Neprijatnost na Merdaru - Aučo morao da čeka na dozvolu za ulazak na Kosovo

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.05.2017.
14:00
Izvor: Sportske.net, b92.net

Ekspedicija fudbalskog kluba Crvena zvezda zaustavljena je na administrativnom prelazu Merdare zbog internacionalca iz Ugande Kalida Auča.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde zaputili su se jutros na Kosovo i Metohiju kako bi u Gračanici odigrali prijateljsku utakmicu protiv istoimenog kluba.

Prethodnih nedelja postavljalo se pitanje da li će Zvezdi biti dozvoljeno da odigra pomenutu utakmicu, a kada je stigla dozvola da crveno-beli mogu na Kosovo usledila je nova neprijatnost.

Danas je ekspedicija Crvene zvezde zadržana na administrativnom prelazu Merdare pošto fudbaleru iz Ugande Kalidu Auču nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

Reprezentativcu Ugande, zemlje koja ne priznaje samoproglašenu republiku Kosovo, rečeno je da ne može da nastavi put zbog čega je čitav tim čekao da se Auču organizuje prevoz do Prolom Banje, prenosi "b92".

Kada je sve bilo spremno da Kalid Aučo krene nazad, a Zvezda nastavi ka Gračanici, iz Prištine je stigao dopis da internacionalac iz Ugande ipak može sa saigračima na Kosovo i Metohiju.

Prijateljska utakmica u Gračanici biće odigrana od 16 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 23.05.2017
15:55

Ulazi u drugu državu i to je celom svetu jasno osim Srbima nažalost. Treba jednom da presečemo i da završimo sa tom pričom.

avatar
Red Wolf
Tuesday, 23.05.2017
15:45

Братска Уганда већи срби него ми сами.

avatar
Old_school
Tuesday, 23.05.2017
15:44

Jel to znaci da mi priznajemo kad mozemo da udjemo?!

avatar
X
Tuesday, 23.05.2017
14:12

Cekaj, ako su njega zadrzali zato sto Uganda nije priznala Kosovo, kako su onda nasi prosli bez problema? Je l to znaci da smo mi priznali?