Mrkela svestan, budžeti će biti smanjeni: "Mnoga pitanja su pred nama"

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.05.2020.
09:40
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Crvene zvezde govorio je borbi sa situacijom koja je fudbala zadesila zbog pandemije koronavirusa.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sport je polako počeo da se vraća, nemačka Bundesliga se već igra, a i domaći šampionat bi trebalo da počne krajem meseca.

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se nadomak nove titule, kako na četiri kola do kraja prvenstva imaju 11 bodova prednosti.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela govorio je o nastavku sezone, ali i o evropskim kvalifikacijama i narednoj takmičarskoj godini.

"Još nemam sve parametre da bismo dali konačan sud povodom fudbalskih zbivanja posle koronavirusa. U sportskom smislu - uradili smo sve da igrači posle pauze dočekaju nastavak sezone na najbolji mogući način. Jedino poznato: šampionat se nastavlja 29. maja i završava 20. juna. Međutim, još ne znamo kada ćemo da igramo prve utakmice evropskih kvalifikacija, kao i kad ćemo da počnemo novo takmičenje u Srbiji. Sve pobrojano zavisi od mnogo stvari, glavna je uspostavljanje normalnih aktivnosti posle koronavirusa", izjavio je Mrkela za "Žurnal".

Ipak, prekid sezone i činjenica da makar do jeseni neće biti publike na tribinama, ostaviće posledice, pre svega na finansije klubova.

"Što se tiče finansija, nadam se da će stvari brzo da se normalizuju. U početku će sigurno da bude potresa na svetskom nivou, ali... Bundesliga je već startovala, videćemo kako će i kada ostale najveće lige. Naravno, ukoliko se ne nastave prvenstva, imaće problem sa ulaganjima. Biće, evidentno, smanjeni budžeti, što će da se reflektuje na ceo fudbal", dodao je sportski direktor srpskog šampiona.

Kada će publika na tribine?

"Nadam se da ćemo što pre moći da igramo mečeve pred publikom. Znamo koliko nam je ozbiljna snaga podrška sa tribina. Uzmimo primer: ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna kod nas, a u drugoj državi, sa kojom bi trebalo da se nadmećemo, nije na tom nivou, da li će UEFA dozvoliti da se me igra sa gledaocima? Mnoga su pitanja pred nama...", zaključio je Mitar Mrkela.

Da li bi privremeno rešenje mogli da budu kartonski isečci sa likovima navijana na tribinama, kao što to radi Borusija Menhengladbah? Mrkela je rekao da je to pitanje za poslovnog, a ne sportskog direktora.

Kazino

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 22.05.2020
10:45

Ti i Terzic ste najveci krivci sto je taj budzet udvostrucen. Ti zbog skupih transfera za igrace koji nisu nista pokazali, a Terzic sto je posle prvog ulaska u Ligu Sampiona svima udvostrucio primanja.