Nikad moćnija Zvezda, stiže ogroman novac od UEFA, budžet 50 miliona?!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.06.2022.
16:46
Izvor: Beta

Gde su Zvezdini limiti?

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je u Beogradu da taj fudbalski klub ostvario sve ciljeve u prošloj sezoni i istakao da su crveno-beli "danas moćniji nego ikad u poslednjih 30 godina".

"Ova godina za nama je bila posebna u svakom slučaju. Pre svega odbranjena dupla kruna i na taj način nastavljena je apsolutna dominacija u srpskom fudbalu", rekao je Terzić na redovnoj sednici Skupštine kluba na stadionu "Rajko Mitić".

"To je prvi i osnovni cilj koji je Skupština zacrtala - ostvarivanje sportskih rezultata. To podrazumeva šampionsku titulu i stalno igranje u grupnoj fazi UEFA takmičenja", dodao je on.

Terzić je naveo da su u potpunosti ostvarena još tri cilja - finansijska stabilnost i nesmetan rad kluba, ulaganje u razvoj infrastrukture na stadionu i dalji razvoj Omladinske škole.

"Crvena zvezda je u proteklom periodu jako porasla kao klub i nastavljamo da rastemo. Ugled kluba je podignut na evropski nivo, zauzimamo 34. poziciju na UEFA rang-listi. Sportski rezultati su izvanredni, osvojeni koeficijenti su olakšali ulazak u UEFA takmičenja i to je najveći kapital Crvene zvezde danas", rekao je Terzić.

"Vrednost naših igrača je višestruko podignuta, infrastruktura nam je za ponos, Omladinska škola je zaista postala prava fabrika fudbalera", dodao je on.

Terzić je naveo da mu je peta uzastopna šampionska titula koju su osvojili crveno-beli "najdraža do sada" jer je osvojena na "jedan hrabar i muški način".

"U većem delu prvenstva, imali smo zaostatak od pet bodova u odnosu na večitog rivala. Verovali smo u sebe, Crvenu zvezdu i hteli smo da svi u klubu i oko kluba veruju u to isto", kazao je on i podsetio da je na "minus pet" rekao da će podneti ostavku ako Zvezda ne bude šampion.

"I to bih stvarno uradio. Znao sam da imamo najbolji tim i da treba da se desi čudo da ne budemo šampioni. Morali smo osvojiti - osvojili smo. Potrebna nam je bila, ne samo zbog još jedne zvezdice i rekorda, bila nam je potrebna zbog pozitivne atmosfere koju imamo sada pred sezonu koja je istorijska", rekao je Terzić.

On je istakao da sledi sezona "gde pobednik nosi sve".

"Liga šampiona je pred nama u kvalifikacijama ovog avgusta, a u sezoni pred nama, ako osvojimo šampionsku titulu, imamo ponovo direktan plasman u Ligu šampiona, što znači da u 12 meseci koji su pred nama možemo dva puta izboriti plasman u Ligu šampiona", rekao je Terzić.

"Danas smo u prilici da udarimo temelj novoj Crvenoj zvezdi i u sportskom i u finansijskom smislu. Došlo je vreme da kapitalizujemo sve dobre rezultate u prethodnih pet godina. Očekujemo ogromne prihode od UEFA bonusa u narednih 12 meseci", dodao je on.

Generalni direktor Crvene zvezde je naveo i da su svi u klubu ponosni na ono što je tim uradio prošle sezone u Evropi i da crveno-beli samo "spletom nesrećnih okolnosti" nisu eliminisali Rendžers.

"Ono u šta smo uvereni je da je Crvena zvezda danas moćnija nego ikad u poslednjih 30 godina i to ćemo dokazati u sezoni pred nama. Pobedama u prethodnom periodu smo osvojili toliko bodova da startujemo u trećoj rundi kvalifikacija i da smo u trećoj i četvrtoj rundi u povlašćenom položaju. To znači da treba da pobedimo slabije rangirane klubove od nas da bismo igrali Ligu šampiona", rekao je on.

"Nekad je to za Crvenu zvezdu bila misaona imenica, dugo godina. Crvena zvezda je 2014. godine bila 210. klub u Evropi na rang-listi, a danas smo 34. klub u Evropi i verovatno smo najuspešnija srpska kompanija", dodao je Terzić.

Terzić je, govoreći o poslovnim rezultatima, naveo da je najteži period daleko iza crveno-belih i da je sada mnogo lakše.

"Omogućili smo nesmetano funkcionisanje kluba, redovno dobijanje UEFA licence je potvrda da sve svoje finansijske obaveze ispunjavamo u predviđenom roku. Na dobrom smo putu i Crvenu zvezdu niko više ne može zaustaviti, ni na sportskom, ni na poslovnom planu", rekao je on.

Zvezda će, kako je naveo, nastaviti da investira u tim jer želi da bude sve jača.

"Mnogo puta sam ponovio da samo dobri sportski rezultati generišu velike prihode. Naš plan je da razvojem svih potencijala kluba uvećamo prihode i da oni u narednom periodu budu oko 50 miliona na godišnjem nivou", rekao je Terzić.

Najavio je da će klub nastaviti da ulaže u Omladinsku školu i infrastrukturu.

"Rekonstrukcija stadiona će koštati oko 65 miliona evra. Imamo na vidiku rešenje kako da realizujemo sve to. U planu je kupovina 25 hektara zemlje u okolini aerodroma i na dobrom smo putu da realizujemo taj projekat ne bi li napravili najmoderniji trening kamp u ovom delu Evrope", rekao je on.

Terzić je na kraju poručio da su svi u klubu svesni da u "Crvenoj zvezdi nema minulog rada i stare slave".

"Svesni smo da smo napravili istorijske rezultate u prethodnom periodu, ali sam svestan da narod neće biti zadovoljan ako se to ne nastavi. Svesni smo da naši navijači očekuju nove titule i nove pobede. Mi se nećemo uspavati, nastavićemo još jače i bolje. Imamo i znanja i pameti i iskustva i vizije da nastavimo ovaj put", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke