Ne može tako u Evropi - Iliev otkrio šta treba da se iskoreni u igri Partizana!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2018.
10:57
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Posle Partizanove eliminacije iz LE, glave su se polako ''ohladile'', vreme je za rezime sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Niko ne spori da je Partizan samim plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope napravio veliki uspeh, ali je utisak mnogih posle utakmice u Plzenju taj da su crno-beli mogli i skuplje da ''prodaju kožu''.

Više je očekivao i sportski direktor Ivica Iliev, koji je svoje utiske izneo u razgovoru sa Željkom Pantićem na TV Partizan.

''Naravno da je svima teško kad se izgubi. Mi smo ogroman klub, bili bismo tužni i da smo izgubili od Barselone ili Reala. Utakmica je bila sigurno ispod naših očekivanja i kvaliteta koji smo pokazali tokom Lige Evrope, ali sam istovremeno i ponosan na strručni štab i igrače zbog onoga što su već postigli u ovom takmičenju.

Naši navijači i mi samo smo skloni prevelikim uzdizanjima i prevelikim spuštanjima. Porasle su nam ambicije posle prve utakmice. Slažem se da su nas oni nadigrali u revanšu, ali smo isto tako mi njih nadigrali u prvoj utakmici kada su oni prvi šut u okvir gola uputili deset minuta pre kraja, kada su postigli gol iz ofsajda.

Šta bi bilo da je ostalo 1:0 u prvom meču'',
pita se Iliev.

Ipak, iskren kao i uvek, i ovoga puta je istakao ono što mu se nije dopalo u igri Partizana.

''Uvek kada smo bili rezervisani, prolazili smo kao u Plzenju, to je ono što mi se ne sviđa i to je ono što se trudim da iskorenim. Mi moramo da budemo hrabri, da napadamo, da budemo odvažniji... Krivo mi je što u utakmici u kojoj nije imalo mnogo da se izgubi, nismo imali sve to'', izjavio je Iliev.

Bez obzira na ovo, sportski direktor Partizana pokušava da pozitivnije gleda na učinak crno-belih ove sezone u Evropi, naglašava da su velike stvari učinjene u tekućoj sezoni, pa priželjkuje da se ovako nešto ponavlja iz godine u godinu, da Partizan i dalje ''raste'', a ne da se decenijama čeka na njegovo naredno ''evropsko proleće''.

''Nećemo da zbog te jedne utakmice da umanjimo kvalitet koji je ova ekipa pokazala, čak i u ovom dvomeču u prvoj utakmici.

Zoran Tošić kaže da su u Plzenju i dalje šestorica igrača iz 2013. kada je on igrao tamo sa CSKA. To je jedan sistem koji traje i koji još ne možemo da uspostavimo.

Kada smo letos rekli da ćemo prezimiti, mi smo to uradili. Bajka se završila...

Mi smo u tri decenije dva puta prošli u evropsko proleće. Sada dolazimo do toga da pravimo tim kojem će ovo biti navika. Da ne bude uspeh sam ulazak u grupu, nego da nam grupša bude svakodnevica, a da borba za prolez te grupe bude taj uspeh'',
poručio je Iliev.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

56 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 25.02.2018
14:23

Stevane, koliko puta su OLI i PAO u isto vreme igrali u nokaut-fazi? Budi ti, ja znam da jesam.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 25.02.2018
08:59

Jednostavno i konkretno Dukic nije trener za Partizan!

