Nemanja Nikolić za ''Sportske'': ''Kolubara je u Top 10 u Srbiji''

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.02.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Drugi deo superligaške sezone biće otvoren utakmicom u Lazarevcu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Nikad dužoj zimskoj pauzi došao je kraj, vreme je za povratak superligaškog fudbala.

Na redu je 20. kolo, a na premijeri u petak od 18 časova sastaće se Kolubara i surdulički Radnik na stadionu u Lazarevcu.

U susret toj utakmici svoja očekivanja je u razgovoru sa našom Jovanom Aleksovski izneo iskusni, 35-godišnji vezista Kolubare Nemanja Nikolić koji je u prvom delu sezone odigrao 15 mečeva za Lazarevčane.

Na početku razgovora osvrnuo se na uspešno obavljene zimske pripreme.

''Tek smo se vratili iz Slovenije, proveli smo tamo 14 dana, više nego korisno smo iskoristili te dane. Mislim da smo se dovoljno uigrali. Nova pojačanja su stigla, to su igrači sa dobrom reputacijom, dobro se uklapaju, znaju zahteve, za njih to nije ništa novo. Ima tu i dosta igrača koje su i ranije poznavali, tako da je cela ta socijalizacija i to spajanje celog tima proteklo dobro. Ove utakmice koje smo odigrali smo maksimalno iskoristili. Ali, očekuje nas ono najbitnije - prvenstvo. Te takmičarske utakmice su skroz drugačije od prijateljskih i nadam se da ćemo ostvariti naš cilj, da ostanemo na ovom mestu, ili da se plasiramo još bolje ako je moguće''.

Bilo je i poraza na pripremama, ali to ga ne brine previše, imajući u vidu iskustva iz dosadašnjeg toka karijere.

''Kad slušaš malo starije trenere i iskusnije igrače, oni kažu da je bolje da se na pripremama pokažu sve mane i da se posle saniraju, nego da na pripremama sve to izgleda savršeno i da dođemo puni samopouzdanja od prijateljskih utakmica, što obično nije dobro. E, sad, mi smo imali i pobede, poraze, remije na pripremama i mislim da smo ih dobro odradili.''

Tokom priprema je u ekipi bilo i nekoliko mladih igrača koji su pokušali da se nametnu, šta da od njih očekujemo?

''Mi ih zovemo klincima, oni su se stvarno dobro adaptirali. Oni su pre svega dobro vaspitani, znaju ideje i hijerarhiju, uklopili su se vrlo brzo, dobili su svoje mesto, a oko minuta biće malo komplikovano. Em su teški tereni, em zahtevne utakmice, em pritisak koji njima ne odgovara za start, ali nadam se da će dobiti svoju priliku. jer sam i ja svojevremeno čekao svoju priliku i ako je dobiju, mislim da će je iskoristiti. Pogotovo ova dva klinca lokalna, odavde, što je mnogo bitno''.

Koliko bi za Kolubaru bila značajna pobeda nad Radnikom na svom terenu, s obzirim da je prvi deo sezone završila na devetom mestu, odmah ispod mesta koje vodi u plej-of?

''Pobeda je nama najbitnija svakako. Nadam se da neće prerasti u neki negativan pritisak, da se vežu noge, ili da bude nekih problema. Ja to očekujem od svojih saigrača. Znam da toga u mom slučaju neće biti, ali opet, nadam se da ćemo to ispoštovati. Nadam se da toga neće biti, pobeda je svakako bitna, ali je bitno i kako doći do nje, da ne igramo stihijski, dve da dobijemo, dve da izgubimo. Treba da probamo da uhvatimo ritam, neku konstantu i da probamo da se zakačimo za deo tabele, u prvih deset ekipa u Srbiji, gde mislim da pripadamo. To je moja procena''.

Hladnije je vreme posle priprema, može li to da poremeti ekipu?

''To sam prošao hiljadu puta i vrlo malote vremenske prilike utiču na sliku na terenu. Kad je protivnik bolji, dobije te da li po blatu, kiši snegu. Tako da se nadam da ćemo mi biti bolji od Radnika. Teren nas ne interesuje puno, dobićemo meč pod bilo kojim uslovima, ako smo bolji''.

Cilj u nastavku sezone se zna.

''Plej-of? Uvek postoje dva stanovišta. Jedno je šta očekujemo mi, igrači sa trenerom, a drugo je uprava kluba. Našli smo se negde zajedno ove godine. To jeste plej-of, ali uvek kažem hajde i da spustimo malo, neka bude u prvih deset ekipa, gde zaslužujemo da budemo''.

Novi-stari trener?

''Njemu je više nego lako. Poznaje grad i igrače i on je više nego zadovoljan svim ovim'', zaključio je Nikolić u razgovoru za ''Sportske''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke