Moravički okrug sa četiri kluba u JSL!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.06.2015.
21:42
Izvor: Sportske.net

Ukoliko fudbal u Srbiji pratite kroz prizmu "večitih rivala" ovaj kuriozitet vam neće biti posebno interesantan ali dominacija klubova iz Moravičkog okruga ne sme proći neopaženo.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Neretko smo u prošlosti najkvalitetniju fudbalsku ligu nazivali "Tramvaj ligom" zbog velikog broja učesnika koji dolaze sa teritorije Fudbalskog saveza Beograd.

Ne može se reći da se situacija značajnije promenila jer u ligi sa 16 klubova čak šest ekipa dolazi iz srpske prestonice što je gotovo polovina učesnika elitnog ranga takmičenja.

Ako bismo Jelen Superligu podelili po regionima najviše predstavnika ima Beograd sa šest klubova, sledi zapadna Srbija sa pet predstavnika, tri ima istočna Srbija a dva Vojvodina.

Dodatnim geografskim raščlanjivanjem dolazimo do kurioziteta koji se događa prvi put u istoriji najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja.

Sve četiri opštine Moravičkog okruga u narednoj sezoni imaće po jednog predstavnika u Jelen Superligi što će reći da će se najkvalitetniji fudbal u zemlji igrati u Gornjem Milanovcu, Čačku, Lučanima i Ivanjici.

Moravicki okrug

Bilo je i ranije sezona kada su po tri ekipe iz pomenutog okruga igrale u Jelen Superligi ali se nikada pre sva četiri kluba iz opština Gornji Milanovac, Čačak, Lučani i Ivanjica nisu našli u istom momentu u eliti.

Na taj način Moravički okrug je postavio nove standarde barem kada je unutrašnjost Srbije u pitanju jer na razdaljini manjoj od 100 kilometara ljubitelji fudbala moći da uživaju u najkvalitetnijem rangu takmičenja u zemlji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Everton FC
Wednesday, 03.06.2015
22:38

Na utakmicama JSL se gleda ko je gori, taj ce i da izgubi tu kvaliteta vise nema