avatar
AlexPFC
Saturday, 24.02.2018
17:43

U jučerašnjem Partizanovom vesniku bilo je dosta preuveličavanja našeg ovogodišnjeg uspeha u LE, čak se poklopilo da je po plasmanu i Inter M. ispod nas što Željku nije promaklo da istakne u prvi plan. Pričalo se takođe i o vratolomnom napretku na UEFA listi. Željku je veliki problem u veličanju i preterivanju pretstavljao naš najbolji plasman ostvaren 2005, tada smo bili 76. a sada 78. ali istakao je da smo i pored toga sada ostvarili mnogo veći skok ako ništa drugo. Pola sata potrošenog vremena na sve moguće stvari osim najbitnije. Partizanu je neophodan novi trener! Otkad nas je Đukić preuzeo igra i rezultati su počeli stmoglavo da padaju a sve ono što je Marko Nikolić uspostavio je nestalo već nakon prvih mesec dana. Splet srećnih okolnosti u kvalifikacijama, žrebu i najbitnijim utakmicama LE su nas dovele do ovog uspeha, Đukić nam je samo smetao i otežavao. Naš trenutni igrački kadar je dovoljno kvalitetan da se prošeta svim srpskim fudbalskim njivama a umesto toga grčevito i očajnički se borimo za svaki mogući bod. Nemamo igru, taktiku... Nemamo zapravo ništa što nas je krasilo prošle sezone. Ovo je bukvalno Đukićev i poslednji trenerski voz u koji se ukrcao a gde i kako će se iskrcati ostaje da se vidi.udostojion Nadam se da će do iskrcavanja doći uskoro i to što dalje od Humske 1. Unazadio je sve čega se dotakao, od naše reprezentacije, koja pod njegovim vođstvom nije imala nijednu pobedu, do Valensije koja je sa njim nazadovala na tabeli iako je on doveden da je unapredi. Jedini period kada je nešto i vredeo je prvi mandat u Partizanu ali je otišao zbog reprezentacije pre vremena (inače na poziv njegovog i dan danas velikog prijatelja Terze) i nije uspeo da pokaže svoje pravo lice, ograničenog i nesposobnog trenera koji na sva novinarska pitanja odgovara na potpuno isti način, bez mogućnosti i umeća da tu išta promeni. Partizan trenutno ima bolji tim nego jesenas ali potpuno istu i nemoćnu igru iz čega se jasno zaključuje ko je najveći krivac. Inače, njegovi trenerski ''podvizi'' posle prvog mandata u Partizanu: sa Herkulesom ispao iz lige, sa Valensijom nanizao 8 uzastopnih poraza pa je otpušten, sa Kordobom 8 uzastupnih poraza pa je otpušten, sa našom reprezentacijiom bez pobede.... Šta je toliko privuklo Ilieva kod njega i zašto ga još uvek drži i veliča stvarno mi nije jasno! Nije valjda da ćemo morati da čekamo da nas totalno uništi dok se neko iz uprave ne bude udostijio da reaguje?

avatar
deki trbic
Saturday, 24.02.2018
18:07

Ne treba menjati trenera Djukuc je odlican trener i radi sa time sto ima, bolje od fonda igraca i para kolko ima druze ne moze bolje, realno je da zvezda igra bolje, nzm odakle im para sa igrace a u debelom su minusu kao i mi, ali opet ovo je realnost naseg fudbala cak vise nego sto je bilo ko ocekivao

avatar
odjava
Saturday, 24.02.2018
23:38

Deki preterao si u odbrani Djukica.

avatar
Saturday, 24.02.2018
22:15
avatar
AlexPFC
Saturday, 24.02.2018
20:03

Hoćeš da kažeš da je Đukić odličan trener ali da mu Tošić, Janković, Suma, Tavamba... nisu dovoljno dobri da pobedi bez problema u gostima timove poput Borca, Lučana, Surdulice, Mačve? Đukić je posle vođstva od 1:0 protiv Borca, zakucanog tima na poslednjem mestu na tabeli sa do tada postignutih svega 9 golova, izveo napadača(mislim Ožegovića) i uveo Radina da čuva rezultat. Po meni to nije potez odličnog trenera, već rođenog gubitnika. Ima takvih primera dosta. Inače ovu sezonu 2017/18 ćemo svi pamtiti po lepom. Zvezda i Partizan u 1/16f LE, reprezentacija se plasirala na SP, imajući u vidu našu finansijsku situaciju reklo bi se da bolje i ne može. Ali i pored toga Partizan ove sezone pod Đukićem igra veoma loše i bezidejno a on je glavni krivac za to. Zvezda nema bolje fudbalere od nas već boljeg trenera. Ono što je prošle sezone Marko Nikolić bio za nas to je sada Milojević za njih.

avatar
verdant
Saturday, 24.02.2018
16:52

Treba iskoreniti: 1.Djukica 2.JANKOVICA!! 3.Tosica 4.OBA MILETICA!!!!!!

avatar
deki trbic
Saturday, 24.02.2018
18:08

Ne ne ne i mozda 😂 Djukic je odlican trener, Jankovic igra na pogresnom mestu, Tosic je zvezda ekipe, a celavi Miletic da ostane

avatar
Saturday, 24.02.2018
22:16
avatar
verdant
Saturday, 24.02.2018
21:04

i da nemammo desnog beka...

avatar
verdant
Saturday, 24.02.2018
21:04

a tosic ....glumi robena....s tim sto nista ne radi i ima ugovor na 3 ipo god i 32,33 god

avatar
verdant
Saturday, 24.02.2018
21:03

pa da, odlicno je urnisao valensiju..na putu je i nas da unisti...on i njegova taktika kad se dere sa aut linije - OPa OPA ajde Mileee..ko je gledao uzivo a i prenos zna o cemu pricam

avatar
axelf88
Saturday, 24.02.2018
16:13

partizan nema igru u 90% utakmica ove sezone...to je problem

avatar
Che NS
Saturday, 24.02.2018
17:21

Baš tako. Ni igre,ni discipline u igri. Treba nam trener koji će da bude autoritet...Đukić je previše mlak.

avatar
neme
Saturday, 24.02.2018
14:52

Sa Vulicevicem Jankovicem i ostalima kojima je Superliga plafon ovo je max.

avatar
Saturday, 24.02.2018
13:47

Koja je to sramota da zeljko pantic bude u trenerci Reala, a vodi razgovor i uzima izjave od nasih igraca, naseg SD, naseg trenera i uprave naseg FK za nasu klupsku televiziju.

avatar
AlexPFC
Saturday, 24.02.2018
16:59

Napisao je u komentarima na You Tube da je TV Partizan osnovana po uzoru na Real Madrid TV kao odgovor na pitanje zašto nosi njihovu trenerku :)

avatar
AlexPFC
Saturday, 24.02.2018
21:32

Mnogo toga u vezi naše igre i rezultata ove sezone nije opravdanje ali Željko svaku sitnicu majstorski iskoristi. Nisam znao da smo bolji od Intera :)

avatar
Saturday, 24.02.2018
19:57

Znam da je osnovana po uzoru na njihovu TV, ali, to nije opravdanje...

avatar
Saturday, 24.02.2018
13:31

Umesto da mi izađemo sa Antonovom i da naši bekovi krenu napred i prisile Plzen da se brani mi njima prepuštamo inicijativu i branimo se.I tako protiv svakoga.Ove sezone smo uništili samo Mačvu na početku sezone posle sve muka...

avatar
magister
Saturday, 24.02.2018
13:27

Sramota je mene koji čitam, a kad neko takve stvari izgovara, šta je to? Da li misli da postoje ljudi koji će to ozbiljno čitati i o tome razmišljati ili to govori tek da bi nešto rekao, da ne ispadne da se zavukao u mišju rupu (gde mu sada i jeste mesto). Ja sam gledao Partizan protiv Sparte, protiv Mančestera i u Beogradu i u Mančesteru i u finalu protiv Reala. Taj Partizan je bio ogroman. Bez ijednog stranca. Osim Bečejca, Rašovića i Pirmajera - sve Partizanova škola fudbala. I nisu se tresli protiv Bobija Čarltona, Besta i Realovih zvezda. Kad klub preuzmu provincijalci, koji su svesni da im tu nije mesto, koji su impresionirani činjenicom da su sada tu, ali ne zahvaljujući svojoj kompetenciji, nego zahvaljujući političkim manipulacijama i nečijim interesom koji treba tu da ostvare, e onda taj klub pada na njihov nivo. Trese se i u Lučanima i u Subotici i naravno u Nišu, pa šta je čudno što se tresu u Plzenu? Čudna utakmica, ali moramo da se naviknemo. Terzić je daleko od neke cvećke, ali on je čovek iz fudbala, a ne ovi naši.

avatar
Saturday, 24.02.2018
13:50

Ni Hasanagic i Galic nisu bili iz nase skole.

avatar
magister
Saturday, 24.02.2018
14:21

Hvala na ispravci R. Zaigrao sam se iznerviran, a i činjenica je da su obojica dosta ranije došli u Partizan od Rašovića, Pirmajera, a pogotovo od Grbe, pa sam ih nekako uvek doživljavao našim od deteta (čak Rašovića, jer Pirmajer - Balerina i Bečejac - Grba - došli su poslednji).

avatar
Broj1a
Saturday, 24.02.2018
13:53

Pa i Ilijev je čovek iz fudbala. I to čist. Okej, verovatno misliš na to da Ilijev ne vodi politiku kluba, a da Terzić to radi u Zvezdi. Ali nisi morao da daš primer Terzića. Činjenica je da su Partizan uvek dosad vodili ljudi iz sporta, pa i kad je bio Đura, iza njega je bio Ćure i još neki, da ne pominjemo. Ovi sad su pravi aparatčici, s početka pedesetih došli u XXI vek.

avatar
Raky_b
Saturday, 24.02.2018
12:41

od sadasnjeg tima ostaviti samo Stojketa, ostalima zahvaliti na uspehu (uspeh kao i kad kazes da je neko uspesan sto je dobio na lotu).nOd kako je Leonardo otisao, Partizan nije odigrao niti jednu jedinu dobru utakmicu, sve nesto na srecu...a jedini koji se oznojio je bio Everton.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 24.02.2018
12:40

Ne može bez napadača u evropi.Da si doveo 3 pojacanja pa da kukas ali ti si doveo pojacanja iz Krusevca i Subotice i pitas se zasto je izostao rezultat.Jedino dobro šti si uradio je Leonardo sve ostalo si promašio.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.02.2018
12:40

Iliev bas lepo prica,jos da radi kako prica..... Doduse navijac bilo kog kluba iz Srbije koji ocekuje bolje rezultate od ovih ne treba da prati fudbal! Desi se nekad,Apoel je igrao 8finala LS,ali to se desi jednom u 30 godina,a kako bogati klubovi sve vise imaju i ulazu takve stvari ce samo redje da budu. Neka realnost je da se moze obezbediti grupa LE i tjt.

avatar
Saturday, 24.02.2018
13:56

Четвртфинале 2012. је играо Апоел.

avatar
deno
Saturday, 24.02.2018
12:17

Kao prvo prestanite da lazete sami sebe,pa cete shvatiti koliko zaista vredite i igraci i strucni stab i rukovodstvo.

avatar
Saturday, 24.02.2018
12:02

Protiv koga biste vi da mi igramo u nokaut-fazi pa da ne trazite izgovore i (da) ne velicate tog suparnika u Evropi? Partizan je daleko, daleko veci od Viktorije, veci i od Buducnosti, i od Olimpijakosa, i od Videotona, i od JB, i od Skenderbega, cemu te smesne price? Nikog nismo doveli u zimskom prelaznom roku, a da pravi razliku, cak ni Zdjelar jos uvek nije nas igrac...

avatar
Strahh
Saturday, 24.02.2018
12:34

Kako to mislis da smo veci od Viktorije, Olimpijakosa i od YB. Klubovi koji svake godine igraju Evropska takmicenja. Daleko smo mi od njihovog sistema. Prelazni rok je bio los,nikakav. Napadac i trener nam hitno trebaju.

avatar
Strahh
Sunday, 25.02.2018
18:03

Druze necu da raspravljam ko je trofejniji i ko ima vecu istoriju, svim osim buducnosti i Albanaca su trenutno jaci od Partizana i to je to. Sefild wed je onda za 60% engleskih timova gigant a kuburi po 2 ligi ne moze ni u plej of da udje.

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 25.02.2018
02:28

DR R@ Odes u Evropu, pitas ljude za Partizan i Zvezdu i na osnovu njihovih reakcija i odgovora shvatis koliko su veliki. A ne ovde da se prosipamo nekim pricama, tradicija, istorija, pobede... A ovamo prvi put u istoriji oba kluba igraju u knock-out fazi nekog euro takmicenja i to nam je jedan od najvecih uspeha u istoriji. Druze... budi malo objektivan.

avatar
Saturday, 24.02.2018
22:24

A dokaz da nisam napamet napisao bas da u Evropi postoje tek od 1990. je i taj da su upravo te sezone (1989/90) prvi put u nekom od evropskih kupova prosli dva rivala, do tad su uvek ispadali vec na drugom stepeniku. Da nisu imali Kokalisa, nista ne bi predstavljali.

avatar
Saturday, 24.02.2018
22:21

Jeste veci, Olimpijakos pre 1990. godine prakticno nije ni postojao. Partizan je dao mnogo veca imena za svetski fudbal nego oni koji nisu dali nijedno veliko.

avatar
Strahh
Saturday, 24.02.2018
15:38

Druze sprdas li se sad ovde sa svima nama?nPartizan veci tim od Olimpijakosa? nLjudi dominirali zadnjih 5 god u Grckoj, svake godine Evropsko takmicenje, tukli se sa Barselonom ove sezone najjace. Objektivnosti malo druze

avatar
Saturday, 24.02.2018
13:11

Kako ti to mislis, svake godine igraju? VIktorija i Jang Bojs ne igraju svake godine u grupi, a evropske kupove igraju samo ponekad i tu se svaka prica zavrsava. Ne pada mi na pamet da dalje obrazlazem, a cak i da igraju svake godine kao sto ne igraju jer ne traju kao mi i nemaju ni izbliza toliko ime kao Partizan, nasa tradicija i uspesi su mnogo, mnogo veci od njihovih.