Miloše, ljudino!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.12.2017.
15:54
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Još jedna potvrda kakav je čovek Miloš Ninković.

Epa/Dan Himbrechts
Epa/Dan Himbrechts

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije, svojevremeno vezista Čukaričkog, kijevskog Dinama i Crvene zvezde, već nekoliko godina igra u austrslijskom Sidneju, gde je takođe potvrdio kvalitet.

Upravo iz Sidneja stiže i najnovija vest o prelepom humanom gestu Miloša Ninkovića koji ne samo da ne zaboravlja svoju domovinu iako je desetinama hiljada kilometara daleko od nje, nego se trudi da joj i iz daleke Australije pomogne.

O čemu se, zapravo, radi?

Crvena zvezda je danas na svom zvaničnom sajtu potvrdila da je Miloš Ninković u Sidneju organizovao humanitarno veče s ciljem da se prikupi novac za lečenje dece u Srbiji.

U pitanju je bila aukcija na kojoj se našla sportska oprema mnogih poznatih sportista, među kojima i dresovi Nemanje Matića, Aleksandra Kolarova, Edina Džeka, košarkaša Nikole Vučevića, odnosno medalja Aleksandra Šapića sa Svetskog prvenstva u Pertu.

I Crvena zvezda je učestvovala u aukciji, njeni veterani donirali su dres iz 1978. godine sa potpisima svih igrača koji su ga tada nosili protiv Arsenala. Ovaj Zvezdin dres je prodat za 8.000 dolara!

''Cilj ove humanitarne aukcije bio je isključivo pomoć deci. Uspeli smo da prikupimo čak 60.000 dolara, međutim to nije konačna cifra pošto nam sredstva i dalje pristižu.

Važno mi je da napomenem da će sav novac biti transparentno podeljen nekolicini dečaka i devojčica kojima je finansijska pomoć za lečenje najpotrebnija, a iza kojih već stoji fondacija 'Budi human'. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali na ovoj aukciji, na bilo koji način'', poručio je Ninković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man.United99
Saturday, 16.12.2017
19:46

BRAVO za Milosa. Ovakve vesti moraju jos vise medijski da se isprate jer je ovo veliki ljudski gest

avatar
Mangus
Saturday, 16.12.2017
17:34

Bravo ljudino! Na ove momke treba deca da se ugledaju, da im budu uzori a ne ona stoka sa tribina koja zna samo da razbija glave i pravi haos