Nije samo Dika, Piksi okuplja poznate zvezdaše u stručni štab?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 09.02.2021.
20:34
Izvor: Sportske.net

Ostaje samo da se ozvaniči saradnja.

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Proslavljeni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi okupiće dobro poznata lica u svom stručnom štabu reprezentacije Srbije, ukoliko ozvaniči saradnju sa FSS-om.

Ovu informaciju preneo je portal 24sedam proširivši priču, koja se juče pojavila da će Stojkoviću biti prvi saradnik nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović.

Kakva će uloga biti poverena čuvenom golmanu zavisiće od statusa aktuelnog sportskog direktora Vladimira Matijaševića budući da Piksi pretenduje da Stojanović bude zadužen za ovu poziciju.

Ovaj portal navodi da ako Matijašević ne pristane na značajno smanjenje dosadašnjih nadležnosti u tom slučaju bi kapiten zlatne generacije igrača Crvene zvezde zauzeo njegovo mesto. U suprotnom, Matijašević bi nastavio da vodi brigu o mlađim kategorijama, dok bi Stojanović bio spona selekcije i stručnog štaba sa čelnicima FSS.

Novinari ove redakcije navode da će Stojkoviću pomagati Bratislav Živković i Marko Perović, dvojica bivših fudbalera Crvene zvezde, dok bi rad sa golmanima bio poveren Aleksandru Kociću. 

Živkvoić je već radio sa Stojkovićem u Gvangdžou, dok je Perović bio u funkciji igrača, ali je i tada pomagao kao jedan od asistenata.

Osim bivših Zvezdinih igrača u stručnom štabu bi se našao i kondicioni trener iz Japana, koji sa Piksijem radi još od vremena u Nagoji, a saradnju su nastavili i u kineskom Gvangdžou R&F.

Japanac bi zamenio Andreju Milutinovića, koji je do sada bio zadužen za fizičku spremu igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke