Milojević: "Čuo sam o pokretanju regionalne lige 2025. i ja sam za, ni sa sinom ne bih išao na 0:0!"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 12.10.2022.
19:01
Izvor: Sportske.net

Konferencija trenera Zvezde u Budimpešti.

Nemanja Janošev/Sportske.net
Nemanja Janošev/Sportske.net

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da ga je zaintrigirala ideja o kreiranju regionalnih liga širom Evrope, kao i da očekuje da će Ferencvaroš u utakmici 4. kola Lige Evrope ići na pobedu, ali isto će učiniti i njegov tim.

Crvenu zvezdu sutra od 21 sat očekuje ponovni susret sa Ferencvarošem, ali ovog puta u Budimpešti, gde će tim Stanislava Čerčesova zasigurno želeti da pruži kvalitetniju predstavu nego li onu pre sedam dana u prestonici Srbije.

Atmosfera je, uprkos dosta praznih mesta na „Marakani“ bila fenomenalna i kreirali su je kako domaći, tako i gostujući navijači kojih je bilo oko 2500. Sada će Zvezda biti ta koja će u manjini imati podršku.

„Na to što smo navikli da igramo pred takvom atmosferom, može da nam bude samo plus više. Momci su igrali i na strani, ne samo kod kuće. Čuli smo sve najbolje o atmosferi ovde, nadam se da će moći svi da uživaju. Jako su dobri u tranzicijama, brzi, kreativni. Moramo to da neutrališemo. Prvu utakmicu smo već zaboravili, sada krećemo od nule. Sada možemo sve te stvari da ponovimo, čak i da budemo bolji“, počeo je Milojević na konferenciji za medije.

Da li bi potpisao utakmicu bez golova?

„Ne mogu da pristanem na 0:0 rezultat ovde. Ni sa sinom ne bih mogao da pristanem na to".

„Svi su zdravi, i oni igrači koji nisu bili u protokolu za prošle utakmice. Na slatkim smo mukama koga staviti u tim. Situacija s Bukarijem je dobra. Trenira isto kao i ostali momci. Nemam dilemu, svaku rešim do dan pred utakmicu. Tako je do sada bilo. Nisu lake odluke, imamo po dva dobra igrača, nekada i tri na svakoj poziciji. Zbog toga sam plaćen – da donosim odluke“.

Hoće li Ferencvaroš drugačije izgledati posebno zbog povratka Eldara Ćivića koji je vrlo opasan u prekidima?

 „Znam njegov kvalitet, imao sam nekoliko igrača iz BiH. Kvalitetan igrač koji im donosi dosta ofanzivno. Mislim da njihov šef sprema neko iznenađenje tu. Ne smemo da pravimo glupe faulove, ako bude igrao. I da dođe do prekida, oni su stvar karaktera ekipe. Momci dobro rade taj segment već godinama. Imaju kvalitetan tim, 2-3 opcije na svakoj poziciji. Mislim da svoj stil igre neće menjati. Možda će biti sigurniji nego li kod nas. Ovde će želeti da pokažu više pred svojom publikom. Upoznati smo s njihovim stilom igre. Naravno, profilno, jedan igrač može da promeni situaciju na terenu“.

Milojević je ponovio da upkos mnoštvu pozitivnih stvari sa prve utakmice, imaju i detalji na kojima mora da se radi.

„Kad dobijemo 4:1 ima dobrih i lepih stvari, bude i mnogo stvari koje nisu bile na nivou. Želimo da podignemo nivo igre i nivo discipline na lestvicu koja nam odgovara. Uvek ima nekih detalja koji su malo usmereni ka protivniku. Ali, kada mi diktiramo igru, kada mi tačno znamo kako reagujemo kada  izgubimo loptu i u kojoj zoni. To su neke stvari na kojima radimo svakoga dana“.

U finišu utakmice u Beogradu, Milojević je odlučio da uvede Radovana Pankova umesto Stefana Mitrovića i tako dodatno ojača odbranu. Ipak, to nije pomoglo da se sačuva mreža jer je upravo po strani Pankova došlo do gola.

„Vi to gledate ili je život ili smrt. U tom trenutku sam video da će biti lakše imati ofanzivnu kontrolu sa trojicom pozadi. I onda nam se desi da nam levi bok brani igrač koji je napadač, a to je Katai. Momci i ja uvek znamo kako tačno trebamo da igramo. To je neki savršeni svet, pa eto, imate Pepa Gvardiolu koji odigra 0:0 sa Kopenhagenom. To je bio deo utakmice u kojem smo bili reaktivni i neaktivni. Sad je hipotetički reći da li je bilo bolje sa četiri ili tri pozadi, ako vi ne nosite loptu dobro, možete igrati i sa devet nazad“.

Na spisku onih koji su doputovali u Budimpeštu je novopečeni crveno-beli napadač Jovan Mijatović koji je prekomandovan iz Grafičara. Postoji li šansa da dobije minute?

„Naravno da postoji. On je jedan od 23 igrača koja su u sastavu i svako od njih ima šansu da igra. Unapred pravimo nekoliko planova, ali ponekad utakmica ode u određenom smeru i onda menjate planove momentalno. U DNK Crvene zvezde je da šansu daje mladim igračima, kao što je dala Strahinji i on ju je pre godinu i po dana iskoristio. Njihova odgovornost je da pruže najbolje, a vaša (novinarska) je da ih ne uzdižete kad odigraju jedan dobar meč“.

Da li mu se ikada dogodilo da ne uspe nijedan od njegovih inicijalnih planova za meč?

„Retko... Ne sećam se da je skoro nešto tako bilo. Nikad mi se nije desilo da se stvori neplanirani plan. Ne sećam se da mi je preko noći došao neki novi plan u odnosu na onaj koji su momci uvežbavali na treningu“.

Predsednik Fradija je nadavno pričao pozitivno o potencijalnom nastajanju regionalne lige, gde bi Ferencvaroš i Crvena zvezda bili ponovni rivali.

„Čuo sam to u Švedskoj, da će biti to regionalno takmičenje.... Postoji taj neki plan za 2025. godinu da budu te regionalne lige. To znam jer je predsednik Malmea gde adio jedan od ljudi koji su deo tog projekta UEFA. Pod koju mi regiju spadamo, to je veliko pitanje. Mislim da, ako je to novčano 10 puta više za klubove u odnosu na ono što dobijaju u svojim šampionatima, onda je to primamljivo. Ipak, mislim da bismo trebali da sačuvamo domaća prvenstva.3 Izaziva mnogo više pažnje, igra se na boljim stadionima – ja sam za to. Što se birokratije tiče, tu sam stvarno laik“, završio je Milojević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke