Ne može Radnički bez Mirića, novi poraz Kragujevčana

Autor: Darko Mitrović
petak 01.10.2021.
16:58
Izvor: Sportske.net

Kolubara prekinula seriju poraza, domaćin neefikasan bez najboljeg strelca.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U prvoj utakmici 12. kola Linglong Superlige Srbije, Kolubara je danas kao gost savladala Radnički 1923 u Kragujevcu rezultatom 2:0.

Lazarevčani su tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza, a Radnički je pretrpeo drugi uzastopni poraz, ukupno šesti od početka sezone.

Najbolji strelac Radničkog od početka sezone Marko Mirić je danas bio u startnoj postavi, ali još uvek se nije oporavio od povrede, pa je zamenjen već u 12. minutu kada je umesto njega priliku dobio Dragutinović.

Prvo poluvreme proteklo je bez golova, a gosti iz Lazarevca su u nastavku uspeli da slome otpor Radničkog.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Kolubara je povela. Igrao se 49. minut meča, Janković je odlično proigrao snažnog Uroša Đuranovića koji je ušao u kazneni prostor, Lakićević nije uspeo da ga zaustavi, a fudbaler Kolubare je preciznim udarcem iskosa sa desne strane savladao golmana Radoša - 0:1.

Kragujevčani su posle primljenog gola pokušali da izvrše pritisak na protivničkoj polovini terena, stvorili su nekoliko prilika preko Vidovića, pa Kovinića, ali u odsustvu Marka Mirića nedostajala je prava završnica.

U 72. minutu Kovinić je bio u još boljoj prilici, snažno je šutirao sa desetak metara, ali se Kočović sjajno postavio i uspeo da izblokira taj udarac i spreči gotovo siguran gol.

Potom je Kolubara pripretila u par navrata, ali u 80. minutu Kovinić ima novu priliku da Radničkom donese izjednačenje što ni ovoga puta nije uspeo da iskoristi.

Finiš meča obeležila je i nervoza, koju je posebno ispoljio Nemanja Tomić u 86. minutu posle jednog dosuđenog prekršaja za goste, ali se situacija brzo smirila.

Na ulasku u 90. minut meča, domaći su iznudili korner, ali ne samo da nisu uspeli da ugroze gol rivala, nego su ostavili Kolubari potpuno otvoren prostor za kontranapad koji je na kraju realizovao Bogdan Mladenović i postavio konačnih 2:0 za Kolubaru.

Radnički je tako ostao na 14 osvojenih bodova, Kolubara sada ima 13 na desetoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke