje, "Madonina" je mnogo važnija, pa u tome svakako Zvezda vidi svoju šansu da obezbedi aktivan rezultat pred revanš...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke