Nova Srbija najmlađa koju pamtimo, samo jedan prebacio 30!

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.09.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Mladost koja obećava.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Selektor Dragan Stojković Piksi ostao je isti, a reprezntacija Srbije znatno drugačija posle Evropskog prvenstva.

Iz raznoraznih razlog "orlovi" su znatno promenili sastav, a šansu dobila neka nova lica i što je najvažnije iskoristila je.

Srbija je na startu Lige nacija remizirala sa prvakom Evrope Španijom, utakmica na "Marakani" završena je 0:0, a naša selekcija pokazala da ima potencijal, koliki tek ćemo videti.

Ono što daje dodatni optimizam i elan za dalje jeste izuzuetno mlad tim koji je okupio selektor Stojković. Prosek godina startne postave Srbije protiv "crvene furije" iznosio je 24.6, a i rezerve se uklapaju u ovu brojku.

Najmlađi je bio debitant na desnom boku Kosta Nedeljković, koji će tek u decembru napuniti 19 godina, iako je već postao deo engleske Aston Vile.

Najstariji u prvih 11 bio je golman Predrag Rajković rođen oktobra 1995. godine, dok novi kapiten "orlova" štoper Nikola Milenković ima 26 godina.

Jedini reprezentativac Srbije koji ima preko 30 godina jeste čuvar mreže Partizana Aleksandar Jovanović rođen decembra 1992. godine.

Dakle, neka nova Srbija počinje svoj put, a remi protiv najbolje ekipe na našem kontinentu pokazuje da imamo čemu da se nadamo sa ovom novom generacijom  talentovanih momaka.

Pred njima je dug put, a sledeća stanica već sutra biće Kopenhagen i duel sa Danskom koja nam je dužnik sa prethodnog Evropskog šampionata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke