Milošević: "Turnir prijateljstva je postao stvar prestiža"

Autor: Beta Beta
nedelja 22.05.2016.
18:16
Izvor: Beta

Idejni tvorac Turnira prijateljstva Savo Milošević ocenio je da je to takmičenje u Bijeljini postalo stvar prestiža za sve klubove iz bivše Jugoslavije i dodao da je veoma bitno što su UEFA i UNICEF pružili podršku takmičenju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U Bijeljini će se od 24. do 29. maja održati treći po redu Turnir prijateljstva.

"Verovao sam u ceo projekat i evo sada već imamo situaciju da smo desetine ekipa morali da odbijemo. Sada je već stvar prestiža učestvovati na Turniru prijateljstva, jer su i uslovi i nivo koji tamo držimo zaista evropski, po standardima UEFA. Praktično ne postoji turnir za taj uzrast u Evropi koji je organizovan na tako visokom nivou", rekao je Milošević za sajt takmičenja.

UEFA je prošle godine uvrstila ovo takmičenje u zvaničan kalendar mlađih kategorija, a od ove godine podršku je pružio i UNICEF.

"Veoma samo zadovoljni i ponosni što se posle UEFA i UNICEF uključio u ovu priču i prepoznao značaj priče koju želimo da izgradimo. To je ujedno i pohvala za sve ono što radimo, jer takve organizacije vrlo teško ulaze u bilo kakve projekte, ako ne smatraju da je reč o nečemu što je 100 odsto pozitivno", rekao je Milošević.

On je dodao da podrška UEFA i UNICEFA daje "jednu novu dimenziju" Turniru prijateljstva, koji, kako je Milošević ocenio su "možda malo zapostavljene" na prostoru bivše Jugoslavije.

"Verovao sam da možemo da napravimo nešto posebno, s obzirom na to da takva jedna priča nedostaje na ovim prostorima. Često slušamo priče o nekoj regionalnoj profesionalnoj ligi, medjutim, pošto su tu stvari komplikovane, razmišljao sam da bi možda, ako su deca u pitanju, biti manje tenzija i manje problema. To se i ispostavilo kao tačno", rekao je Milošević.

"Mi smo ovim turnirom podigli nivo fudbala kada su u pitanju mladje kategorije na Balkanu, jer je samo takmičenje mnogo jače nego što ekipe imaju u svojim državama. Ovde morate da dođete spremni, inače ćete vrlo teško pobediti bilo koga na turniru. To i jeste suština, pored društvenog dela da se deca iz regiona susreću, da stiču nova prijateljstva, da grade neke nove mostove, ali da isto tako izmere kvalitet na pravi način", dodao je on.

Na ovogodišnjem Turniru prijateljstva učestvovaće 16 ekipa podeljenih u četiri grupe. U Grupi A su Crvena zvezda, Budućnost iz Podgorice, Željezničar i Zagreb. U Grupi B su Partizan, Sarajevo, Osijek i Vardar, u Grupi C Dinamo Zagreb, Vojvodina, Olimpija i Velež, a u Grupi D Rijeka, OFK Beograd, Sutjeska i Sloboda iz Tuzle.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke