Može li Zvezda do 100 golova i šta Stanković misli o tome?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.03.2021.
00:10
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crveno-beli u subotu ponovo izlaze na teren.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

U subotu od 19 časova, ekipa Crvene zvezde dočekaće na svom terenu ekipu Mladosti iz Lučana u 28. kolu Linglong Superlige.

U najavi ovog meča, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je naglasio da ga interesuju samo nova tri boda, a manje način na koji će njegov tim doći do tog cilja.

''Rekao sam i pred utakmicu koju smo igrali protiv Voždovca da me ne zanima da li će biti lepo ili ružno, na kraju je bilo lepo. Dosta zavisi i od dana, protivnika i još mnogo faktora. Težićemo ka perfekcionizmu, lepoti, efikasnosti, ali i 1:0 donosi tri boda. Ne postavljam sebi mnogo pitanja kako će to da izgleda, želim samo da to budu tri boda i ništa drugo me ne zanima'', objašnjava Stanković, a prenosi klupski sajt.

Do kraja sezone ima još 11 kola, a Zvezda je sada na ukupno 74 postignuta gola. Mogu li crveno-beli da sezonu završe sa trocifrenim brojem postignutih golova?

''Nije mi to bitno, bitno mi je da ova generacija bude upamćena po onome što će ostaviti iza sebe, da li će to biti golovi, pobede, titule se broje. Titula je nešto zbog čega ulaziš u istoriju Crvene zvezde, na taj način se upisuješ zlatnim slovima u istoriju kluba, to će se pomenjiti, kao što se pominju titule osvojene godinama unazad, svi uspesi Crvene zvezde ostvareni u decenijama za nama.

To je lepo i to treba da se zapiše, da li ćemo mi imati 100 ili 10 golova i uzeti titulu to ne menja stvari.

Pred početak prvenstva postavimo ciljeve, a to su prvenstvo, grupna faza evropskog takmičenja i kup, ne spremam rekord, dve ili tri utakmice u sezoni, spremam 60, tačnije koliko god ih ima i težim ka ostvarivanju ciljeva. Sutrašnja utakmica i bilo koja sledeća je samo jedna karika u lancu uspeha koji mi želimo da napravimo i dođemo do zacrtanog cilja. Kako ćemo i šta ćemo potpuno je nebitno, bitna je titula, Evropa, kup, to su ciljevi ne samo jedna utakmica'', objasnio je Stanković.

Pohvalio je mladog Gavrića koji je u usponu forme, a kada je u pitanju Dijego Falćineli, potvrdio je da Italijan još uvek nije spreman za svih 90 minuta.

''Opet napominjem da nam je zdravlje igrača na prvom mestu. Nemam ja ništa od toga ako ću njega da gurnem u vatru i da se momak povredi zato što nije spreman i nije prošao trenažni ciklus. Mi hoćemo da istrpimo nekoga ko se vraća, ali mora da stekne kondiciju i bude stopostotno spreman da odgovori zadatku'', zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke