Miris evropskog proleća na ''Marakani''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.11.2020.
22:57
Izvor: Sportske.net

Hofenhajm i Zvezda se izdvojili u Grupi L, naziru se putnici u ''evropsko proleće''!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u Grupi L Lige Evrope. Oni su u trećem kolu savladali Gent sa 2:1 i izdvojili se na drugom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova!

Crvena zvezda je u odnosu na meč protiv Slovana pre sedam dana, večeras izašla na teren bez povređenog Rodića i mladog Nikolića, čija su mesta zauzeli Gobeljić i Kanga.

Ali, bez obzira na ove promene, srpski šampion je pokušao od prvog minuta da diktira dešavanja na terenu, imao je inicijativu, a Katai se u par navrata isticao karakterističnim prodorima.

Da ni gosti neće biti bezopasni, pokazao je Bukari u osmom minutu iz kontranapada, kada je Sanogo uspeo da otkloni opasnost, da bi nedugo zatim Bukari još jednom pokušao, kada je Borjan sigurno intervenisao.

Ipak, Zvezda je odmah uzvratila na pravi način. Igrao se dvanaesti minut meča, Gobeljić je centrirao sa desne strane u kazneni prostor, Ben nije uspeo da zahvati loptu, ali ona dolazi na ivici šesnaesterca, odakle je Kanga šalje u mrežu - pogodio je donji desni ugao protivničkog gola - 1:0.

Zvezda je potom izvela još nekoliko obećavajućih akcija, od kojih je najlepša bila ona iz 23. minuta koji je i pokrenuo i završio Mirko Ivanić, u saradnji sa Gobeljićem i Falćinelijem koji je lepo propustio loptu, ali Ivanićev šut je završio pored gola.

Ali, osam minuta kasnije, kada se to možda najmanje očekivalo, Gent je izjednačio. Bukari je na desnoj strani uposlio Jaremčuka, ovaj vraća u kazneni prostor, na kraju Ođiđa-Ofoe šutira, lopta je okrznula dvojicu Zvezdinih igrača i završila u mreži nemoćnog Borjana - 1:1.

Ovaj gol je osokolio Belgijance, koji su postajali sve opasniji, a Zvezda sve nesigurnija u odbrani, pogotovo Nemanja Milunović. On je u 43. minutu poklonio loptu Doršu, stvorila se potom velika prilika za Botaku, koji iskosa sa leve strane veoma loše šutira.

Na drugoj strani uzvratio je Katai, koji je sa 16-17 metara pogodio prečku, lopta se ponovo odbila do njega, ali iz drugog pokušaja Zvezdina ''desetka'' šalje loptu preko gola.

Ali, ono što je propustio tada, Katai je nadoknadio u drugom poluvremenu, u 59. minutu meča. Kanga je tada iznudio slobodan udarac, a Katai ga je majstorski izveo sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane. Lopta je pogodila levu stativu gola i završila u suprotnom uglu - 2:1!

Pet minuta kasnije još jedna velika prilika za crveno-bele. Falćineli je osvojio loptu, koju je prihvatio Gajić na desnoj strani, odakle je šutirao, lopta se odbila do Gobeljića na levoj strani, ali on sa par metara pogađa stativu!

Gosti su morali da krenu na sve ili ništa, pa je Jaremčuk u 70. minutu imao novu veliku priliku za goste posle akcije po desnoj strani, ali Milunović je izblokirao loptu koja završava u korneru.

Imali su gosti do kraja još nekoliko opasnih pokušaja, bilo je i jedno nepotrebno Borjanovo istrčavanje, ali su se crveno-beli odbranili i zasluženo trijumfovali.

U nadoknadi vremena rezervista Klajndist je imao najbolju priliku za izjednačenje posle centaršuta sa desne strane, sačekao je loptu na drugoj stativi, ali Borjan izvanrednom reakcijom sprečava siguran gol!
-
baner

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić - Sanogo (Spiridonović od 90.), Kanga (Pankov od 83.), Ben, Ivanić (Petrović od 64.), Katai (Nikolić od 90.) - Falćineli.

Gent: Kuzemans - Kastro-Montes, Mareh, Hanče-Olsen, Mohamadi - Dorš, Ovusu (Kums od 75.) - Bukari, Ođiđa-Ofoe (Klajndist od 81.), Botaka (Niangbo od 63.) - Jaremčuk.


Za to vreme, Hofenhajm  je na svom terenu opravdao očekivanja i ubedljivo savladao ekipu Slovana sa 5:0.

Prvo poluvreme obeležio je Munas Dabur, svojim golovima u 22. i 30. minutu meča, a sve dileme oko pobednika rešio je Griliš u 59. minutu.

Završnicu meča obeležio je rezervista Adamjan, koji je u 61. minutu zamenio Dabura. On je u 71. i 76. minutu doneo nemačkom timu još ubedljiviji trijumf - 5:0.

Stanje u Grupi L posle trećeg kola: Hofenhajm 9, Crvena zvezda 6, Slovan 3, Gent 0 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 06.11.2020
09:29

Много тешка победа.

avatar
Mario21
Friday, 06.11.2020
01:18

Gospodine Terzicu, da li bi mogli da prokomentarisete pitanje bekova u zvezdi? Moze li se dovesti krsten desni bek i mozda neka zamena za Rodica?

avatar
SvetskiSampion
Friday, 06.11.2020
01:45

Gajic jos goei...

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 06.11.2020
00:50

Losija igra u odnosu na Liberec ali i bolji protivnik. Ipak je to nosilac nase grupe
i ovi bodovi dobijaju na znacaju jer su bili unapred upisani kod 99% zvezdine armije navijaca kao i njenih igraca a znamo da je tad najteze pobediti.

avatar
Mario21
Friday, 06.11.2020
00:44

Ajoj, Milun, Gobelja, Sanogo... Lose, mnogo lose... Izmene ne bi ni komentarisao, ali da ti pravis bunker ispred gola zadnjih 20 minuta a dominiras celu utakmicu? Zasto??? Borjan i Katai svaka cast! Kanga takodje odlican ali one dve greske koje su im otvorile kontre, uf. Ali i njemu svaka cast stalno se nudi i juri po loptu dok se drugi kriju iza igraca. Neko ga je ovde pljuvao kako stalno vraca lopte nazad. Evo veceras jedna vracena lopta.

avatar
gorango
Friday, 06.11.2020
01:26

Ja sam se zgrozio kada je izveo ivanica a ubacio Petrovica! To nas je moglo kotati. Nisam siguran da je iko razumeo ovaj potez u sezdest i nekom minutu na domacem terenu!!!

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 06.11.2020
09:32

Mozda Ivanic nije vise mogao da trci, pa da uvede svjezeg Petrovica? Ocigledno da su Belgijanci bili fizicki mnogo spremniji...

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 06.11.2020
01:35

Dominirali smo celu utakmicu???? Da se ne lazemo, po sansama, prvo poluvreme je komotno moglo da bude 2:4 za Gent, a toliko su sansu imali bas zato sto smo mi poleteli napred, ovako se zatvorili, e sada, sto mi nemamo Maldinija i Nestu, nemamo i kraj, branis se sa onim sto imas.

avatar
Kori Volden
Friday, 06.11.2020
00:32

Gobeljicu zabraniti pristup stadionu. Rekao sam jednom, najveca sramota u novijoj istoriji kluba je sto je on bio kapiten na jednom mecu. Dovesti levog beka u januaru pod hitno. Sanicanin i Devetak i to je to. Pobedom nad Liberecom obezbedjujemo prolece u Evropi, u nekim kalkulacijama i remi nam je dovoljan. Napred Zvezdo !

avatar
k.na.bicikli
Friday, 06.11.2020
00:30

Sanogo ce do proleca u zatvor..

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 06.11.2020
09:30

Његов верни фан.

avatar
Carina_11303
Friday, 06.11.2020
00:29

Sada se nadam da je ljudima jasno da nam ne trebaju grupe sa gigantima da bi se video fudbalski spektakl u Beogradu. Trebaju nam ovakve grupe da skupljamo bodove i novac pobedama, da se klub nauci da pobedjuje u evropi.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 06.11.2020
09:37

Bravo, to je nas nivo na kome bi trebali i morali da budemo, da budemo ravnopravni ili bolji od sampiona ili vicesampiona Belgije, Ceske itd., sa klubovima iz top liga koji nisu bas u samom vrhu, sa njima mozemo da igramo i rastemo. Veoma je tesko parirati top klubovima, iz nekog razloga narod ocekuje ozbiljniji otpor a to nije realno, pa se stvara losa atmosfera oko kluba. Ovo je mnogo bolje!

avatar
Realni Arthur
Friday, 06.11.2020
00:15

Cestitke na pobedi svima koji slavimo, i velika tacka! Pa gosp. Terzicu, Mrkela i Deki da li je ovo ok, da se igrate sa milionima navijaca Zvezde, kako vas nije sramota da niste u stanju da nadjete levog beka, i nekog normalnog na mestu ovog nesrecnika Sanoga, ja se bojim da ce ovaj nekog ubiti na terenu, znaci osakatio pola lige, u Evropi ima vec tri kartona i Bozja cuda kako nije dobio crveni do sada. Drugo, za napad nam bas nista ne treba da se razumemo, imamo super igrace, Katai, Ivabic, Falcineli, Gavra, Veljko, Ben,... ali, ko Boga vas molim nadjite zamenu za Rodu koji nam je najbolji levi bek kojeg smo iimali zadnjih nekoliko godina. Gobelja, Vukanovic, Pavkov, Spiridonovic, Simic, Milunovic. Degenek, a jooooj Boze tek Pankov, Ma bre, mnogo smo losi, zato smo jedva dobili ovu ekipu Genta koja se probudila definitivno, videcete, ovaj tim dobice Hofenhajm, pa i onaj Liberec, a i nas iduce nedelje 100 %, jer su bolji brate, znaci mace 9 bodova, nama treba jos tri znaci da nadamo necemu, kako vidim ostaje nam Liberec u gostima. Ali ajde da se nadamo da mozemo do remija u Belgiju i to je to, ali da vidimo!

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 06.11.2020
00:47

Ok za pojacanja se slazem ali da su ovi bplji od nas... ne znam koju si ti utakmicu gledao

avatar
Dimitrije Petrovic
Friday, 06.11.2020
19:55

neophodna alternativa rodicu makar iz omladinske skole, aleksa terzic bi nam sad bio bomba, bas upadljivo fali igrac na toj poziciji. mnogo losi nismo, kvari utisak to sto su veci deo utakmice oni imali inicijativu a to je delom zbog fizicke spreme, a delom i do toga sto je gent nije imao sta da izgubi. Pogledaj igru zvezde u situaciji kad je bilo nereseno, kidali su da povrate prednost, pocetak drugog poluvremena nisu nam pola presli... Za Sanoga se delimicno slazem, definitivno nam treba igrac tog tipa, samo sto je ovaj u mnogim situacijama preteran, ali svakako jako vazan igrac za Zvezdu, jako ce se videti to u sledecoj utakmici kad cemo biti bez njega.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Friday, 06.11.2020
01:16

Bolji su bili. Ubili nas trčanjem. Koliko puta su imali kontru. Sreća što ne znaju u završnici. U suprotnom bilo bi 1:3

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 06.11.2020
00:12

Не разумем зашто је замењен Иванић. После његовог изласка, игра је нестала.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 06.11.2020
00:20

Ne razumem ni ja,prekretnica utakmice u tom trenutku koja na srecu nije otisla u pogresnom pravcu.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Friday, 06.11.2020
01:18

Inače igra mu je bila vrh. Tek šut

avatar
Mario21
Friday, 06.11.2020
00:48

Pa zvezda nema izmene. Borjan, Rodic, Gajic, Degenek, Milunovic, Sanogo, Kanga, Katai, Ivanic, Ben, Falcineli - ova ekipa moze da igra (Gajic mi je tu i dalje diskutabilan ali se popravlja) - ova ekipa moze da igra. Svaka izmena totalno unisti igru. Mi nemamo upotrebljivih igraca na klupi.

avatar
Dimitrije Petrovic
Friday, 06.11.2020
00:04

Bravo Zvezdo, da nije bilo individualnih grešaka prošlo bi mnogo mirnije. Milunović i Gobeljić slabi danas iako je drugi imao asistenciju, vidno je falio Rodić. Borjan iako par slabijih pasova, izvukao 3 boda onom odbranom na kraju. Bolja smo ekipa i od Genta, jedva čekam Hofenhajm na Marakani

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 06.11.2020
09:43

Potpisujem svako slovo.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 06.11.2020
00:03

Bili smo mnogo losiji, ali smo pobedili. Moje iskreno saucesce svima koji sad tuguju.

avatar
Südkurve München
Friday, 06.11.2020
00:02

Bravo, svaka cast na pobedi. Tako se igra protiv istorijskog belgijskog kluba

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 06.11.2020
00:01

Velika pobeda tesko izvojevana,sami smo sebe mogli da upropastimo,jako lose izmene i prerane,defanziva,panika,ali ipak je ovo moze se reci 80 posto posla za prolece u evropi i treba cestitati momcima na borbi ,zelji,zasluzili su,svaka cast
P.s.Gobelja i Sanogo skratili zivot svima nama za 10 godina,pakao.