Mitrovih 10/10 za mundijalsku euforiju!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 25.09.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Srpski centarfor u životnoj formi.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Još jednom je Aleksandar Mitrović bio glavni junak u pobedi reprezentacije Srbije. "Orlovi" su sinoć sa 4:1 savladali Švedsku, uz het-trik centarfora Fulama.

Mitrović je tako produžio svoju sjajnu golgetersku formu. Potvrda da Mitar igra u životnoj formi jeste podatak da je u poslednjih 10 zvaničnih utakmica postigao isto toliko golova.

Sve je počelo u utakmicama Lige nacija protiv Slovenije. Mitrović je u Beogradu i LJubljani postigao po gol, a onda su krenule klupske obaveze za raspucanog golgetera.

Srpski napadač obeležio je start Premijer lige, kada je bio nerešiva enigma za odbranu Liverpula i postigao dva pogotka za svoj Fulam protiv vicešampiona Engleske. Mogao je Mitrović da bude heroj i u drugom kolu šampionata Engleske, ali mu je penal odbranio golman Vulvsa Žoze Sa i sačuvao bod svom timu.

U sledeće četiri utakmice snažni centarfor nije omanuo. Redom je pogađao protiv Brentforda, Arsenala, Brajtona i Totenhema.

U poslednjem meču Premijer lige pred reprezentativnu pauzu Mitrović je "mirovao" protiv Notingem foresta, a onda to naplatio het-trikom za reprezentaciju het-trikom u velikoj pobedi nad Švedskom.

Mundijal samo što nije počeo, a Mitrović trenutno deluje "nezaustavljivo", što brojke i potvrđuju, 10 utakmica, 10 golova - forma za desetku.

Večeras se nastavlja takmičenje u Ligi nacija. U derbiju dana sastaju se Danska i Francuska. AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 2.20 na pobedu "trikolora" na tom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 25.09.2022
13:29

Izvinite, ali sabrao sam u vašem tekstu 11 golova: Slovenija 2 utakmice - 2 gola Liverpul 1 utakmica - 2 gola Vulvsi 1 utakmica - 0 golova Brentford 1 utakmica - 1 gol Arsenal 1 utakmica - 1 gol Brajton 1 utakmica - 1 gol Totenhem 1 utakmica - 1 gol N.Forest 1 utakmica - 0 gol Švedska 1 utakmica - 3 gola Suma sumarum (prema podacima iz vašeg teksta - nisam istraživao) 10utakmica - 11 golova.