Nije samo titula - Srnić otkrio šta je Zvezdin cilj u plej-ofu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.04.2018.
17:35
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Krilni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić govorio je pred gostovanje u Nišu o tome šta je ekipa zacrtala pred početak plej-ofa.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su ogroman posao na startu plej-ofa i praktično već nakon prvog kola doigravanja za titulu stigli na korak od trofeja.

Matematika kaže da će crveno-beli morati da ostvare još tri pobede kako bi overili titulu ali izabranici Vladana Milojevića razmišljaju na drugačiji način.

"Mi smo zacrtali da želimo da osvojimo 21 bod u plej-ofu. Uspešno smo započeli sprovođenje tog plana, sledeće odredište je Niš. To je uvek neugodno gostovanje, ali poslednjih godina smo uspevali da se iz Niša vratimo sa sva tri boda. Pokušaćemo to da ponovimo i ovog puta, uveren sam da imamo kvalitet za novu pobedu", rekao je Slavoljub Srnić.

Crveno-beli gostuju u Nišu u subotu od 19 časova.

"Trudimo se da razmišljamo samo o susretu sa Radničkim i da 0ne gledamo mnogo na tabelu. Imamo jasan cilj ispred sebe, ali znamo da ćemo ga ostvariti jedino ukoliko budemo išli utakmicu po utakmicu i davali prioritet samo narednom protivniku", dodaje Srnić.

Na minulom "večitom" derbiju Slavoljub Srnić je odradio veliki posao kod prvog gola. Upravo je on uspeo da pripremi Nemanji Radonjiću šansu iz koje je krilni igrač pogodio za vođstvo domaćih.

"Uspeo sam da sačuvam loptu i da odbijem nalet čuvara. Primetio sam Radonjića koji je bio dobro pozicioniran i zato sam mu i uputio asistenciju, a sve zasluge za gol ostavljam našem brzonogom krilu jer je precizno šutirao, iznenadio je kompletnu odranu rivala i na fantastičan način savladao golmana Partizana", skromno konstatuje Srnić.

Da pobeda u "večitom" derbiju ima ogroman značaj za samopouzdanje ekipe svedoče i reči kojima je Slavoljub Srnić završio razgovor za klupski sajt.

"Mnogo nam znači što smo iz trećeg pokušaja ove sezone uspeli da ih pobedimo. Mislim da smo i u prethodnim derbijima mogli, uspeli smo u nameri da ne primimo od njih gol iz igre, ali nismo uspeli da materijalizujemo neke prilike. Sada nam se to vratilo, postigli smo dva gola, a mogli smo još neki, ali bitno je da smo uzeli nova tri boda i ostavili dobar utisak. Pokazali smo da smo najbolja ekipa u Srbiji", poručio je Srnić.

Crvena zvezda šest kola pre kraja šampionata ima devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 18.04.2018
01:58

Звезда то може.

avatar
Tuesday, 17.04.2018
23:17

Retko neinteligentan potez na derbiju kada je dirao loptu koja je ulazila u gol. Razumem želju ali to se ne radi. Moglo je da bude svašta, i da se trubi kao za gol iz auta par godina, potpuno bezveze.