(Ne)očekivano - Izgubio strpljenje, odlazi iz Partizana?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.07.2020.
09:26
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Baš nije imao sreće u Partizanu, čak ni ovoga puta kada se očekivalo da će imati veću minutažu.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Iako se najavljivalo da će golman Partizana Nemanja Stevanović potpisati novi ugovor sa crno-belima odmah po povratku ekipe sa priprema na Zlatiboru, do toga, po svemu sudeći - neće doći.

Ono što je svima postalo jasno tokom proteklih priprema jeste da je trener Partizana Savo Milošević odlučio da u prvenstvenim utakmicama forsira mladog golmana Aleksandra Popovića, koji je branio na sva četiri susreta tokom priprema, dok će kapiten Vladimir Stojković čekati one ''veće'' utakmice i nastupe Partizana u Evropi.

Očigledno, i pored pomenutih najava o nastavku saradnje, postalo je jasno da za Stevanovića tu neće biti mnogo prostora, pa je iskusni golman odlučio da napusti Humsku, prenosi ''Telegraf''.

Pomenuti izvor navodi da za Stevanovića ima interesovanja iz inostranstva, od neimenovanih klubova iz Turske, Azerbejdžana i sa Kipra i narednih dana bi trebalo da se odluči za jednu od tih opcija.

Stevanović je u Partizan došao još 2016. iz Čukaričkog, ugovor mu je istekao ovog leta, ali u konkurenciji neprikosnovenog Vladimira Stojkovića nije uspevao da dođe do izražaja.

Ipak, navijači Partizana pamtiće njegov nastup u finalu Kupa 2017. protiv Crvene zvezde, kada je dao veliki doprinos osvajanju duple krune u pobedi nad Zvezdom od 1:0, a nedavno je i u polufinalu Kupa protiv istog rivala uspešno obavio posao kada se Stojković povredio.

Šta je tu je, da nije novog pravila FSS da u startnoj postavi moraju da budu dvojica igrača mlađih od 21 godine, Stevanović bi gotovo sigurno ostao u Partizanu, ovako su neke druge opcije izbile u prvi plan.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 27.07.2020
21:36

On je trebao biti PRVI GOLMAN u protekle dve godine, to sto nije branio i bio rezerva Stojkovicu, koji ima puno grijehova , ide na dusu i odgovornost trenera. Ja bi na njegovom mjestu davno izgubio strpljenje, bio je korektan, hvala mu ne svemu i SRETNO, Nemanja......

avatar
nemam pojma
Monday, 27.07.2020
16:30

Simpatičan momak, dobar golman ali ga visina ograničava.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 27.07.2020
11:16

I za Stevanovica i za Partizan je bolje da ne dodje do nastavka saradnje, za Stevanovica jer bi naredne sezone mozda imao jos manju minutazu zbog pravila o 2 bonus igraca, a za Partizan jer mora da ima boljeg golmana i od Stojkovica, a kamo li od Stevanovica. Prelazni rok ce biti veoma dug, pa sam bio iznenadjen time da je Partizan pored ugovora sa Stojkovicem i Popovicem (U21) razmisljao o produzetku ugovora Stevanovicu na samom pocetku prelaznog roka umesto da potrazi prvog golmana do kraja prelaznog roka. Stevanovic je u finalu kupa 2017. imao fenomenalnu utakmicu kao i jos neke odbrane, ali je imao i katastrofalne odbrane koje bi svaki golman sa golmanskom visinom odbranio i time pokazao da nije golman za Partizan. Neko ce reci da je i Stojkovic imao kikseva prosle sezone bar koliko i Stevanovic sto je tacno (ako izuzmemo prijateljske na kojima je Stevanovic takodje lose branio), ali Stojkovic ima otprilike isti broj gresaka, ali na mnogo vecem uzorku tj. minutazi. U svakom slucaju Partizan ako zeli da bude jaci onda mora da dovede prvog golmana, a istekom ugovora Stevanovicu se otvara prostor za to. Jos jedna veoma bitna stvar je da je Popovic 1999. godiste i da sledece sezone nece biti bonus igrac, a Partizan bi mogao da dovede mladjeg talentovanog golmana ukoliko ga nema u svojoj skoli kako bi branio za omladince, a trenirao sa prvim timom i bio projektovan kao bonus igra u sledecim sezonama.

avatar
ZubA
Monday, 27.07.2020
10:22

Decko je dominirao u Cuki, a onda presao u Partizan i propao kao zeton.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 27.07.2020
09:39

Srecno, Nemanja!