NOVA BURA - Rad traži Kokezinu ostavku!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.04.2017.
20:33
Izvor: Beta

Direktor superligaša sa Banjice Uroš Tošić rekao je danas da taj klub trpi nepravdu od Fudbalskog saveza Srbije (FSS), dok su na konferenciji za novinare tražene ostavke rukovodstva te organizacije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad reagovao je nakon prvenstvene utakmice sa Crvenom zvezdom i zatražio ostavke čelnika Fudbalskog saveza Srbije. "Građevinari" su na konferenciji za novinare naveli da trpe veliku nepravdu i da promene u Savezu nisu donele nikakav boljitak.

"Rad već duže vreme trpi nepravdu Fudbalskog saveza Srbije. Mi skoro godinu dana bezuspešno pokušavamo da napravimo sastanak sa predsednikom Saveza. Čak je u jednom trenutku bio zakazan sastanak, na koji sam došao, dok se predsednik FSS nije pojavio i nije se javio posle toga da se izvini", rekao je Tošić novinarima na Banjici.

Uroš Tošić je kazao da Rad nije u prilici da izloži probleme koje ima, kao i "bezakonje koje se dešava u FSS-u".

On je naveo da se klub zbog toga obratio Zajednici superligaša i da je dogovor bio da se problemi ne rešavaju preko medija, ali da "već mesec dana ne može da se zakaže sednica, jer "i to ne može bez FSS-a".

"Nije nam preostalo ništa drugo nego da se obratimo medijima", istakao je Tošić.

Fudbalski klub Rad je na konferenciji za novinare posle prvenstvene utakmice protiv Crvene zvezde izdao saopštenje za javnost, u kojem su tražene ostavke funkcionera FSS-a na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom.

"Rad je bio prvi koji je hteo promene u FSS, misleći da će se mnoge stvari promeniti na bolje. S obzirom na to da se ništa nije promenilo, da je situacija još gora i da u FSS vlada bezakonje, Rad ovim putem preko medija, jer drugi način komunikacije sa organima FSS ne postoji, traži od predsednika Slaviše Kokeze i rukovodstva FSS da podnesu ostavke", navodi se u saopštenju Rada.

Klub sa Banjice je u saopštenju izneo nekoliko slučajeva i situacija "kroz koje je proteklih godina prošao, bez bilo kakvog vida podrške i razumevanja FSS".

Navedeno je, između ostalog, to da je Rad sopstvenim sredstvima izgradio reflektore po odluci FSS-a da svi klubovi moraju da ih imaju da bi igrali Superligu, a potom je drugim klubovima dozvoljeno da igraju na svojim stadionima, iako nemaju reflektore.

Rad je postavio pitanje da li je celokupno ponašanje FSS-a "na neki način pritisak da igrači moraju da se prodaju rivalima", iako je klub odlučio da ih ne prodaje Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Navedeno je i da predsednik FSS-a nije pozvao čelnike Rada na zajedničku večeru koju je organizovao u Limasolu sa rukovodstvom Zvezde, Partizana i Čukaričkog, tokom zimskih priprema na Kipru.

Kao "vrhunac bezakonja" navodi se to što su Novi Pazar i Borac registrovali igrače uprkos zabrani Disciplinske komisije jer nisu izmirili sve obaveze prema igračima i trenerima.

Rad je istakao da se protiv tog kluba vodila "medijska hajka" posle slučaja Everton, i da u tom slučaju nije poštovan pravilnik FSS-a prilikom kažnjavanja, a da posle toga nije omogućeno da se uloži žalba.

Istaknuto je i to da je neobjašnjiv postupak da se imena delegiranih sudija objave na zvaničnom sajtu, a da se to u kratkom vremenu promeni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke