Milijaš otkrio, još ga boli nepravda iz ''večitog derbija''! Vraća li se u Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2017.
09:58
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

O bivšem kapitenu Crvene zvezde Nenadu Milijašu ovih dana se sve češće govori u domaćim medijima, s obzirom na najave njegovog povratka na Marakanu. U jeku tih priča, on se prisetio i svog poništenog gola iz derbija sa Partizanom pre skoro devet godina!

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U pitanju je utakmica polufinala Kupa Srbije iz 2008. godine, kada je Partizan slavio na Marakani sa 3:2 i plasirao se u finale, golovima Lamina Dijare (dva) i Stevana Jovetića.

Partizan je u prvom poluvremenu poveo sa 2:0, ali Zvezda se nije predavala i u nastavku je iznednačila na 2:2, a Milijaš je imao velike zasluge kod izjednačujućeg gola, pošto je pogodio prečku, a odbijenu loptu je Jestrović u nastavku akcije poslao u mrežu.

A onda je usledio taj detalj koji Milijašu i dan danas ne da mira, jer mu je veoma teško da se pomiri sa nepravedno poništenim golom koji je mogao da bude presudan za ishod ovog meča.

U intervjuu ''Novostima'', Milijaš je opisao maltene svaki detalj, kao da se sve juče dogodilo.

''Dajem gol, trčim oduševljen ka severu. Odjednom, dolazi Trajče (Nikola Trajković) kod mene, dere se: 'beži nazad, nije gol, ofsajd'. Ja mu kažem, kakav bre ofsajd, možda faul, nema šanse da je ofsajd, pa desetorica njih je bilo ispred mene.

Onda vidim da je pomoćni sudija Bogdan Milisavljević podigao zastavicu. Nemoguće...

Kao u inat, Jovetić posle postigne treći gol za Partizan, mi ispadnemo na pravdi Boga''
, otkrio je Milijaš.

Tu se priča ne završava, jer mu se dan posle meča sudija izvinjavao i zbog svega - otišao u penziju.

''Njemu neprijatno, kaže, 'izvini nisam video'. Zbog te greške se povukao, otišao u penziju, ali mene i dalje proganja ovaj poništeni gol'', otkriva Milijaš.

Ipak, ono što sada najviše zanima Zvezdine navijače jeste njegov stav po pitanju povratka na Marakanu.

Izgleda, i pored želje trenera Božovića i generalnog direktora Terzića da ga ponovo vide u crveno-belom dresu, to se za sada neće dogoditi.

Naime, Milijaš je praktično ponovio ono što je rekao i pre nekoliko dana, posle posete Marakani.

''Ugovorom sam još godinu dana vezan za kineski Nei Mongol, ako dođe do raskida, realnija je opcija da se preselim negde u Evropu. Ko zna, možda se na “Marakanu” opet vratim za sezonu, dve. Iako imam 33 godine, osećam se odlično'', zaključio je Milijaš.



A evo i te situacije o kojoj je Milijaš govorio...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Monday, 23.01.2017
13:24

Boli li te penal protiv Černomoreca? Tada ga namerno nisi dao ili si POGREŠIO, ljudi greše, 20 godina ne sude penal u derbijima, setimo se kako je Cvetković vukao Balažica za vrat, pa šta sad..Smešno je uopšte pričati o o tome.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
14:04

I Dusan Andjelkovic igrao rukom:-D Gol protiv APOEL-a kad lopta nije presla gol-liniju...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
14:09

Inace, i Branko Ilic je posle toga bio fauliran! Bilo je elemenata za cak 3 penala u toj akciji, znaci, u samo nekoliko sekundi faul pa ruka pa opet faul zvezdasa:-D

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 23.01.2017
13:10

Ненаде сличних неправди у дербијима је било много превише на нашу штету али то нас није сломило јер ми смо Звезда.

avatar
The Real Man
Monday, 23.01.2017
14:16

Hajde nabroj ih da vidimo, pa cu onda ja tebi da nabrojim.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
11:51

Ne razumem zbog cega se tako tesko mirite sa CINJENICOM da utakmice u Kupu nisu Derbi. Kad neko tako kaze (i napise), lako moze da dodje do brkanja, a da je ovo Derbi, sad bismo ih imali najmanje 187! EDUKACIJA!!!

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
11:26

Je l' te boli vas gol posle ofsajda u polufinalu Kupa 2004. godine ili si tad (jos uvek) navijao za Partizan? :-D Gol Ilijeva iste godine u prvenstvu, gol Bogunovica posle toga? Da li imas nesto da kazes na temu nekih penala mozda ili ti to nije preterano zanimljivo zato sto se to, je l' da, verovatno podrazumeva? Jos kad bismo se dotakli i iskljucenja, bolelo bi te mnogo, samo, vas to ne tangira, uvek ste kroz svoju istoriju potencirali iskljucivo nepravdu na svoju stetu umesto da to gospodski prihvatite kao sastavni deo fudbala.

avatar
ravnogorac
Monday, 23.01.2017
11:12

bolili te kad Je Glodjovic svirao 2 penala kad 20 godina nije bio penal u derbiju ...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
11:34

Tebra, mazic, ne glodjovic.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
11:03

Vas prvi gol je bio neregularan jer je Jestrovic bio u ofsajdu kad je glavom bila upucena/prosledjena ta lopta (nije od naseg igraca), a uticao je covek u toj akciji na igru jer je zaklanjao Bozovica. Mi smo ipak dali gol nakon te nepravde na vasu stetu, ne mozete bas da kazete da biste (odmah) prosli jer to nije i ne bi bilo u redu iz nekoliko razloga od kojih sam neke i naveo vec toliko puta(,) (p)a i sada.

avatar
milosct
Monday, 23.01.2017
14:20

Dali ste gol posle nepostojeceg faula nad Joveticem. A Jestrovic je bio u ofsajdu nakon prvog kontakta nakon centarsuta Milijasa, lopta dolazi do Burzanovica, a Jestrovic nema nikakve veze sa igrom u tom trenutku, a u trenutku suta Burzanovica, Jestrovic nije bio u ofsajdu, tako da stvarno mislim da trebas malo bolje prolistati pravila u fudbalu...

avatar
Marcelo kralj
Monday, 23.01.2017
16:41

A ti si kao neki strucnjak

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
14:55

P.S. Sta si ono drugo hteo da mi kazes? Ovo gore je veoma slozena situacija i daleko od toga da odmah moze jednoglasno da se utvrdi da li je to ofsajd ili ne, po meni jeste, po tebi nije, obojica pristrasni, a siguran sam da imam argumente na svojoj strani, mozda ne sve, ali sasvim dovoljno da mogu da kazem da verujem da sam u pravu Pozz

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
14:52

Milose, da li ti znas koliko puta si mi ovo vec napisao? :-D Mozemo mi ovako do sutra, ali ti ne vidis nesto sto je jako bitno, ne zelis da primetis to aktiviranje- jestrovic je bio u ociglednom ofsajdu kad je taj igrac uputio loptu glavom i to je i vise nego dovoljno jer je u toj situaciji bio aktivan, smetao je Bonji (golmanu), a smetao je i nasim odrambenim igracima i niko mi nece promeniti misljenje. Ne vidim sada lepo koji je to nas igrac koji je ukoso isao prema nasem golu, a kojem je jestrovic napravio blok, ali nije ni bitno. Inace, u pravu si za taj nepostojeci faul, ali hajde onda da lepo (i)seckamo svaku zivu situaciju na utakmicama i potanko ih analiziramo! Imali ste sasvim dovoljno vremena da se pripremite, drugo je da je bio sviran penal za nas, a svi dobro znamo da se to nece desiti jos barem 20 godina Hahaha I ko kaze da su i svi prekidi koji su svirani za vas postojali, a na taj fazon ste nam dali dosta golova, ja bih rekao da ih je bilo cak i previse.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
10:59

To nije Veciti derbi.