Na Ostrvu bruje - Mitar se vraća u bivši klub!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.12.2017.
09:24
Izvor: Sportske.net

Da li je posle najnovije izjave Rafe Beniteza postalo jasno da će Aleksandar Mitrović ove zime napustiti Njukasl?

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Podsetimo, posle poraza ''Svraka'' na ''Stamford Bridžu'' od Čelsija (3:1), Benitez je objasnio zbog čega najbolji strelac reprezentacije Srbije ima u Njukaslu mizernu minutažu od početka sezone (na terenu proveo tek 255 minuta).

O Benitezovim razlozima možete opširnije da čitate u prilogu, a to bi ujedno mogla da bude i poruka Mitroviću da se do kraja sezone i ne može nadati nekoj bitnijoj promeni svog statusa u ekipi Njukasla.

Zato i ne čudi što se u ostrvskim medijima sve glasnije najavljuje njegov odlazak već tokom zimske pijace.

Tako engleski ''Chronicle Live'' najavljuje novu-staru stanicu na kojoj bi popularni Mitar mogao da se zaustavi ove zime. Pozivajući se na pisanja belgijskih medija, ističe se da je Anderleht veoma ozbiljno zainteresovan da angažuje svog bivšeg napadača, koji je u ekipi iz Brisela pružao blistave partije i na taj način i ostvario transfer u Njukasl pre dve i po godine.

Tada je Mitrović potpisao ugovor na pet sezona sa engleskim klubom, odradio je tek polovinu, pa je jasno da bi zainteresovani klubovi morali da plate pozamašno obeštećenje Njukaslu, imajući u vidu da su ga ''Svrake'' tada Anderlehtu platile 13 miliona funti, odnosno oko 16 miliona evra.

Procenjuje se da u Briselu nisu u mogućnosti da otkupe njegov ugovor, već im je želja da Mitrovića angažuju na pozajmicu do kraja sezone, bez obaveznog otkupa.

Slične želje imaju i u još jednom Mitrvićevom bivšem klubu, beogradskom Partizanu koji traži pojačanje u napadu za evropsko proleće, a naredni dani pokazaće da li ćemo tokom zime gledati samo trku Anderlehta i Partizana, ili će biti još klubova koji će pokazati ozbiljnije interesovanje. Pominjao se i Fenerbahče, koji bi svakako bio najveći favorit u toj trci.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FK Metalac
Monday, 04.12.2017
16:52

Anderleht bi bio pun pogodak za povratak u golgetersku formu. ALI Teodorscuk razbija u Anderlehtu i vec dve sezone prvi strelac kluba. Tako da bi mu Mitar grejao klupu. Selidba u Holandsku ligu npr Fejnord nadavao bi se golova

avatar
DR DRE
Monday, 04.12.2017
13:42

Kakva glupost! Ako se tamo vrati, ne zelim ga vise nikad u reprezentaciji...

avatar
TrTaVrTaGuZiCoM
Monday, 04.12.2017
14:23

nece bez brige, anderleht nema ni stodvadesetosminu njegove plate platiti.

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.12.2017
15:14

Sta ti imas protiv Anderlehta?

avatar
DR DRE
Monday, 04.12.2017
14:45

Za mene bi jako lose bilo i da on sam negde izjavi da uopste razmislja o povratku...

avatar
Ghost Rider
Monday, 04.12.2017
13:21
avatar
Android Komarac
Monday, 04.12.2017
13:03

Mitrovic bi trebao da izabere klub u kom ce igrati standardno i podici formu na nekadasnji nivo i stim bi profitirao i on i taj klub,ali i reprezentacija. Svima je jasno da se u Njukaslu nece naigrati

avatar
3x3
Monday, 04.12.2017
11:15

Ako je veliki grobar kao sto kaze, onda ce doci u partizan. Naravno ako mu Njukasl da izbora gde da igra pola godine. Platu ima zagarantovanu, a ako na njemu bude izbor, neka pomogne partizanu. Ako je pravi grobar.

avatar
Andrea_Pirlo
Monday, 04.12.2017
15:23

Glupo je sto njega dovodis u takvo pitanje, nikako ne ide, videli smo dok je igrao za pfc da je bio zeljan igre vise od svih ovih u ovoj deceniji.

avatar
3x3
Monday, 04.12.2017
20:58

Ma, sve je to ok. Ali ako mu klub ne pravi problem gde ce, onda bi dosao u partizan ako je stvarno toliko zagrejan. Nesto sasvim drugo je ako mu klub ponudi da bira izmedju par odredjenih opcija gde moze da ide.