Nikolić utegao "Valjak", igra može da počne!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.07.2014.
10:31
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije stavio je tačku na centralni deo priprema pred početak nove sezone a ako bismo u jednoj rečenici pokušali da ocenimo spremnost crno-belih za iskušenja koja slede rekli bismo da Partizan ulazi u evropske kvalifikacije jači nego prošle go

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon deset dana provedenih na Pohorju i pet odigranih kontrolnih utakmica fudbaleri Partizana vraćaju se u prestonicu Srbije gde ih za manje od sedam dana očekuje prva takmičarska utakmica u sezoni 2014/2015.

Fudbaleri Partizana vredno su obavljali svoje zadatke na Pohorju a gledano kroz prizmi ostvarenih rezultata trenutno stanje forme je na zadovoljavajućem nivou.

Crno-beli su od dolaska na Pohorje odigrali pet utakmica, protiv Šturma (1:0), Petrolula (0:1), Rubina (0:0), Dravinje (3:0) i Gorice (3:1). Trener Marko Nikolić dobio je priliku da prvi put od dolaska u klub odradi letnji pripremni period sa igračima i sada sledi ono pravo.

Nakon dva dana odmora Partizan će u Humskoj dočekati šampiona Farskih Ostrva, HB Toršavn, u okviru prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pa, da li su crno-beli spremni za ono što sledi?

Posle svega viđenog na Pohorju čini se da je Nikolić utegao "Parni Valjak" i dobro ga spremio za nastupajuća iskušenja. Odmah se mora uzeti u obzir da Partizan nije doveo nijedno pojačanje od početka letnjeg prelaznog roka ali se čini da crno-beli ulaze jači u drugo kolo evro kvalifikacija no što su to bili prošle godine.

Sama činjenica da do ovog trenutka nijedan igrač nije napustio Humsku veoma je bitna za vicešampiona Srbije jer će sastav koji se sada već dobro poznaje izaći na megdan ne tako kvalitetnom rivalu kakav je klub iz prestonice Farskih Ostrva.

U perspektivi, crno-belima su pojačanja svakako neophodna jer se do grupne faze Lige šampiona, pa ni do Lige Evrope, ne može sa raspoloživim snagama dok na drugoj strani vrebaju rivali koji mnogo više ulažu u svoje timove bez obzira na to kako se zovu.

Ako bismo govorili o "otkrovenjima" letnjih priprema sigurno je da su to bili Petar Grbić i mladi Miladin Stevanović. O Petru Grbiću ne treba trošiti previše reči, momak nije zaboravio da igra fudbal ali se čini da je na Pohorju konačno pronašao formu i dokazao da mu je mesto u startnoj postavi.

Miladin Stevanović igra na poziciji centralnog defanzivca i prava je šteta što omladinski reprezentativac ne poseduje malo više iskustva jer mu je samo ono neophodno da već sada zaigra na najvišem nivou.

Kada se podvuče crta, mišljenja smo da će Partizan sa onim što sada ima u timu lako izaći na kraj sa Faranima ali onda slede problemi ukoliko u klub ne stignu barem još dva ozbiljna igrača kalibra Nikole Drinčića ili Danka Lazovića.

Duel sa HB Toršavnom zakazan je za naredni utorak od 20 časova i 45 minuta a ukoliko ne bude većih iznenađenja Marko Nikolić bi na teren trebalo da izvede sledeći sastav.

Partizan:
Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Nemanja Petrović, Branislav Trajković, Vojislav Stanković, Nikola Drinčić, Darko Brašanac, Andrija Živković (Petar Grbić), Danilo Pantić, Petar Škuletić, Danko Lazović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke