Najteži trenutak Mirkovićeve karijere, ovaj Partizanov poraz mu godinama ne da mira!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.01.2019.
23:06
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Još uvek ga nije preboleo...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Kao i većini navijača Partizana, i Zoranu Mirkoviću je jedan od najboljnijih poraza crno-belih onaj od slovačke Artmedije u Humskoj, posle penal-serije, a u revanšu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako je od tada prošlo više od 13 godina, aktuelni trener Partizana, koji je tada bio akter tog meča, priznaje da još uvek nije prežalio tu eliminaciju, s obzirom da je Partizan objektivno bio bolji rival, ali to nije uspeo da rezultatski potvrdi.

''To mi je najteži trenutak čitave karijere, vrzma mi se i dan-danas po glavi i ne da mi mira. Stvorili smo 15 zicera za 180 minuta i na kraju ispali na penale protiv krajnje nedoraslog rivala'', istakao je Mirković u intervjuu za ''Blicsport''.

Podsetimo, obe utakmice sa Artmedijom završene su bez golova, a u penal seriji u Humskoj slovački tim je slavio sa 4:3 i ostvario istorijski uspeh.

Za Partizan su tada nastupili: Kralj, Ðorđević, Mirković, Emeghara, Lomić (od 106’ Bajić), Nađ, Tomić (od 77’ Grubješić), Brnović, Boja, Vukčević, Odita (od 68’ Radović).

I u dresu Juventusa Mirković je imao jednu takođe veoma bolnu eliminaciju...

''Žalim i zbog one eliminacije od Mančester junajteda u polufinalu Lige šampiona. Odigrao sam na 'Old Trafordu' najbolju utakmicu u dresu Juventusa, ali nam je Gigs u 96. minutu zatresao mrežu za 1:1.

U revanšu smo golovima Pipa Inzagija posle 11 minuta imali prednost od 2:0. Izgubili smo 3:2, a mogli su još tri da nam daju. Neverovatno'', priseća se Mirković.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 21.01.2019
10:30

Meni je doslo da vrisnem.od tuge, kada smo napustali stadion

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 21.01.2019
10:22

* najveci (razlog)

avatar
Monday, 21.01.2019
08:06

Auuu kakav ste komšije imale tim tada. Opasno dobar.

avatar
Sasha_Voj
Monday, 21.01.2019
01:49

I onda kažu mi igrali ligu šampiona 2 puta, artmedia I'm bila prečica. Jedini egal protivnik što I'm došao u plejof I'm bio Newcastle. Is padali o kojekakvih osrednjih klubova u LE i onda mi igrali evropu 5 puta u zadnjih 6 godina. Jeste al uvek ispadanjem u plejofu kao nagrada. Nikad niste ušli kao drugoplasirani. A sad liga šampiona je izmišljena iluzija za i jedne i druge, zvezda imala mnogo sreće prošle godine.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 22.01.2019
09:04

Kako da udjemo kao drugoplasirani kad smo uvek bili prvaci Hahaha

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 21.01.2019
00:15

Jao, Bato, uradio si isto sto i ja 100 metara dalje, jedini si se okrenuo od svih igraca:-P To ti je vec bila greska, jos pre toga nisi iskoristio ni penal, ovaj mec je prvi razlog zbog kojeg mrzim kada igramo revanse na JNA...