Milovan Đorić: "Radomir Antić najuspešniji srpski trener"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.04.2020.
11:56
Izvor: Sportske.net, Žurnal

Da li se i vi slažete?

BETAPHOTO/Milan Timotic/DS
BETAPHOTO/Milan Timotic/DS

Povezane vesti

Radomir Antić nas je napustio pre šest dana, u 72. godini života, posle kratke i teške bolesti.

Mediji u Španiji i u Srbiji danima pišu o svim podvizima i neverovatnim uspesima srpskog trenera, a Milovan Đorić nema dilemu da je najbolji ikada u našoj zemlji.

"O Radomiru Antiću, mislim što i drugi. Najuspešniji je srpski trener u istoriji našeg fudbala. Dovoljno je reći da je uspešno vodio Atletiko, Real Madrid i Barselonu, tri najveća španska kluba. I ništa više da nije uradio, uradio je mnogo. Sa Atletikom je ostvario veliki uspeh, uzeti titulu onoj Barseloni, nešto je o čemu se godinama pričalo... Vodio je Saragosu, Seltu, Ovijedo, dva velika kineska kluba... Kapa dole"
, rekao je Đorić za Žurnal.

Za one koji ne znaju, Radomir Antić je jedini trener u istoriji koji je vodio tri najveća španska kluba, Real (1991, 1992), Atletiko Madrid (1995/96, 1999. i 2000) i Barselonu (2003), kao i Saragosu, Ovijedo, Seltu, dok je našu reprezentaciju odveo na SP u Južnoj Africi 2010. godine, nakon čega je dobio otkaz.

"Nije vodio klubove u Srbiji, ali je bio selektor reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi bila zadešena mnogim nesrećama, od Kuzmanovićevog i Vidićevog nesrećnog penala, do onog nedosuđenog za nas u poslednjem minutu utakmice sa Australijom koji bi promenio sve. Pre toga bili smo svedoci velike igre i pobede protiv Nemačke", rekao je Đorić, koji priznaje da mu se jedan potez Antića nije dopao.

"Nije mi se svidelo što je tužio FSS, a nije mogao da vodi reprezentaciju zbog kazne FIFA, ali, kad govorim o Radomiru Antiću, moram da se vratim na početak i konstatujem da je bio naš najbolji i najuspešniji trener čija dela govore sve
", zaključio je Đorić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 12.04.2020
13:43

Svaka cast Anticu, vecna mu slava, ali daj te da ne preterujemo.
Ispada da titula Lige Sampiona koju ima Ljupko Petrovic manje vredi nego titula nekog nacionalnog prvenstva.
Ako pricamo o reprezenzaciji, Pa Krstajic ima isto pobeda na SP ko i Antic, a imao je tezu grupu.

avatar
Monday, 13.04.2020
23:40

Ljupko nije osvojio LS nego KES.

avatar
Stari
Sunday, 12.04.2020
13:27

Antić jeste naš najbolji trener i tu nema dileme, dok se za Đorića ništa lepo ne može reći osim da su nam takvi kao on upropastili fudbal. To Užičani najbolje znaju.

avatar
Sunday, 12.04.2020
12:19

Boskov, Antic i Miljanic, legende tri najveca kluba. Milutinovic (Bora) je uglavnom samo selektor bio, njega bih posebno posmatrao. Dalje idu Branko Stankovic, Todor Veselinovic, Dusan Bajevic, Toma Kaloperovic, Misa Pavic, Ilija Petkovic, Ivica Brzic, Silvester Takac. Slobodan Santrac, Ljupko Petrovic, Milos Milutinovic, Milovan Ciric, Aleksandar Tomasevic, Stevan Vilotic, Velibor Vasovic, Fahrudin Jusufi.