Mirković srušio zid ćutanja - Bata otvorio dušu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.03.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net

Dosadašnji trener FK Partizan Zoran Mirković oglasio se danas saopštenjem za javnost u kojem je potvrdio da napušta klub i obrazložio svoju odluku.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Nepuna dva dana nakon što je podneo ostavku na mesto šefa struke u FK Partizan Zoran Bata Mirković oglasio se saopštenjem za javnost.

Mnogim navijačima zastaće knedla u grlu dok budu čitali saopštenje dosadašnjeg trenera Partizana jer je u njemu sadržano mnogo toga u samo nekoliko pasusa.

Saopštenje gospodina Zorana Mirkovića prenosimo u celini:

"Poštovani,

ovim putem želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera.

Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj...

Tako bilo lakše Partizanu!

Izvinjavam se svima, koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji. Možda je mogao, ali ovo je konačna odluka čoveka, koji beskonačno voli Partizan. Zato milim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju.

I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razume. Želim im svu sreću u nastavku karijera.

Vreme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere... Tužan sam što mojim dolaskom nisu rešeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovek na svetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana. One koju pamtim iz igračkih dana
", stoji u saopštenju Zorana Mirkovića.

Ovim je razrešena svaka dilema, ako je uopšte postojala, oko toga da li Zoran Mirković ostaje pri odluci da napusti klupu FK Partizan.

Ovim je takođe Zoran Mirković porastao u očima svih navijača Partizana, premda je dojučerašnji trener zbog svega što je radio kao igrač i šef struke već slovio za klupsku legendu i miljenika "grobara".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 12.03.2019
21:44

Bato, ovo ti nije trebalo. Ako sam ja znao za ovu nevolju od uprave i jadan igracki kadar morao si znati i Ti. Da si htio snazan Partizan Ti bi postavio uslov da se dovede deset igraca renomea Partizana. Ako vec nisi, onda si trebao kroz nemilosrdnu borbu poslednji napustiti klub.

avatar
neme
Tuesday, 12.03.2019
21:14

Mirkovic danas sutra ce potrositi nekog drugog on je obican suncobran raznim Vazurama Vuleticima Vucelicima podaniku Ilijevu koji je za cetiri godine razneo Partizan cini se da se raspao na delove.

avatar
paok
Tuesday, 12.03.2019
16:57

Covek otisao kao gospodin, samo uprava nece otici nikako.

avatar
Znajsha
Tuesday, 12.03.2019
16:13

Auuu al je rekao.Svi se posrali.

avatar
Semberac_10
Tuesday, 12.03.2019
15:25

Ta ista uprava prodade Milenkovica,Vlahovica i ostale o opet nema para . Kako ? Sve dok ima vas patoloskih bolesnika i takvih istih u upravama partizana i zvezde uvijek ce tako biti. Danas vi sutra mi i u krug.

avatar
Mitita
Tuesday, 12.03.2019
16:15

Na zalost, tako je. Uvek ce se ova situacija smenjivati u nasim klubovima. Pre samo nekoliko godina, Zvezda je bila nesposobna da napravi iole pristojan rezultat u evropi, dok je Partizan stabilno nastupao u Ligi Evrope. A vidi sada. Nadam se da se nece ponovo okrenuti, nego da cemo se naci na istom ili bolje kvalitetu kojim ove sezone igra Crvena Zvezda. E tada, kao i ranije, "klacemo" se sa osmehom na licima.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 12.03.2019
14:58

- UGALJ GREJE TELO, A PARTIZAN DUSU -

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 12.03.2019
14:40

U prevodu: nesposobna uprava (Vučelić i Vazura) mora da ode jer nije u stanju da se izbori za regularne uslove u SL i nije sposobna da obezbedi budžet.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 12.03.2019
14:54

to jeste sustina ali je i ovo: ta ista uprava je postavljena zna se od koga i kome to najvise odgovara, tako da prvo to celo drustvo mora da ode pa da dodje neko normalan da preuzme klub!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 12.03.2019
15:13

Da, regularni uslovi, 'znate, TLS 6 godina, 'znate, Zvezda poslala Srnica Vozdovcu, 'znate. Bice izbacena Zvezda iz Evrope, 'znate. Ne opterecuj se brate moj. Na mojoj tabeli smo prvi, imamo 19 bodova vise Hajduka iz Kule !