Može Zvezda i bez Kataija, Falćineli već debitovao!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.09.2020.
20:55
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije može sada mirno da se sprema za meč na Kipru. Večerašnji derbi na Banovom brdu obeležile i povrede Boaćija i Marka Docića.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Sedmo kolo Linglong Superlige Srbije počelo je derbijem kola, duelom Čukaričkog i Crvene zvezde na Banovom brdu.

Aktuelni šampion je ubedljivo trijumfovao, rezultatom 3:1 i tako i posle sedam kola ima stopostotni učinak.

Već u trećem minutu meča Zvezda je povela. Crveno-beli su iznudili korner sa desne strane, izveo ga je Kanga, a u kaznenom prostoru prvo Boaći ne uspeva da zahvati loptu, da bi se ona na kraju odbila do Nemanje Milunovića, koji koristi ukazanu priliku - 1:0 za Zvezdu.

Međutim, dok je Milunović slavio gol, Boaći se požalio na povredu i odmah je morao da izađe iz igre, a njegovo mesto zauzeo je Aleksa Vukanović.

''Brđani'' su deset minuta posle primljenog gola mogli i do izjednačenja, kada je posle akcije Birmančevića, Savić izbio oči u oči sa Borjanom, ali golman Zvezde je istrčao skoro do ivice šesnaesterca, zbunio fudbalera domaćih, koji je loptu poslao pored stative.

Zvezda je do kraja prvog poluvremena imala nekoliko opasnih pokušaja, preko Ivanića, Kange, pa Vukanovića, ali se rezultat nije menjao do odlaska na odmor.

A tek što je počelo drugo poluvreme, crveno-beli su duplirali prednost. Mirko Ivanić se na ivici kaznenog prostora izborio za šut, lopta je na putu ka golu zakačila Ćirkovića i prevarila golmana Petrovića - 2:0.

To kao da je demoralisalo fudbalere domaćeg tima, koji su u prvom poluvremenu delovali sasvim solidno na terenu i već u 54. minutu Zvezda stiže do penala. Iznudio ga je Aleksa Vukanović, a precizan sa bele tačke bio je Gelor Kanga za nedostižnih 3:0.

Međutim, nekoliko minuta kasnije, uznemirujuća scena na terenu, Sanogo je neoprezno startovao na kapitena Čukaričkog Marka Docića, koji je doživeo težu povredu kolena, na nosilima je iznet sa terena, a domaći tim je potom protestovao jer Zvezdin vezista nije dobio crveni karton zbog tog starta.

Finiš meča obeležio je debitantski nastup novog Zvezdinog napadača Dijega Falćinelija, koji je zamenio upravo Sanoga, ali do kraja je Čukarički bio konkretniji, Danilo Pantić je pogodio stativu, pa imao još jedan opasan udarac, a u 84. minutu Savić je precizno šutirao sa 16-17 metara i Borjan je bio nemoćan - 3:1 na kraju za Crvenu zvezdu.

Čukarički: Petrović, Ćirković, Ostojić, Šapić, Tošić, Docić (od 64. Lukić), Kajević, Pantić, Birmančević (od 75. Rakonjac), Eze, Savić (od 85. Vidosavljević).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (od 57. minuta Pankov), Sanogo (od 78. Petrović), Ivanić (od 78. Falćineli), Kanga, Nikolić, Gavrić (od 57. Spiridonović), Boaći (od 6. Vukanović).

-
Baner 4
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Friday, 11.09.2020
23:40

Valjda je i slepcima sada jasno da pored ovakvog sudjenja niko sem nje nesme biti sampion. Ugasite fudbsl u Srbiji i postedite nas bruke!

avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 13.09.2020
21:25

To se moglo videti vec u prvom kolu kad su sudije opljackale pobedu Napretku ljepi.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 11.09.2020
21:21

I dalje ima neko ko veruje u regularnost, u pošteno suđenje i da je moguće pod ovakvim uslovima završiti na tabeli ispred zvezde? Ni tim sveta ne bi mogao! Svaka zvezdina utakmica je počela daleko pre njenog početka na terenu, konkretno ova utakmica na zvezdinu želju po priznanju IsTumbanog nikad manje reprezentativaca u selekcijama Srbije, a nikad više igrača čukaričkog. Kao u svakoj ekipi tako i u ekipi čukaričkog zvezda ima bar jednog, a obično po nekoliko igrača koji protiv nje slabo intervenišu (Petrović, Ćirković koji opet protiv zvezde daje autogol) ili se ne zalažu u odbrani (Birmančević) pa zvezda može i bez prave šanse da da 3 gola. Lazar Lukić je krenuo silovito od starta: simuliranje 1. Boaćija u šesnaestercu zvezde kada ga je lopta pogodila u ruku nije dosuđeno kao indirektan udarac za čukaricki i Boaćiju nije pokazao žuti, kasnije bi dobio drugi žuti i dobio bi crveni, 2. isto važi i za simuliranje Gavrića, 3. Prekršaj Sanogoa s leđa za skraćeni korner čukaričkog nije dosuđen, 4. Prekršaj Milunovića nad Birmančevičem koji je bez dileme za žuti nije dosuđen, 5. Onda Milunović laktom u glavu Ezea u skoku udara za drugi žuti i crveni karton, ali za kuma je to samo prvi faul, 6. Faul Milunovića nad Ezeo s leđa nije dosudio 7. Faul nad Kajevićem na sredini je za kuma kontra za zvezdu i sve to samo u prvomnpoluvremenu. 8. U drugom je nastavio uredno da sudi faulove za zvezdu i deli žute domaćinu, ali zato faul nad Ezeom na ivici ili u samom šesnaesrercu zvezde je za kuma kontra za zvezdu, 9. Kada je kum već rešio utakmicu pola sata pre kraja dozvolio je sebi da za brutalan star đonom sa punim intenzitetom bespotrebno visoko u koleno na stajnu nogu Sanogo startuje Dociću i dovede mu karijeru u pitanju ne pokaže crveni karton. Ovaj prekršaj je najmanje za 4 utakmice suspenzije bez da postoji namera, a s namerom i za više. Međutim za kuma je to žuti, čak je išao da proveri koliko je Docić povređen i opet samo žuti. Nakon Boaćijevih tragova kočenja kramponima na rebrima golmana tsc gde su se svi javili da brane ovakvo suđenje i ove tzv. sudije od Poledice, Đorića, svih klubova SL osim Partizana pa do samog vrha FSS i zasebno i posebno Nenada Bjekovića koje valjda takođe ovo sve normalno. Javite se i sada da podržite kuma i ohrabrite rođaka na čelu Sudijske organizacije da ga ne kazni i sina na čelu komisije za VAR da ga ne uvede i Disciplinsku komisiju koja će naravno prećutati da ispravi grešku kuma i kazni Sanogoa sa najmanje 4 utakmice, javite se i da popljujete po Partizanu, po njegovoj upravi ma kakva da je u pravu je za sve izrečeno vama, da popljujete po igračima Partizana što na terenu borbom i kvalitetom ne mogu da budu bolji od kumova i njihovog glavešine...ajmo Milivoje Kralju jedan...3, 4 sad...

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.09.2020
22:28

Budi siguran da vi necete osvojiti titulu tako sto putem svih medija sirite partizanske lazi, patolosku mrznju, zlobu, zavist i ljubomoru prema Zvezdi umesto da gledate sebe, ali samo tako nastavite jer bas ste nam talicni ljepi.

avatar
Dorotej
Friday, 11.09.2020
22:28

Pogledam dužinu tvog komentara, ne čitam, momentalno me protera. Baš ti hvala, mučio me zatvor tokom dana.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.09.2020
21:13

Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijasore.

avatar
Partizan uvek prvi
Friday, 11.09.2020
21:42

Izlomi ga onaj Sanogo i samo zuti karton, Suma zbog lakta dobija crveni. Smejurija moj Robi :).

avatar
Partizan uvek prvi
Friday, 11.09.2020
23:52

Da bih mrzeo zvezdu znaci da bih morao da imam neka osecanja prema njoj. Iskreno zabole me za nju, samo ne volim da ako je Suma zasluzio crveni, a zasluzio je sto onda sad Sanogo nije dobio crveni?

avatar
Man.United99
Friday, 11.09.2020
22:37

Ovo je crveni 100% kao i što je Sumin

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.09.2020
22:33

Sta je dobio nikola drincic kada je polomio metatarzalnu kost Branku Jovicicu. Ili recimo sta je dobio albert nadj kad je namerno polomio ruku Dusanu Basti. Ja verujem da vi sve to niste ni videlo zbog velike zaslepljenosti mrznjom prema Zvezdi ljepi.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.09.2020
22:26

Ja cekam zvanicno sapostenje iz partizana ljepi.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 11.09.2020
21:08

Zanimljiva utakmica,svaka cast Cukarickom,brdo sjajnih mladih fudbalera.Sto se tice nas,dosta srece smo imali opet,kriminalna nam je odbrana,da nema Sanoga da krpi koliko moze bilo bi katastrofa,sto se i videlo kad je usla 'vedeta' Petrovic koji je zasluzio samar za vecerasnju igru i naravno Stankovicev miljenik Pankov,momak je potencijalna opasnost kad stane na travnatu podlogu,ne mora vise nista da radi.Kanga je odigrao odlican mec veceras,to mora da se kaze,Gavric sasvim solidan i cist penal nad njim nije sviran,kontakt postoji to je vidljivo ali dobro.Nadam se da ce Docic brzo da se oporavi,jako nespretno od Sanoga i cist crveni karton,sreca pa je bilo na 3:0 inace bi si upropastila cista pobeda kao suza.I da napomenem Falćinelija,deluje jako nespremno,jeste bilo malo minuta za pokazati,mozda se varam,videcemo.Srecno nam bilo u sredu!

avatar
Dorotej
Friday, 11.09.2020
22:26

U svemu se slažem sa tobom, jedino u vezi Gavrića ne. NJegova igra mi se danas nije dopala. Slabo je bilo. Puno lopti je vraćao, alibi sistem. Italijan mi više liči na "šlager pevača" nego ovako nespreman na dobrog centarfora.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.09.2020
21:03

Kad Zvezda igra i sa pola gasa klubovima u Super Ligi nema spasa. A sad ocekujem novo saopstenje ljepih.

avatar
babaroga
Friday, 11.09.2020
21:52

Prvo ce o crvenom kartonu. Mada su do juce kokodakali da nema penala za Vojvodinu jer je njihov igrac najpre dodirnuo loptu. Naviklo to na prevare pa im sada nista ne valja.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 11.09.2020
22:47

A ko ti pise saopstenja kad kritikujes zvezdinu igru i trenera?To nije u skladu sa tvojom poezijom lepi

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.09.2020
22:25

Geni su to brate.