Nacionalni koeficijent srozan do bola!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.12.2014.
11:45
Izvor: Sportske.net

Srpski klupski fudbal nastavio je sunovrat kada su u pitanju evropski okviri o čemu govori podatak da je Srbija izgubila dva mesta na rang listi nacionalnih koeficijenata.

Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott
Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Remijem sa Asterasom u Humskoj fudbaleri Partizana stavili su tačku na jesenji deo sezone ali i na učešće srpskih klubova u evropskim takmičenjima u sezoni 2014/2015.

Koliko su u Humskoj zadovoljni ostvarenim ostavljamo da raspravljaju čelnici kluba, struka, fudbaleri i navijači a javnost Partizanu ne može da ospori to da je još jednom ostao jedini svetionik srpskog fudbala u evropskim vodama.

Godinama unazad Partizan najviše doprinosi očuvanju klupskog koeficijenta ali se i ovde uviđa istinitost one tvrdnje da jedna zdrava jabuka ne može da opstane u korpi trulih.

Srpski klubovi (čitaj Partizan) sakupili su 2.750 bodova u sezoni 2014/2015 što je rezultiralo dodatnim padom na rang listi nacionalnih koeficijenata.

U tekuću sezonu Srbija je ušla kao 25. na UEFA rang listi klupskih koeficijenata dok će u narednu, zahvaljujući "fantastičnim" rezultatima domaćih klubova, ući kao 27. na pomenutoj rang listi.

Ako nekoga još uvek interesuje ispred Srbije se nalaze Norveška, Bugarska, Danska, Belorusija, Izrael, Kipar i mnoge druge zemlje za koje mnogi ne bi rekli da imaju kvalitetnije fudbalere i fudbal od nas.

Uteha je to što ćemo i kao 27. na rang listi UEFA imati četiri predstavnika u kvalifikacijama za LŠ i LE ali su reperkusije loših rezultata takve da će, osim šampiona zemlje, sve ostale ekipe kvalifikacije početi od prvog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalista
Saturday, 13.12.2014
13:13

..od kako nam Partizan sa Tolem zajedno skuplha poene u Evropskim takmicenjima koeficijent lige je pao na zle grane!
Cinjenica da je Partizan za 10 poslednjih godina uzeo 9 bodova u Evro takmicenjima uz samo 1 pobjedu govori sve!
I Sevojno bi zakacilo koji bod vise!

avatar
Saturday, 13.12.2014
13:33

Pa zasto vi ne sakupite neki bod?Ispadate u sezoni kupanja!!

avatar
Saturday, 13.12.2014
15:22

"I Sevojno bi zakacilo koji bod vise!", pa Sevojno ni kvalifikacije ne moze da prodje, kao ni zvezda koji ni nema koeficijente :D