Najgledaniji timovi sa prostora SFRJ, nema Partizana u top 10!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 28.12.2021.
08:40
Izvor: Sportske.net

Pogledajte koji su to timovi najgledaniji u bivšoj SFRJ do sada u sezoni.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Jedan navijački portal koji prati dešavanja u Dinamu iz Zagreba obavio je istraživanje o broju gledalaca u prvenstvima u dosadašnjem delu sezone, sve povodom izjave srpskog fudbalera koji nastupa za Dinamo, Komnena Andrića.

Andrić je istakao da je potrebno više gledalaca u malim utakmicama Dinama, pa su na kraju na pomenutom portalu došli do informacije da je Dinamo tek deseti po broju gledalaca u bivšoj SFRJ u ovom trenutku.

Kakva je tabela?

Još više poražavajuća za Partizan. Crno-beli nisu ni u top 10, sa prosekom od 2280 gledalaca po utakmici.

Prvo mesto je rezervisano za Hajduk, imaju skoro 10 hiljada gledalaca po utakmici, drugo mesto je za Zvezdu sa 6249, slede klubovi iz BiH, Željezničar, Borac BL i Sarajevo.

Top 10 čine još Rijeka, Zrinjski, Posušje, Maribor i Dinamo Zagreb.

Ono što se čini jeste da nisu svi klubovi uzeti u obzir jer na zvaničnim izveštajima Super lige Srbije nema objavljen podatak za broj gledalaca, recimo, za utakmice Radničkog iz Kragujevca koji je imao preko 10 hiljada navijača u dva navrata ove polusezone, protiv Crvene zvezde i Partizana, a solidna je bila poseta na njihovim utakmicama na "Čika Dači" i protiv slabijih timova, pa se čini da su i oni mogli da završe u top 10.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke