Muslin: "Nije sve u redu, ali pobedi ne treba gledati u zube"

Autor: Beta Beta
utorak 31.05.2016.
23:18
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da ne treba "pobedi gledati u zube" nakon večerašnjeg trijumfa nad Izraelom, kao i da je trijumf važan zbog samopouzdanja igrača.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Srbija je pobedila Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici i tako zabeležila drugi trijumf od kada je Muslin preuzeo mesto selektora reprezentacije.

"Počeli smo sa mnogo debitanata, sa igračima koji nisu igrali zajedno. To nije štimalo, ali pobedi ne treba gledati u zube. Važno je psihološki što smo pobedili, da igrači vrate samopouzdanje", rekao je Muslin novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

"Orlovi" su u poslednjih nedelju dana odigrali dva kontrolna meča u sklopu priprema za novi kvalifikacioni ciklus i upisali dve pobede.

"Možemo da budemo zadovoljni, posebno drugim poluvremenom. Treba biti realan, 3:1 je pobeda, ali nije sve u redu, jer nije. Važno mi je kako su se igrači ponašali. S vremena na vreme, to je bilo odlično", kazao je Muslin.

Selektor je posle novinarskog pitanja kazao da reprezentacija želi da igra "brže, atraktivnije, efikasnije".

"Težimo ka tome, ali nije lako to napraviti. Radimo. Ne ide nam u prilog to što menjamo mnogo igrača, ali hteo sam da vidim sve. Video sam mogućnosti mladih. Još su mladi, fali im iskustvo, koje je veoma važno. U drugom poluvremenu sam stavio igrače koji redovno igraju u dobrim ligama i sve je delovalo drugačije", rekao je Muslin.

Srbija je utakmicu igrala u Novom Sadu pred oko 10.000 gledalaca.

"Hvala na podršci, bez navijača ne može da se igra fudbal. Svojim odnosom, rezultatom i disciplinom smo se odužili na neki način. Atmosfera je bila predivna. Nadam se da će tako biti i dalje i da će biti sve više navijača na stadionu kada igra reprezentacija", rekao je Muslin.

Naredni protivnik Srbije biće Rusija, a utakmica će se igrati 5. juna u Monaku i to će biti poslednja utakmica "Orlova" pred početak kvalifikacija za SP.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 01.06.2016
12:09

Pala je Estonija, Kipar, Izrael. Sledeća je Rusija.

avatar
Chella_ynwa
Tuesday, 31.05.2016
23:36

Sad je najvaznije da se nadje prva prava postava za kvalifikacije.nSteta da se ne pruzi sansa Sergeju i Mihajlovicu.

avatar
Wednesday, 01.06.2016
00:20

A i Jovanovicu...

avatar
Igornopolis
Wednesday, 01.06.2016
02:32

Ja ne kontam kako Gruja (volim ga ali je jos neiskusan i zelen) moze dobiti sansu i minute pre Sergeja. Osim ako je SMS rovit ili tako nesto. Gledao sam ga porotiv Fiorentine pre okupljanja reprezentacije. Ne znam sta se tu desava..