Milojević: "Poštujemo Radnik, ali to ništa ne menja u našim ciljevima"

Autor: Pavle Knežević
sreda 09.08.2017.
13:48
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde rekao je da poštuje sledećeg rivala u Super ligi. Posle toga je rešio da stavi tačku na priče o Rikardinju.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević poštuje Radnik iz Subotice, kao i njenog trenera, ali je ocenio da to ne sme da utiče na njegovu ekipu u sutrašnjem meču, kao i da ona mora da nastavi u istom ritmu kao do sada.

"Idemo u goste ekipi koja je jako ambiciozna u ovom prvenstvu, što se vidi i po igračima i rezultatima. To se vidi i u angažovanju trenera Sima Krunića, koga izuzetno poštujem kao trenera. Imali su loš rezultat protiv Vojvodine, ali tim je u stvaranju, do 31. avgusta i kraja prelaznog roka svi timovi su u stvaranju. Pokazali su Kruševcu da su respektabilan tim koji zna šta hoće na terenu", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

"Ništa od toga ne utiče na nas. Mi moramo da imamo kontinuitet igara do sada. Raduje me da su skoro svi igrači spremni, radujem se i odlasku u fudbalski grad, gde imamo mnogo navijača. Mi ćemo da uradimo sve da odigramo kvalitetnu utakmicu u Surdulici", dodao je Milojević.

Zvezda do sada ima sve tri pobede, bez primljenog gola, a Radni ima remi, poraz i pobedu, uz gol razliku 2:5. Crveno-beli će moći da računaju na sve igrače osim na Branka Jovičića, koji će duže odsustvovati, i Milana Rodića, koji radi po posebnom režimu.

Utakmica se igra u četvrtak, već za vikend je Bačka, a onda sledi Krasnodar u Ligi Evropa. Da li je meč u Surdulici prilika za generalnu probu, a onda za vikend da se malo odmore važniji igrači?

"Moja filozofija i ona koja mora da bude u sportu jeste, što uvek kažem, da svaka naredna utakmica treba da bude najvažnija. Ne razmišljamo ni o Bačkoj, ni o Krasnodaru. Ne možemo, niti želimo, niti potenciram priču na tu temu. U glavama nam je Radnik, to je ono što nas interesuje, ovo je najbitnija utakmica za nas i tako ćemo se ponašati", rekao je Milojević.

Neizbežna tema bio je i Brazilac Rikardinjo, koji nije bio u konkurenciji za sastav, pa je imao i povredu, ali koji je stalno u centru pažnje medija. Trener je odlučio da stavi tačku na tu temu.

"Ne volim da pričam pojedinačno o igračima, ne znam šta očekujete da vam kažem. Ovde se vrlo lako napravi da je neko ili bog ili da ne zna ništa. Nije to tako, znam da smo takav narod. Ja ne mogu da funkcionišem tako. Nisu svi igrači isti, nekima treba možda više da se adaptiraju, na način života, ima tu i porodičnih stvari, možda je i jezik barijera. Mislim da je u ovom trenutku preveliki pritisak bačen na Rikardinja", počeo je Milojević.

"Verujem u njega, kao i u sve svoje igrače. Ovo je poslednji put da pričam o igračima kao o pojedincima, uradićemo sve da napravimo od Rikardinja ono sa kakvim je epitetom došao. Bio je u konkurenciji za utakmicu sa Čukaričkim, ali je došlo do povrede. Želim kao trener da mu skinem pritisak. Rikardinjo je kvalitetan igrač, veliki je profesionalac, dobar je momak, verujemo u njega i saigrači veruju u njega", kazao je Milojević.

Novinari su pokušali da izigraju trenerovu odluku pa su ga pitali koliko je siguran golman važan za samopouzdanje tima. Milan Borjan nije primio nijedan gol, a pobrao je simpatije navijača svojim potezima na utakmicama.

"Ja lično smatram da je fudbal kolektivan sport. Ne možete da izdvajate u kolektivnom sportu nikoga. Na svakoj utakmici ima igrača koji rade 'prljave poslove', koji mnogo znače. Navijači vide jedan sasvim drugi deo. Ja sam dužan da to gledam na sasvim drugačiji način od njih. Za sve ovo je uvek i za sve su bitni svi igrači. Odbrana se igra od napadača, napad kreće od golmana. Uvek i u svakoj utakmici", kazao je Milojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hala Madrid RM
Wednesday, 09.08.2017
19:38

Svirajte im 3 penala malo je 1

avatar
Nemanja Petrovic
Wednesday, 09.08.2017
14:05

Mislim da ce zvezdu ponovo gurati sudije na prvo mesto,ali Partizan ce odbraniti duplu krunu i normalno kao i prosle sezone demolirati zvezdu u derbijima.

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 09.08.2017
14:33

Ako sve radiš kao što misliš......onda.

avatar
MarkoSi
Wednesday, 09.08.2017
15:16

Ako suđenje na derbijima bude kao prošle sezone, takav rasplet je izvestan. Ono što me plaši je da naš najbolji sudija protiv Čukaričkog dozvoli Drinčiću onakvo šibanje protivnika bez sankcija. To je isto rađeno i prošle godine kada je Everton tek posle 5-6 grubih i uzastopnih startova sankcionisan, kada je Leonardo laktom rešavao napadačke probleme ili kada je Tavamba postizao gol posle faula nad golmanom.

avatar
Nemanja Petrovic
Wednesday, 09.08.2017
15:01

U pravu si,nije da mislim nego sam ubedjen da ce ponovo zvezdu gurati sudije.

avatar
DickHead Advokat
Wednesday, 09.08.2017
14:05

By the way, Radnik je iz Surdulice.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Wednesday, 09.08.2017
15:00

Da, ja pomisli šta je ovo čoveče :D